Tips om de lente te vieren!

19 april 2022
Ga naar de speeltuin, naar het bos, knutsel een lief lammetje en geniet van de vogels die fluiten. Vier samen de lente met deze uittips in en om Tilburg!
’s Morgens is het weer lichter, de vogeltjes zingen en steeds vaker komt het zonnetje door… de lente komt eraan! Een jaargetijde waar ik enorm van kan genieten, met de groene knoppen aan de bomen, de krokussen en narcissen langs de weg en een heerlijke frisse geur in de lentebries! Tijd om weer lekker naar buiten te gaan…
 
Spelen bij de buitenspeeltuinen
De speeltuinen zijn deze winter weer opgeknapt (in veel gevallen dankzij de vele vrijwilligers!). Sommige speeltuinen zijn zelfs uitgebreid met extra speeltoestellen. Check in de Uitagenda wanneer jouw favoriete speeltuin weer open gaat. Of kijk hier voor een compleet overzicht van speeltuinen in en om Tilburg.
 
Nog meer spelen bij natuurspeeltuinen
Razend populair zijn de natuurplekken die speciaal voor de kinderen zijn ingericht met een waterpomp, loopbrug, boomstammenpad en boomhut! In Tilburg hebben we Karen Weening Speeltuin. En in Goirle kun je volop klimmen en klauteren bij Avonturenbos Rocks 'n Rivers. Nu in het voorjaar ook heerlijk om de kinderen lekker te laten ravotten. Neem een kleed of plastic zak mee om op te zitten tijdens de picknick. Denk er wel om, dat je al het afval weer netjes mee terug neemt!
 
Jonge dieren die geboren zijn.
Het voorjaar betekent niet alleen groene knoppen aan de bomen, maar ook weer veel jonge dieren. Wie wordt daar nou niet blij van?! Ga naar de kinderboerderijen.
 
Lente knutselen
Een middag knutselen met je kind(eren) maar weet je niet goed wat je kunt maken? Check dan onze rubiek DIY. Hierin vind je leuke voorbeelden van bloemen, schaapjes, vlinders en kuikens. En echt niet moeilijk!
 
Lekker wandelen en eten met de kids
In het weekend gaan we graag een stuk wandelen of fietsen. Om het leuk te houden voor de kinderen, zoeken we altijd een route die ook voor hen leuk is. Zo worden er super leuke wandelroutes aangeboden door Natuurmomenten bij bezoekerscentrum Oisterwijk. Na je wandeling lekker pannenkoeken eten? Dat kan bij Bosch en Duin in Udenhout of bij Pannenkoekenhuis Belveren in Haaren.
 
Geniet van de lente!