Een feest voor je zintuigenTerug naar het overzicht

BOS! bij Natuurmuseum Brabant in Tilburg is een belevenis die meeverandert met de seizoenen!
In Natuurmuseum Brabant in Tilburg staat een bos vol opdrachten, een museumboom en een bijzondere projectievloer. Voor kids van 4 tot 8 jaar- en hun ouders!

BOS (Beleef Ontdek Samen) heeft alles te maken met de vier seizoenen. Zoveel zelfs, dat de zaal vier keer per jaar met het jaargetijde mee verandert. Dat is nog nooit eerder vertoond in de Nederlandse musea!

Magisch
BOS lijkt op een realistisch sprookje wanneer je binnenstapt: een spannend bos dat toch knus is. Er gebeuren magische dingen: er verschijnen blaadjes of vissen bij je voeten, je ziet eekhoorntjes, mieren en vogels voorbij komen en in de herfst kun je zelf blaadjes van kleur laten veranderen of onweer nadoen.

Innovatief
Het meest bijzondere noemden we al: vier keer per jaar verandert de zaal in de sfeer van het seizoen. En net als in het gewone bos kun je in deze tentoonstelling van alles leren over de natuur, maar hier hebben we er wat technische hoogstandjes in gestopt. Zo zit de projectievloer vol verrassingen en verandert ’ie continu. Door een ‘slimme’ tak als sleutel te gebruiken open je kastjes met opdrachten, verzamel je dieren en blaadjes uit het seizoen en laat je een virtuele museumboom groeien.

Uitdagend
Bij BOS wil je vanzelf heel veel uitproberen. Je wilt ontdekken hoe de paddenstoelen aan je voeten ontstaan, in het konijnenhol kruipen, voelen aan een egelvachtje, samen spelen met spinnen of net zo goed “memory” spelen als de Gaai met z’n fenomenale geheugen. Een feest voor je zintuigen!

Wil jij op ontdekking? Klik op de roze button en plan jouw dagje!

Natuurmuseum Brabant

Spoorlaan 434
5038 CH Tilburg
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Uitgelicht

Sinterklaas is weer in het land!

Sinterklaas is weer in het land!

Ook in deze gekke tijd van corona kunnen we er weer een gezellig feest van maken! Wij hebben veel leuke sinterklaas-thuis-vieren-tips voor je verzameld en shop-ideeën.
Maak er een leuke tijd van met elkaar!

Naar alle tips