• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Tips voor een toffe verjaardag!

27 februari 2023
Mama-blogger Caroline maakt graag deze taart en ballonnenkrans voor als haar kinderen jarig zijn!
Stampvoetencake
Via mijn oma heb ik het recept van deze heerlijke chocolade/koekjes cake.  Bij de meeste mensen bekend als Arretjescake. Bij mij thuis echter Stampvoetencake genoemd. Dit is ontstaan toen ik ongeveer 30 jaar geleden een keer met mijn moeder deze heerlijke cake aan het maken was. Er gaan 400 gram droge koekjes in die je in kleine stukjes moet zien te krijgen. Wij doen dit door alle koekjes in een theedoek te stoppen en dan kapot slaan met de deegroller, maar… tegen onze nieuwsgierige buurkinderen vertelde mijn moeder wat anders; schoenen en sokken uit en kapot stampen maar! Je had die gezichten moeten zien. De nieuwe naam ‘Stampvoetencake’ was geboren.

Mijn eigen kinderen weten niet beter dan dat de cake bij ons zo genoemd wordt en smullen er heerlijk van iedere keer als ik hem maak. Hieronder het recept van deze cake.  Hij is makkelijk en snel te maken én heeft als voordeel dat hij niet in de oven hoeft!

Benodigheden:
- 250 gram boter
- 250 gram witte basterdsuiker
- 2 eieren
- 400 gram droge koekjes
- 2 eetlepels Cacao
- 2 zakjes Vanille suiker
- Mixer
- Beslagkom
- Cakevorm
- Aluminiumfolie
- Steelpannetje
- Deegroller en theedoek

Bereiding:
Basterdsuiker + eieren + vanille suiker kloppen met de mixer. Cacao erdoor mixen. Boter langzaam laten smelten in een pannetje op het vuur en erdoor heen roeren met een lepel. Koekjes fijnmaken in een theedoek met de deegroller en erdoor heen roeren. Cakevorm bekleden met aluminiumfolie. Massa erin, goed aandrukken en folie dichtvouwen. In de koelkast plaatsen en de cake daar zeker 2 à 3 uur laten staan. Daarna in plakjes snijden en een toef slagroom erop spuiten. Smakelijk!

Ballonnenkrans
Toen mijn oudste 1 jaar werd, wilde ik graag iets leuks knutselen om de voordeur tijdens zijn feestje te versieren. Dat is een leuke ballonnenkrans geworden, die we trouw iedere kinderverjaardag op de voordeur hangen.

Benodingheden:
Piepschuim krans
Heel veel ballonnen
Heel veel knopspelden
Lint

Alles in huis? Nou beginnen maar; iedere ballon prik je met een speld in de krans. Lekker nonchalant en dicht op elkaar. Hoe meer verschillende kleuren, hoe vrolijker. Natuurlijk kun je er ook een thema krans van maken met alleen maar blauwe of wit/blauwe ballonnen, of natuurlijk een roze variant. Leuk en makkelijk om te doen en een vrolijk resultaat! Vrolijk lint erom en klaar voor een feestje!


PS Op zoek naar toffe tips voor een kinderfeestje? Check ze hier!

Blog is geschreven door Caroline van den Oetelaar, mama van een dochter en een zoon.