De leukste carnavalsoptochten van Twente

14 januari 2024
Alaaf! Het is bijna weer tijd om mee te feesten met de leukste carnavalsoptochten van Twente... Ik hou d'r van!
Carnavalsoptocht Oldenzaal
Het zijn er zo veel! We hebben de leukste carnavalsoptochten van Twente even voor je op een rijtje gezet, gesorteerd op datum.


Optocht Twekkelerveld
Op vrijdag 2 februari is de eerste lichtjesoptocht van Twente! Kom naar de wijk Twekkelerveld in Enschede en laat je betoveren. 

Kinderoptocht Delden
Op zaterdag 3 februari gaat de Kinderoptocht van Delden weer door de straten met dit jaar als thema: Glitter & Glamour!


Optocht Langeveen
Op zaterdag 3 februari is de eerste carnavalsoptocht van Twente in Langeveen


Grote optocht van Albergen
Kom zondag 4 februari om 12:00 uur naar deze grote carnavalsoptocht in Albergen. Carnavalsvereniging de Alberger Bokke is elk jaar de organisator van de eerste GROTE carnavalsoptocht van Twente.


Verlichte optocht Buurse
Op zaterdag 3 februari licht het centrum van Buurse op! Voor de 14e keer organiseren de Windbuul'n de verlichte optocht.  Pak je glowsticks en feest mee!


Twentse Lichtparade
Vrijdag 9 februari wordt vanaf 19:15 het centrum van Hengelo omgetoverd tot een fonkelend spektakel. Verlichte praalwagens en loopgroepen swingen op de muziek van de fanfare door de straten. 

Twentse verlichte carnavalsoptocht Tubbergen

Op vrijdag 9 februari start de verlichte optocht om 19:00 in Tubbergen. De verenigingen hebben zich weer uitgeleefd, en het beloofd een prachtig schouwspel te worden. 
Let op: entree is €4,-

Carnavalsoptocht Ootmarsum
Ook Ootmarsum is op zaterdag 10 februari het decor van een bonte verzameling van grote wagens, eenlingen, loopgroepen en andere narren. Ga jij ook kijken in de Siepelstad?

Carnavalsoptocht Deurningen
Op zaterdag 10 februari word je in Deurningen getrakteerd op een schitterende optocht die van de Kerkweg naar het Plechelmusplein gaat. 

Carnavalsoptocht Bornerbroek
Als we de Knoll'ntrekkers moeten geloven wordt dit weer een grandioze optocht! Om 15:00 op zaterdag 10 februari start de parade. 

Carnavalsoptocht Losser
Op zaterdag 10 februari trekt er in het centrum van Losser een bonte stoet van versierde praalwagens door de straten. De optocht begint aan de Muchteweg. 

Carnavalsoptocht Borne
Dit jaar is de hoek Europastraat-Wensinkstraat het startpunt van de Grote Bornse Carnavalsoptocht! De bonte stoet danst op zaterdag 10 februari door de straten. 

Gezinsoptocht Hengelo
De Gezinsoptocht in Hengelo wordt alweer voor de 45e keer georganiseerd. De mooiste praalwagens trekken op zaterdag 10 februari door de binnenstad van Hengelo waar ze zorgen voor een spetterende optocht. 

Carnavalsoptocht Denekamp
Grote kleurrijke carnavalsoptocht waar jong en oud aan meedoet en waarbij veel publiek langs de straten staat. Kom op zaterdag 10 februari naar Denekamp!

Grote Twentse Carnavalsoptocht
De optocht in Oldenzaal doet zijn naam eer aan. Van heinde en verre komen ruim 100.000 carnavalsvierders op zondag 11 februari naar Boeskoolstad voor de Grote Twentsche Carnavalsoptocht. Dat is natuurlijk niet voor niets, want de meest indrukwekkende praalwagens en vele andere creatieve uitingen trekken als één groot, kleurrijk slingerend lint door de binnenstad. Wie gaat er dit jaar met de eerste prijs naar huis?


Carnavalsoptocht Boekelo
De grote optocht van Boekelo vindt plaats op zondag 11 februari. Wat zullen de Soaltkloet'ns ons nu weer presenteren?

Carnavalsoptocht Geesteren
Ook in Geesteren barst het feest weer los. Op zondag 11 februari start de optocht om 11:11. 

Kinderoptocht Oldenzaal
Loop mee met deze oergezellige kinderoptocht in Oldenzaal en dans daarna mee bij Dans- en Partycentrum Rouwhorst tijdens het kindercarnaval op maandag 12 februari.

Kinderoptocht Denekamp
Op maandag 12 februari trekt deze grote bonte stoet weer door de straten van Denekamp

Kinderoptocht Losser
Heb je die in Oldenzaal en Denekamp gemist, kom dan een dag later, op dinsdag 13 februari, naar Losser voor de kinderoptocht.


Mis je er nog 1, geef het aan ons door! Op deze optochtenkalender vind je ze ook nog eens op een rijtje 

Veel plezier!

Tip tegen koude voeten (zodat je van de hele optocht kunt genieten):
trek een extra paar sokken aan, of neem een kniekussen mee om op te staan!


P.s. Weet jij al wat de kids willen zijn met carnaval? Check hier de leukste schminkvoorbeelden voor inspiratie!