Kidsproof blogTerug

De leukste carnavalsoptochten van Twente

4 februari
Alaaf! Het is bijna weer tijd om mee te feesten met de leukste carnavalsoptochten van Twente... Ik hou d'r van! 

Het zijn er zo veel! We hebben de leukste carnavalsoptochten van Twente even voor je op een rijtje gezet, gesorteerd op datum!

Kinderoptocht Delden

Op zaterdag 8 februari trekt de Kinderoptocht van Delden weer door de straten met dit jaar als thema: te land, ter zee en in de lucht!

Grote optocht van Albergen

Kom 16 februari naar de eerste grote carnavalsoptocht in Twente om 12:00 uur in Albergen. Carnavalsvereniging de Alberger Bokke is elk jaar de organisator van de eerste GROTE carnavalsoptocht van Twente.

Twentse Lichtparade

Houd je van prachtige praalwagens, maar ook van lichtjes, loopgroepen en muziek? Kom dan op vrijdag 21 februari naar de Twentse Lichtparade in Hengelo! Een optocht met verlichte praalwagens met hierop typetjes, dansers en danseressen en ook loopgroepen. 

Verlichte optocht Tubbergen

Komt dat zien! De Twentse Verlichte Carnavalsoptocht siert ook dit jaar weer de straten van Tubbergen. Elk jaar trekt dit unieke lichtspektakel vele tienduizenden toeschouwers. Dit jaar vindt het plaats op vrijdag 21 februari.

Carnavalsoptocht Deurningen

Op zaterdag 22 februari word je in Deurningen getrakteerd op een schitterende optocht die van de Kerkweg naar het Plechelmusplein trekt. 

Carnavalsoptocht Losser

Op zaterdag 22 februari trekt er in het centrum van Losser een bonte stoet van versierde praalwagens door de straten. De optocht begint aan de Muchteweg. 

Carnavalsoptocht Enschede

De carnavalsoptocht van Enschede trekt op 22 februari weer dwars door het centrum. Vele grote en kleine wagens sieren dit jaar de straten net als vele loopgroepen en niet te vergeten de eenlingen en duo's die weer mooi inspelen op de actualiteit. Carnavalsverenigingen in en om Enschede vertrekken vanaf het Volkspark in een bonte stoet met versierde wagens en uitgedoste loopgroepen. 

Carnavalsoptocht Borne

Dit jaar is de Wensinkstraat het startpunt van de Grote Bornse Carnavalsoptocht! De bonte stoet trekt op zaterdag 22 februari door de straten. 

Carnaval in Ootmarsum

Ook Ootmarsum is op zaterdag 22 februari het decor van een bonte verzameling van grote wagens, eenlingen, loopgroepen en andere narren. Ga jij ook kijken?

Gezinsoptocht Hengelo

De Gezinsoptocht in Hengelo wordt alweer voor de 43e keer georganiseerd. De mooiste praalwagens trekken op zaterdag 22 februari door de binnenstad van Hengelo waar ze zorgen voor een spetterende optocht. Jij gaat toch ook?Grote Twentsche Carnavalsoptocht

Van heinde en verre trekken carnavalsvierders op zondag 23 februari naar Boeskoolstad. Ieder jaar weer trekt de Grote Twentsche Carnavalsoptocht ruim 100.000 bezoekers naar Oldenzaal. Dat is natuurlijk niet voor niets, want de meest indrukwekkende praalwagens en vele andere creatieve uitingen trekken als één groot, kleurrijk slingerend lint door de binnenstad. 

Grote optocht Neede

Dit jaar trekt op zondag 23 februari de carnavalsoptocht door de straten van Neede.

Kinderoptocht Oldenzaal

Loop mee met deze oergezellige kinderoptocht in Oldenzaal en dans daarna mee bij Dans- en Partycentrum Rouwhorst tijdens het kindercarnaval op maandag 24 februari.

Kinderoptocht Losser

Heb je die in Oldenzaal gemist, kom dan een dag later, op dinsdag 25 februari, naar Losser voor de kinderoptocht.

Veel plezier!
Groetjes Lotte

P.s. Weet jij al wat de kids willen zijn met carnaval? Check hier de leukste schminkvoorbeelden voor inspiratie!