icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37
icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37

Leer zwemmend reddenTerug naar het overzicht

Heb je al een A en B diploma? Dan is het leuk om een 'redder' brevet te halen bij RBT '98!

Reddingsbrigade Tilburg '98 is een enthousiaste en jonge vereniging die haar leden opleidt tot volwaardige redders.

Wekelijks worden door instructeurs trainingen verzorgd, waarbij het zwemmend redden wordt afgewisseld door o.a. conditietraining en leuke thema-trainingen. Hoewel zwemmend redden een individuele sport is, is samenwerking heel belangrijk. Hieraan wordt tijdens de trainingen ruim aandacht aan besteed.

Kinderen vanaf 6 jaar kunnen lid worden van de reddingsbrigade als ze zwemdiploma A en B hebben. Het redden van jezelf staat centraal bij de Junior Redder-brevetten. Het redden van een ander staat centraal bij de brevetten Zwemmend Redder. Daarom leer je werken met reddings- en hulpmiddelen. Bij de Life Saverdiploma's staat het leiding kunnen geven bij een ongeval centraal. Met deze Life Saverdiploma's kun je ook aan het werk als toezichthouder op een zwembad!
 
De brevetten lopen op in moeilijkheidsgraad (zie Diploma's). Bij de Life Saverdiploma's 1, 2 en 3 behoort naast het praktijkexamen ook een theorie-examen afgelegd te worden. Voor de diploma's Life Saver 2 en 3 dient ook een EHBO-diploma of EM-bewijs (EHBO gericht op waterongevallen) behaald te worden.

Voor de KNBRD brevetten en diploma's geldt dat er één keer per seizoen examens gehouden worden.

Wanneer je kennis wilt maken met het zwemmend redden bij RBT '98, dan kun je een gratis proefles volgen. De lessen worden gehouden op vrijdag, tussen 18:00 en 21:00 uur, in zwembad Reeshof te Tilburg. Bel even op of kom gewoon langs op het zwembad. Neem je zwemkleding mee!

RBT '98 is aangesloten bij REDDINGSBRIGADE NEDERLAND.

RBT '98

Hoevelakenstraat 45
5045 GA Tilburg
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs