Stedelijk Museum BredaTerug naar het overzicht

Ontdek de spannende verhalen van Breda in dit museum!
Stedelijk Museum Breda heeft voor jong en oud een leuke en leerzame manier om door het museum te speuren om de geschiedenis van Breda te ontdekken.

Familiespoor
Je krijgt aan het begin een groepsportret waar de hoofden van de Nassaus nog niet goed op staan. Deze hoofden kan je stempelen op verschillende plekken in het museum. Dus speur rond en stempel je eigen groepsportret bij elkaar!
In de tentoonstelling de Nassaus van Breda leer je de familie Nassau kennen. Ze zijn van adel en wonen in een kasteel. Op 13 plekken in de tentoonstelling stellen ze zich aan je voor. Bij elk persoon krijg je een opdracht: zoeken, luisteren, doen of denken. Ben je klaar? Stempel het hoofd maar!

Tip! Doe het RaRaRa spel en laat je hersens kraken door te bedenken waarvoor voorwerpen gebruikt werden die ooit doodgewoon waren. Of bouw zelf een abnormale uitvinding in de Fabriek van Breda. 

Nieuw museum
Stedelijk Museum Breda is helemaal vernieuwd! Laat je inspireren door geschiedenis en kunst van nu.
Wil je meer over dit museum weten? Klik dan via de roze button direct door naar hun website. PS Op zoek naar een leuke lunchplek in Breda? Check onze tips voor kidsproof-plekken!

Stedelijk Museum - Breda

Boschstraat 22
4811 GH Breda
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Orkaan speelt Tempo!

Orkaan speelt Tempo!

Laat je betoveren door de mooiste muziek. De leden van het Oorkaan Ensemble scheuren door de muzikale dimensie als ervaren game-avatars. Ze haasten, springen, botsen, rennen en komen weer tot stilstand. Maar wie bepaalt het tempo eigenlijk?

Ervaar Tempo en laat je mee voeren