5x musea in de grote stadTerug naar het overzicht

Deze bijzondere museumschatten bij 5 musea in de grote steden zijn al reden genoeg voor een stedentripje!
Ga je graag met de kinderen een weekendje weg of dagje naar de stad? Deze bijzondere museumschatten zijn eigenlijk al reden genoeg voor een stedentripje!

1. Niet te missen in de erezaal van het RIJKSMUSEUM (Amsterdam): de Nachtwacht. En wat mag je er dicht bij! En bezoek samen ook zeker de scheepsmodellenzaal voor een kijkje in het hologramschip, waar bewegende figuren het leven aan boord laten zien.

2. PANORAMA MESDAG (Den Haag): dit hele museum is één groot kunstwerk. Het is een rond schilderij van een strand. en samen sta je er middenin! Zelfs als het geen lekker weer is hebben jullie hier een mooie stranddag. En dan nog even naar de 'echte' pier, natuurlijk.

3. De griffioen is een wel heel bijzonder beestje in het NATUURMUSEUM FRYSLAN (Leeuwarden). Legendarisch zelfs, maar is het echt? Ga samen op ontdekking op Darwin's zolder, helemaal gewijd aan de evolutie van mens en dier.

4. In MUSEUM SPEELKLOK (Utrecht) maken de topstukken muziek! In dit vrolijke museum staat één van de mooiste straatorgels, 'De Drie Pruiken'. Rond 1900 in Parijs gemaakt als kermisorgel en is sinds 1923 als straatorgel in Nederland. De drie beelden kwamen er in 1952 op, en toen kreeg het haar huidige naam, De Drie Pruiken.

5. In het ZEEUWS MUSEUM (Middelburg) hangt een heus cadeau voor een godin. Tja, dat was heel gewoon, in de Romeinse tijd. De votiefsteen (een soort beeld) was voor de godin Nehalennia. Zij beschermde handelaars en scheepslui. De steen kwam tussen 150-250 n.Chr. te hangen in de Romeinse tempel bij Domburg. Zo'n bedankje is wel heel bijzonder!

PS: Download vóór je bezoek de ‘Museum Inspecteurs’-app voor je kind en beantwoord samen de 12 vragen. Zo wordt jouw kind museuminspecteur, met kans op leuke prijzen! Op Museumkids.nl vind je nog véél meer informatie over de Museuminspecteurs

Museumkids


Nederland
Prijs Klik even door via de linkjes Naar de website
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Kinderfeestje Speelboerderij De Steenuil

Kinderfeestje Speelboerderij De Steenuil

Beleef een fijn feestje bij De Steenuil. Haal je tractor rijbewijs, help mee met de dieren voeren, knuffelen met een konijn, crossen op de skelter, spelen in de hooihut en nog veel meer.

Plan je feestje!