• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Zomers dagje weg in Tilburg en Midden-Brabant

26 februari 2024
Wat is er te doen in Tilburg en Midden-Brabant met kinderen? Hier vind je de leukste tips. Er zijn veel leuke activiteiten, strandjes, restaurantjes, speeltuinen en speelparken. Wij hebben in dit blog een hele lijst gemaakt met de leukste uitjes om te doen tijdens een dagje in de stad Tilburg en Midden-Brabant.
Of je nu voor een dagje richting Tilburg gaat of je bent in de buurt op vakantie of een weekendje weg; Tilburg is een gezellige stad en heeft veel leuke dorpjes eromheen waar je kan genieten van lekker eten, de prachtige natuur van Midden-Brabant, naar fijne zwemplekjes kan gaan, lekker actief kan doen en natuurijk nog meer!Spoorpark Tilburg
Je kan je de hele dag vermaken in het Spoorpark van Tilburg. Dit is een heel bijzonder concept, wat  tot stand is gekomen door het grootste burgerinitiatief van de Benelux. Tilburgers wilden o.a. meer groen en verbinding in de stad en hebben daarom een park laten maken op een oude industrieterrein. Het is echt de moeite waard om naar dit park te gaan. De kinderen kunnen heerlijk spelen in en met water. De Kempertoren die in het park staat is te beklimmen, er staat een groot T-huis waar je heerlijk kan eten en drinken en er staan veel picknicktafels waar je gewoon gebruik van kan maken om je eten aan op te eten. 
Als je toch in het spoorpark bent, loop dan iets verder door naar de indrukwekkende bibliotheek van Tilburg de LocHal met zijn bijzondere architectuur. Ook dat is zeker de moeite waard om gezien te hebben. Er komen mensen van over de hele wereld kijken naar dit bijzondere stuk bouwwerk. Daarnaast is er ook genoeg te beleven in de bibliotheek.

Maar er is nog meer leuks in Tilburg en omgeving:Even rustig beginnen
Hoe fijn is het om de dag rustig te beginnen met een rustige wandeling op het prachtige landgoed van Nemelaer. Je parkeert de auto gratis en makkelijk bij het kasteel. Er zijn daar een paar korte wandelingen die heel geschikt zijn om met kinderen te doen. En als je goed kijkt, zie je misschien nog wel een bosuil, groene specht, boomklever, goudvink of een ree! Download voor je gaat wandelen de super grappige wandelapp Vossenstreken waarmee je tijdens de wandeling allemaal leuke en gekke opdrachten krijgt. In deze app vind je ook heel leuke wandelingen voor het hele gezin; dus niet te lang.
Afkoelen na de wandelingen en avonturen?
Neem een frisse duik in het water. Er zijn 6 leuke strandjes in de buurt van Tilburg. 
Een daarvan is Strandbad 't Blauwe Meer in Loon op Zand. Daar heb je twee strandjes, een heerlijk terras en grote ligweides. En wat helemaal fijn is; je parkeert hier gratis.
Kijk hier voor de hele lijst van strandjes en zwembaden. En als je niet van zwemmen houdt, maar wel lekker op het water wilt zijn, dan kan dat natuurlijk ook. Huur dan een kano of waterfiets bij AquaFun4Youof wat ook super leuk is; maak een tochtje op het water op de bootjes van Tilburg te Water; zij regelen er ook nog lekkere hapjes bij als je dat wilt. Helemaal bijkomen en ontspannen op het water dus. Verder afkoelen
Na al dit water is het tijd voor een ijsje bij een van de super goede ijssalons die Tilburg en omgeving heeft. Wij zijn bijvoorbeeld heel enthousiast over 't IJsboerinneke in Moergestel. Het zit op een prachtige plek op veel wandel en fietsroutes in de weilanden. De ijsjes van Intermezzo in de stad Tilburg zijn ook altijd zo lekker! Check hier alle ijssalonsTijd voor cultuur
Tilburg heeft een aantal mooie en leuke musea. Laten we beginnen bij het Natuurmuseum Brabant tegenover het station van Tilburg. Dit museum bewaart een hoop natuurschatten en je kan er zelf op ontdekking gaan. Voor alle leeftijden hebben ze een 'eigen afdeling'. Daarna kan je gekke, grappige, mooie, bijzondere en leuke kunst gaan bekijken in Museum De Pont. Dit museum hoort tot een van de favorieten van onze kinderen. En natuurlijk heb je ook het Textielmuseum dat echt de moeite waard is om te bezoeken. Dit is een museum in bedrijf! Dus er wordt nog steeds geproduceerd. Geen buitenweer?
Gelukkig zijn er voldoende binnenspeeltuinen en binnenactiviteiten te doen in Tilburg. Bezoek Ladybird skatepark in Tilburg eens. Je kan daar gewoon naar binnenlopen om even te kijken naar de gave stunts en tricks en als je wilt, doe je lekker mee! Is dit iets te avontuurlijk, dan kan je lekker op je gemak gaan bowlen bij bijvoorbeeld De Voltage waar je nog meer kan doen dan alleen bowlen. Een binnenspeeltuin of een zwembad doet het natuurlijk ook altijd goed! 
Winkeltjes kijken is toch altijd goed te doen als het niet al te lekker weer is; winkeltje in, winkeltje uit. Tilburg heeft genoeg leuke winkeltjes in het Dwaalgebied, bijvoorbeeld Velerlei een shop-in-shop dus heel divers. Dag ontspannen afsluiten
Na een dag zwemmen, wandelen, varen, ijsjes eten, spelen en winkeltjes kijken is het altijd heerlijk om bij te komen op een terras. En hoe leuk is het om dat te doen op terras in Tilburg! Er zijn veel leuke restaurantjes en plekjes om te eten en te zitten. Bijvoorbeeld Villa Pastorie aan het water van de Piushaven. Kijk voor nog meer tips op onze Uit Eten pagina. 
Ben je zo moe na een dagje in Tilburg en omgeving en je hebt geen zin meer om naar huis te gaan? Blijf dan lekker slapen in Hostel Roots, midden in de stad. Dit is een super leuk en kindvriendelijk hostel, waar kinderen gewoon mogen rondrennen als ze dat willen ;-)

Benieuwd welke activiteiten er op de dag zelf in de stad Tilburg en Midden-Brabant zijn? Check hier onze Uitagenda of onze Eropuit pagina!

Fijne zomervakantie!

Groetjes Klazien en de rest