Museum SchoenenkwartierTerug naar het overzicht

Stap in de wereld van de schoen bij Museum Schoenenkwartier!
Het Schoenenkwartier is een plek waar je alles leert over schoenen en leer. Je leert over de geschiedenis van de schoen, maar ook over de toekomst en de verschillende soorten technieken die gebruikt kunnen worden bij het maken van schoenen.

Er is bij ons veel te zien en te doen. Je ziet de machines die vroeger gebruikt werden voor het maken van schoenen en je ziet allerlei soorten schoenen van vroeger en nu. In het kenniscentrum ontdek je alles over materialen, zijn er boeken om in te bladeren en zijn er verschillende workshops in de vakanties.

Het is een echt familie doe- museum. Je kan digitaal schoenen maken, digitaal schoenen stikken, met een speurtocht, met Okke de spin, door het hele museum lopen en vanaf 20 april de stoute schoenen aantrekken op de catwalk: onze nieuwe expositie.

Heb je zin in een leuk dagje uit? Kom dan langs en kom het Schoenenkwartier ontdekken in het verleden, heden en toekomst.

Klik op de roze button voor meer informatie.


TIP: Kijk voor nog meer leuke uitjes ook eens op onze eropuit-pagina!

Museum Schoenenkwartier

Raadhuisplein 1
5141 KG Waalwijk
Naar de website
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Prentenboekjesfestival Schouwburg

Prentenboekjesfestival Schouwburg

Schouwburg en Concertzaal Tilburg organiseert het Prentenboekjesfestival met de prentenboeken van Coco kan het!, Dikkie Dik en ik en Egalus. Kom kijken samen met je kind en na afloop kunnen de jonge bezoekers nog even spelen in de lobby.

Ga naar het theater!