Kerstster makenTerug naar het overzicht

Wauw, dit is een mooie kerstster! En je kunt hem zelf maken!
Wat heb je nodig?
6 vierkante vouwblaadjes, een schaar, lijm en een touwtje.

Hoe maak je de ster?
Vouw de blaadjes dubbel en dan nog een keer dubbel (met de punten naar elkaar), zodat je een driehoek krijgt (zie foto 2). Knip de driehoeken vanaf de dichte zijde 3 keer in. Zorg ervoor dat je in de richting knipt van de lange, open kant (zie foto 3). Vouw de blaadjes nu weer uit (zie foto 4).

Nu lijm je de punten van de binnenste strookjes aan elkaar (zie foto 5). Draai het papier om en doe hetzelfde met de daaropvolgende strookjes. Draai weer om en lijm de punten van de buitenste strookjes vast. Doe dit bij alle 6 blaadjes (zie foto 6). Lijm nu 3 figuren met een punt aan elkaar en herhaal dit bij de andere 3 (zie foto 7). Plak de twee delen aan elkaar. Lijm ook de middenstukjes, die elkaar raken, aan elkaar (foto 8). Hang de ster op met het touwtje.

Gebruik gekleurd papier of kies voor zilver of goud papier voor een blinkende kerstster en versier met glitters, sterretjes, enz. Mooi!
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

De leukste speeltuinen in Tilburg!

De leukste speeltuinen in Tilburg!

Makkelijk én leuk: een uitje naar de speeltuin. Heerlijk buiten met mooi weer óf een toffe binnenspeeltuin voor gure dagen.

Met klimrekken, glijbanen, zandbakken... het is er allemaal. Veel plezier!

Hup, van die glijbaan!