• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

10 originele Vaderdagknutsels

7 juni 2024
Het is alweer bijna vaderdag en dan wil je natuurlijk je vader verrassen met een mooi, leuk, lief, grappig of lekker cadeautje. Lees snel verder, want hier staan 10 super leuke en makkelijke vaderdagcadeautjes!

Sleutelhanger voor papa

Maak een mooie stoere sleutelhanger voor Vaderdag. Zo wordt het meteen een stuk makkelijker zoeken de volgende keer als hij weer eens zijn sleutels kwijt is ;)
Bovendien ziet hij dan elk moment van de dag hoeveel je van hem houdt.
Heb je meer kinderen, dan kun je natuurlijk ook meerdere hangers knutselen. Hoe groter de sleutelbos, hoe moeilijker papa hem kwijt kan raken haha!
Hart van lego

Ben jij een echte legomaster? Dan is het natuurlijk ook helemaal te gek om een groot hart voor papa te maken van lego! Het leuke hiervan is dat papa precies weet hoe moeilijk dit is en hoe knap het is als je deze maakt. Iets waar hij vast en zeker heel blij mee gaat zijn :-)Foto-hart voor Vaderdag

Maak een mooi hart van foto's met de liefste mensen voor de liefste! Het is niet moeilijk (natuurlijk wel even uitproberen) en het resultaat is heel leuk. Je kunt dit met 1 persoon maar ook met een aantal verschillende personen maken. Je maakt in totaal 16 foto's en samen vormen deze een groot hart. Lijst de foto in, of maak er een mooie ansichtkaart van. Ook leuk voor opa op Vaderdag! Iedereen kan het...
Bekijk hier de beschrijving hoe je te werk gaat >>>


Kusje voor onderweg

Met dit zoenpasje heeft papa altijd een kus van jou op zak. Dat is natuurlijk een leuk cadeautje voor vaderdag!
Kijk hier hoe je een zoenpasje maakt >>>
Boekenlegger voor Vaderdag

Leest papa graag? Dan is het ook leuk om een boekenlegger te maken waarop hij elke dag kan zien hoe lief je hem vindt. Knip mooie figuurtjes uit waar papa van houdt.
Lees hier hoe je deze boekenlegger maakt >>>I'm nuts about you, daddy!

Heb je al wat oudere kinderen, dan is het leuk om er een woordgrapje in te gooien. Vul een mooi potje met nootjes, want 'i am nuts about you'.

Knutseltip met een woordgrapje

Nog een leuk en lief woordgrapje maar dan in het Nederlands: Jij bent mijn favorietje. Wij gebruiken tegenwoordig nog wel rietjes, maar geen plastic meer. Je kunt op veel plekken tegenwoordig papieren varianten vinden. Té schattig toch dit leuke knutselwerkje?!
Papa, op jou kan ik bouwen

Is jouw vader zo'n handige klusser? Dan is dit een perfect vaderdagcadeau! Want op zo'n vader kun je pas echt bouwen :-) 
Vaderdagontbijt 

Maken jullie ook altijd een vaderdagontbijt met Vaderdag? Natuulijk met allerlei lekkere dingetjes zoals een eitje, verse jus d'orange, maar hoe leuk is het als je zelf gemaakt pindakaas of jam op z'n broodjes kan smeren!
Bekijk hier hoe je zelf pindakaas maakt >>> 
Bak een kaneelbroodje

Je kan ook zelf een broodje bakken. Bijvoorbeeld een kaneelbroodje of een rozijnenbroodje. Niet moeilijk, heel lekker en het geeft ook meteen een feestelijk gevoel.
Zo maak je een kaneelbroodje >>>

Fijne Vaderdag