Nationale Voorleesdagen 2024

23 januari 2024
Van 24 januari t/m 4 februari zijn de Nationale Voorleesdagen! Voorlezen is altijd een fijn momentje tussen ouder en kind én belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen.

Bibliotheek Tilburg heeft tijdens de Voorleesdagen veel leuks voor kids in petto. Geniet samen met je kleintje van een verhaal voorgelezen of ga samen naar een voorstelling over het prentenboek van het jaar.

Voorleesontbijt

Het leukste ontbijt van het jaar: Het Nationale Voorleesontbijt. Bij verschillende bibliotheken in Tilburg kun je genieten van een heerlijk ontbijt en een prachtig verhaal. 

Waar en waneer?

- Bibliotheek Heyhoef: woensdag 24 januari 10:00 uur.
- Bibliotheek Goirle: woensdag 24 januari 09:30 uur.
- Bibliotheek Loon op Zand: woensdag 24 januari 09:30 uur.
- Bibliotheek Lochal: woensdag 24 januari 09:30 uur.


Spoorleesfeest

Tijdens de Nationale Voorleesdagen geven ze het Spoorlezen bij Bibliotheek Lochal op 24 en 31 januari een extra feestelijk tintje om je te laten zien/horen hoe leuk (voor)lezen is! Laat je verrassen door de Spoorleesconducteur Marja en kinderdans- en yogadocente Elske van Beurden. Na afloop staat er voor de kinderen een smakelijke verrassing klaar!


Voorleesfeestje

Tijdens de Nationale voorleesdagen 2024 is er in de Bibliotheek 't Sant een verrassend Voorleesfeestje speciaal voor peuters, kleuters en hun (groot)ouders. Na het voorlezen brengen ze het boek tot leven. Dit doen jullie samen, in duo's. Het wordt beweeglijk, avontuurlijk en ook lekker ontspannend. Meer verklappen ze niet anders is het geen verrassing meer!


Theatervoorstelling

Speciaal voor peuters en kleuters word je tijdens het Nationaal Voorleesontbijt verrast met een leuk voorleesmoment en een gezellig verrassend theater. Geïnspireerd op het prentenboek van het jaar: Help! Een verrassing!

Bibliotheek Berkel-Enschot | Zondag 28 januari 11:00

In Daantje de Voorleeskampioen: Help! Een verrassing! neemt Daan je mee naar het universum achter de woorden, op een wonderlijke reis vol verrassingen, vrolijke muziek en betoverende geluiden. 

Bibliotheek Goirle | Donderdag 1 februari 10:30
August de Vos houdt niet van verrassingen, maar Suus de Eekhoorn neemt hem mee het bos in.
August vindt het spannend. Hij hoopt dat Suus niet wil rennen & ravotten of drukke dingen wil doen.
Gelukkig kent Suus hem veeeeel beter dan August zelf denkt! Vriendschap, het samen fijn
hebben, picknicken, leuke liedjes en meespelen komen zeker voorbij als je meedoet met deze vrolijke voorstelling.

Bibliotheek Heyhoef | Zondag 4 februari 11:00
Jeritza Toney vertelt verhalen, zingt en maakt muziek op haar eigen, vrolijke wijze in nauw samenspel met het publiek. Haar gitaar speelt zoals ieder jaar een hoofdrol!