• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

4x Ken je deze spelletjes nog?

10 december 2021

Kamertje verhuren, driehoeksslag, en boter, kaas & eieren: ken jij ze nog? En kennen jouw kids deze spelletjes al? Je hebt er alleen papier en pen voor nodig en ze zijn er even heerlijk zoet mee!

Deze vier spelletjes zijn 'uit de oude doos'. Je hebt er bijna niets voor nodig en dat maakt ze ideaal voor onderweg, in een restaurant of als je even ergens moet wachten. 

1. Kamertje verhuren

Twee of meer spelers zetten om en om één lijntje (muurtje). Elke keer dat je een kamertje dicht kunt maken, mag je nóg een muurtje zetten. Kamertje dichtgemaakt? Zet er dan jouw letter in. Degene met de meeste kamertjes wint!

2. Driekhoeksslag

Leg op elk rondje een muntje, steentje of snoepje. De eerste speler haalt een willekeurig muntje weg. De volgende speler slaat een munt, door met munt 1 over munt 2 naar een vrije plaats te springen en dan munt 2 van het veld te halen. Zo slaan de spelers om beurten munten. Wie het laatst slaat, heeft gewonnen!
3. Boter, kaas en eieren

Twee spelers plaatsen om en om een rondje (speler 1) of een kruisje (speler 2). Wie het eerst drie op een rij heeft (recht, dwars of schuin), heeft gewonnen!4. Woordzoeker

Wie kan alle woorden in deze puzzel vinden?
Veel speelplezier!

Ben je op zoek naar andere leuke activiteiten voor kinderen? Neem eens een kijkje in onze Uitagenda, hier vind je alle leuke uitjes bij jou in de buurt!