Zelf sneeuw maken!

13 januari 2022
Heb je ook zo'n zin dat er sneeuw komt? Dan kan je zelf thuis sneeuw maken! Het is heel gemakkelijk om te maken en de kinderen vermaken zich er heel lang mee! Lekker kliederen en je eigen mini sneeuwpop maken.
Zelf sneeuw maken is niet moeilijk!
Misschien heb je de ingrediënten voor de sneeuw al in huis, anders kun je ze gewoon bij de supermarkt halen. Je kunt de sneeuw op meerdere manieren maken, we hebben 2 methodes voor je op een rijtje gezet.Methode 1: Maïzena en scheerschuim
Pak een bak of grote kom en spuit hier wat scheerschuim in.


Strooi er dan steeds een beetje maizena bij en kneed dat telkens door de scheerschuim. Doe dit net zolang tot je een compacte maar kneedbare bal kunt maken, die goed blijft plakken.En dan is de sneeuw klaar! Nu kunnen de kinderen heerlijk verder kliederen. Grappig is, dat het ook best koud aanvoelt. En het ruikt ook heerlijk!Tip: laat de kinderen een schort dragen of in hun hemd zitten als ze met de nepsneeuw spelen, het kan een vieze boel worden...Methode 2: bloem, zout en olijfolie
Meng 2 kopjes bloem met 1 kopje keukenzout en roer dit met een lepel door elkaar. Voeg 2 eetlepels olie toe (ik had olijfolie staan, maar andere olie kan ook) en roer weer goed. Daarna een kopje lauw water langzaam toevoegen en blijven roeren. Nu kun je gaan kneden tot je een soepele bal hebt. Is de bal te droog, voeg dan een klein beetje water toe. Te natte bal? Doe er nog een beetje bloem bij. Klaar! Extra leuk: voeg vóordat je gaat kneden glitters toe aan de sneeuw voor een glinsterend sneeuweffect!

We zijn benieuwd wat jullie met de ‘sneeuw’ maken! Laat je ons jullie prachtige sneeuwcreaties zien via tilburg@kidsproof.nl?