• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Bijzondere dierentuinen en parken in Noord-Brabant

6 juni 2024
Ontdek de speciale dieren zoals roofvogels, slangen, olifanten, vogelspinnen, alpaca's, tropische vlinders. Een unieke beleving in Brabant. Wij hebben alle bijzondere dierenparken van Noord-Brabant voor je verzameld en in dit blog gezet.

Regio Tilburg

Dierenpark de Oliemeulen

Bij dit dierenpark zijn er dagelijks demonstraties met een slang en een vogelspin en je kan ze ook aanraken! In de weekenden zijn er roofvogelshows te zien. Naast deze dieren zijn er nòg meer bijzondere dieren te zien in Dierenpark de Oliemeulen in Tilburg.

Roofvogelpark Diessen

Beleef in dit dierenpark een bijzondere roofvogeldemonstratie. Er zijn ook kinderfeestjes hier te vieren, waarbij de kinderen o.a. zelf een roofvogel mogen laten vliegen! 

Ezelfarm Oisterwijk

Wandelen met een ezel is echt een belevenis en dat kan bij de Ezelfarm in Oisterwijk. Natuurlijk kunnen de ezels ook lekker geknuffeld worden, want daar houden ze wel van.

Regio Breda

Reptielenhuis De Aarde

Beleef de mooie wereld van hagedissen, krokodilachtige, slangen en schildpadden bij dierenpark De Aarde! Voor iedereen die op zoek is naar een leuk warm binnen uitje kan terecht bij dit mooie moderne Reptielenhuis. Aandacht voor zowel mens als dier staat voorop.


Ezelshoeve Baarle-Nassau

Op de Ezelshoeve worden verwaarloosde, mishandelde, zieke, oude en toekomstloze ezels opgevangen. Tijdens een rondleiding maak je kennis met de opvangezels en je kan ook een wandeling met een ezel maken en natuurlijk lekker knuffelen met deze lieve dieren!

Regio Den Bosch

Kamelenmelkerij Smits

Altijd al een kameel van dichtbij willen bewonderen en aaien? Dan is een bezoek aan de Kamelenmelkerij Smits in Berlicum écht iets voor jou. Er zijn verschillende activiteiten met kamelen zoals het geven van een flesje aan de kamelen kalfjes en nog veel meer! Ben jij een échte waaghals? Dan kun je ook op een kameel zitten. Ook worden er pannenkoeken gebakken van kamelenmelk en uiteraard wordt er kamelenmelk geproefd. Een super bijzonder uitje voor jong én oud!

Alpacafarm Vorstenbosch

Weet jij hoe zacht een alpaca voelt? Daar kom je achter bij Alpacafarm in Vorstenbosch. Je kunt de Alpaca's bewonderen, voeren en aaien. Ook is er een toffe speurtocht voor de kids en een leuke speeltuin met grote zandbak met waterpomp en modderkeuken, duikelrek en een trampoline!

Vlindertuin Philodila

Vlindertuin Philodila in Rosmalen is een aanrader! Hier kun je, in de lente, zomer en herfst, met je kinderen rond speuren en van alles te weten komen over vlinders, eitjes, rupsen, poppen en nog veel meer. Er vliegen veel verschillende vlinders rond die je goed kunt bewonderen.

Jofrahoeven in Esch

Kom alles te weten over varkens en biggetjes. Op vrijdag en zaterdag kun je langskomen in de boerderijwinkel en leer alles over varkens en kun je ze ook komen aaien en knuffelen! 

 

Regio EindhovenVlindersafari Gemert

Op reis door de tropische vlindertuin kom je van alles tegen. Doe een spannende rupsen speurtocht en ontmoet vlinders met de spanwijdte van een A4-tje! Bekijk hoe vlindereitjes eruit zien en hou een natuurzijden cocon in je handen.

Falconcrest Valkerij Eindhoven

Ooit roofvogels van dichtbij gezien? Falconcrest heeft veel verschillende roofvogels zoals valken, arenden en buizerds. Er zijn spectaculaire roofvogelsshows. De Beukentuin Hoogeloon

Varkentjes van dichtbij hebben we waarschijnlijk allemaal weleens gezien. Maar deze boerderij maakt het heel bijzonder. Hier mag je de varkentjes knuffelen en met ze spelen. Aanmelden is hier wel noodzakelijk.

Heierhof Beleefboeredij Riethoven

Hier mag je ezels borstelen, met alpaca's wandelen, struisvogels voeren...echt 
een unieke plek.Alpacafarm Riethoven

Wandelen met alpaca's is echt een ontdekkingstocht. Wil je ze alleen ontmoeten? Dat kan natuurlijk ook.

Veel bewonderen & knuffel plezier!

~ Klazien, Sanne & Carlijn ~
Kidsproof Tilburg, Breda, Eindhoven & Den Bosch

TIP: Ontvang jij al de laatste uitjes in je mailbox? Schrijf je hier in!