• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

6 x leukste strandjes en zwemplekken in/om Tilburg

7 juni 2024
Het is super mooi weer om lekker te gaan zwemmen en er is keuze genoeg! Waar kan je allemaal zwemmen en wat zijn de leukste plekjes in en om Tilburg? Check ze in dit blog.
Wat fijn, je hoeft helemaal geen eind te reizen om heerlijk te genieten van water, zon, zand of gras! In en om Tilburg zijn er veel leuke zwemplekken waar je naartoe kan als het lekker weer is. Ik zet deze fijne plekjes met veel plezier voor je op een rij:

Strandbad Rauwbraken
Dit is een Natuurbad met grote zonneweide in Berkel Enschot. Je hebt twee plekken waar je kan zwemmen. Een plek met een ballenlijn zodat de kleintjes niet te ver en te diep kunnen en een plek met een duikplank voor de durfals. Ook zit er een beachhouse bij; Arbie's. Hier kan je heerlijk relaxt zitten op het terras en genieten van een drankje en wat te eten. Zeker een plek om de hele dag te genieten.
Openlucht zwembad Staalbergven
Dit openluchtzwembad heeft veel mogelijkheden! Je kunt een duik nemen in het ven, ontspannen op het zandstrand of de kinderen laten spelen in de speeltuin. Het ven is opgedeeld in twee delen. Er is een diep zwemgedeelte en aan het zandstrand is een ondiep speelgedeelte. 


Strandbad 't Blauwe Meer
Dit strandbad heeft witte stranden, blauw helder water en is een heerlijke plek om een zomerse dag door te brengen. Het water van 't Blauwe Meer wordt al een aantal jaar beoordeeeld met UITSTEKEND. Dat klinkt goed.
Je hebt verschillende stranden en een heerlijk terras waar je kan zitten en genieten van het uitzicht over het water. Als het warmer is dan 25 graden, bieden ze verschillende activiteiten aan. Zwemvijver Spartelvijver
Deze zwemvijver ligt tussen de bossen bij Hooge Mierde. Hier kunnen de kinderen heerlijk spelen op het zandstrand en kan je een fijn plekje op het gras onder de bomen of in de zon vinden om te liggen. In het water ligt een drijflijn, waardoor de kleintjes niet te ver het water in kunnen. Er is ook een terras bij om te genieten van een hapje en een drankje.Speelland Beekse Bergen met zandstrand
Bij Speelland in de Beekse Bergen heb je naast allerlei leuke attracties ook een heel fijne zwemplek met glijbanen, zandstrand klim- en speeltoestellen. Dus jij kan lekker gaan zitten en relaxen op het zandstrand en de kinderen vermaken zich goed in het water en op de luchtkussens, trampolines en in verkeersland en nog meer. Goede ingrediënten voor een heel fijne zomerse vakantiedag met het hele gezin.Baksche Ven 
Heel fijne plek tussen Berkel-Enschot en Moergestel in om met de kinderen te gaan genieten van het water en de zon. Het is een natuurzwembad en ze willen het graag netjes, schoon en rustig houden. Daarom moet je lid zijn van de zwemvereniging om hier te kunnen zwemmen, zodat ze ervoor kunnen zorgen dat het niet te vol raakt. Dus als je hier wilt gaan zwemmen; meld je aan!