Maak je eigen feestelijke kerstkapsel

6 december 2023
Hoe maak je van het haar van je dochter een feestelijk kerstkapsel? Mijn collega Lotte vroeg het haaar (kapster)vriendin Ellis en samen kwamen ze tot een schitterend feestkapsel. Kijk maar!

De decembermaand is natuurlijk dé maand bij uitstek voor een tof feestkapsel! Ik vroeg mijn (kapster)vriendin Ellis een eenvoudig en toch glamourous kapsel met ons te delen.

De benodigheden:

  • Ibiza hairlights 
  • Een krultang
  • Een klein doorschijnend elastiekje (of een ‘loom’elastiekje)
  • Schuifspelden

Het kapsel bestaat uit een watervalvlecht met Ibiza hairlights erin verwerkt. De lichtjes zijn van speciale ledjes gemaakt en geven een superfeestelijk effect! Op Youtube zijn genoeg filmpjes te vinden over het maken van een watervalvlecht, bijvoorbeeld deze:
 


Je start met het dubbelvouwen van de hairlights, zodat de lampjes niet recht tegenover elkaar zitten. Bij de vouw sla je het draad om de middelste streng haar. Vervolgens zorg je ervoor dat je de 2 uiteinden van het draad iedere keer om en om meeneemt met een streng haar tijdens het vlechten.


Het einde van de vlecht zet je vast met een doorzichtig elastiekje. Het uiteinde met de batterij verstop je achter het haar en maak je vast met schuifspeldjes. Het andere uiteinde haal je terug naar de andere kant door het achter en voor het haar van de ‘waterval’ langs te halen. Het laatste eindje kun je mooi los naar beneden laten hangen.


Nog even wat krullen erin en een feestelijk kapsel is het resultaat!


Succes met jullie feestkapsel!

Liefs Lotte