Annanina's RustTerug naar het overzicht

Als je stil bent en goed kijkt zie je ze misschien: de kievit, de grutto of zelfs een watersnip!

Bezoek het landgoedbos, voor een wandeling met het hele gezin, dat op de armere gronden uit naaldbomen bestaat en op de rijkere (voormalige landbouwgronden) uit zomereik, beuk en rode beuk, wordt in de struiklaag gedomineerd door rododendron en hulst.

Het aangrenzende dal van de Reusel, ‘Diessens Broek’ genaamd, kent de hoogste weidevogel-dichtheid van de Brabantse zandgronden: kievit, grutto, scholekster en watersnip. Het gebied is tevens rijk aan struweelvogels: kneu, bosrietzanger en grasmus kan je hier vinden.

Volg vanuit Hilvarenbeek de Beekse Weg naar Diessen. Na 750 m ligt aan de linkerkant, bij de Bremstraat (onverharde weg), een parkeerplaats. Vanuit Diessen vind je deze parkeerplaats na 1 km. Vrij toegankelijk op wegen en paden. Vanaf de parkeerplaats aan de Bremweg is een rode route van 3,5 km uitgezet.

Meer lezen? Klik op de roze button voor de website.

Bijna jarig? Bekijk onze ideeën voor een kinderfeestje!

Annanina’s Rust

Bremstraat
5081 Hilvarenbeek
Prijs Gratis Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Orkaan speelt Tempo!

Orkaan speelt Tempo!

Laat je betoveren door de mooiste muziek. De leden van het Oorkaan Ensemble scheuren door de muzikale dimensie als ervaren game-avatars. Ze haasten, springen, botsen, rennen en komen weer tot stilstand. Maar wie bepaalt het tempo eigenlijk?

Ervaar Tempo en laat je mee voeren