• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

23 tips 'Wat te doen met Pinksteren'

7 mei 2024
Lijstjes met tips zijn altijd handig! Daarom hebben we voor het Pinksterweekend weer 23 leuke tips verzameld voor uit en thuis; fietstochtjes, fotoshoots, uit eten dus nog 19 andere tips. Fijne dagen!

Leuke uitjes voor Pinksteren 2024 met kinderen


Ontdek de speelnatuur in de regio, ga eens naar Groot Speijck in Oisterwijk. Van spelen in modderpoelen tot pootje baden en van boomstambalanceren tot beestjes zoeken. Oude kleren aan dus!

Zijn de natuurspeelplekken bij jou in de buurt vaak druk in het weekend? Aan het eind van de dag is vaak wat rustiger en kunnen de kinderen alsnog heerlijk spelen in de zon. Tijd voor een avondpicknick dus bij Gorp de Leij.

Stippel een fietsroute uit langs leuke afhaalplekjes. Dat fietstochtje wordt opeens nog véél leuker als je de kinderen onderweg een lekker ijsje belooft van Matteo's IJssalon bijvoorbeeld.Ga lekker op het terras zitten. Snel een plekje reserveren bij jullie favoriete eettentje dus!

Ga naar het museum. Welke hadden jullie nog op je bucketlist staan?

Gaan jullie een dagje of weekend weg met Pinksteren? Kijk dan hier op één van de andere Kidsproof-regio’s voor tips daar in de buurt.Joepie! Veel pretparken en speelparken zijn weer open. Welke staat op jullie lijstje? Op die van mij de Efteling en Speelland van de Beekse Bergen!

Wat worden ze snel groot! Tijd voor een fotoshoot dus met het mooie weer. Kies een favoriet plekje natuur, trek de kids matchende outfits aan (bijv. allemaal jeans & wit of blauwe tinten) en zet het gezin op de foto. 

Pak met het mooie weer een tas in met handdoeken en bezoek eens een waterspeelplaats, bijvoorbeeld 't Blauwe Meer in Loon op Zand . Lekker voor de kinderen om af te koelen, te spetteren en eens goed vies te worden ;)