• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

De 6 leukste speeltuinen van Tilburg en omgeving

27 mei 2024
Het is altijd fijn om lekker buiten te spelen! En waar kan je dan beter zijn dan in de speeltuin? Wij hebben de  speeltuinen in de omgeving van Tilburg voor je op een rij gezet.
Karen Weening Speeltuin

De Karen Weening speeltuin is een buitenspeeltuin op de hoek van de Kruizemuntweg en Lavendelweg in Tilburg. De speeltuin ligt in een bosgebied van 10.000 m². Er is een ontmoetingsruimte waar de kinderen kunnen computeren, tafelvoetballen, poolen en spelletjes spelen. Er is ook gelegenheid om koffie/thee/limonade te kopen. 

Speelbos Gilze

In dit speelbos en speeltuin kunnen de kinderen klauteren over bomen, zelf hutten bouwen, heerlijk spelen in de zandbak met waterbanen. Maar ook 'verdwalen' in het doolhof. Ze hebben er ook een uitgegraven gangenstelsel met leuke kruip en sluipplekjes en je kan klauteren aan de Zweedse bruggen.

Speeltuin Speelboerderij Breehees

Hier kan je kind eindeloos spelen in de super leuke speeltuin waar ze ook een skelterparcours hebben. Daarnaast zijn er allemaal dieren zoals de knuffelkippen, alpaca, ezels, paarden en nog meer. Bij Speelboerderij Breehees hebben ze ook een fijn en groot terras van waaraf je de kinderen goed in de gaten kan houden. 

Speeltuin De Gerrithoeve

De Gerrithoeve is een speeltuin, speelboerderij, restaurant en camping in één. Het is een heerlijke plek om je een goede ochtend of middag te vermaken. Vanaf het terras is de speeltuin goed zichtbaar, zodat je heerlijk kan zitten en kijken naar de spelende kinderen.Natuur speeltuin Oisterwijk

In deze natuurspeeltuin bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in Oisterwijk kunnen de kinderen met water spelen, over bomen klimmen, dammen bouwen en nog veel meer. Het is een heerlijke koele plek voor als het warm is in de zomer. Maar ook in de andere jaargetijden is dit een fantastische speelplek. 

Speeltuin in het Wandelbos van Tilburg

In dit prachtige wandelbos in Tilburg heb je veel dieren om naar te kijken en ook een fijne speeltuin voor de kinderen. Neem een picknickkleedje mee en je hebt een heerlijke dag buiten.

Maak er een mooie speeldag van samen!

Zoek je een binnenspeeltuin? Kijk dan in dit blog naar een overzicht van de 7 leukste binnenspeeltuinen in Tilburg en omgeving.