• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

10x Kidsproof Haaksbergen

30 april 2024
Ken jij deze plekjes al? Haaksbergen en omgeving is prachtig, en vol met kidsproof activiteiten! Wij hebben de 10 leukste uitjes op een rijtje gezet. Speeltuinen, parken, zwembaden, kindvriendelijke restaurants en nog meer. Veel plezier!
Ontdek Haaksbergen en omgeving!

Museum Buurtspoorweg

Stap in de trein voor een reis door de tijd! Tussen Boekelo en Haaksbergen rijdt een echte ouderwetse stoomlocomotief. De route is prachtig. Op het station zelf is ook veel te zien, zoals een werkplaats en een goederenloods. Een uniek uitje, perfect voor het hele gezin.

Natuurspeeltuin Ordelmanskoele (Neede)

In deze gratis speeltuin vind je een survivaltraject, natuur-, klim- en klauterbaan, Woudy de olifant (glijbaan) en andere leuke (natuurlijke) klimmogelijkheden. Ondertussen zit jij lekker aan een van de picknicktafels.

Kinderboerderij Groot Scholtenhagen

De kinderboerderij ligt in het mooie sport- en recreatiepark Groot Scholtenhagen in Haaksbergen. Je vind er veel mooie dieren, die zich graag laten bewonderen. Prachtige vogels, Friese melkschapen, de Nederlandse Bonte geit, of krombek eenden. Neem er eens een kijkje, want naast de dieren kun je er ook leuk spelen op de speeltoestellen in het weitje.

Het Bijenpad

In het mooie groene buitengebied van Eibergen is er een leuke natuur wandelroute van net geen 2 kilometer aangelegd: Het Bijenpad! Je komt langs prachtige plekken waar de vogels wonen, maar ook lang leuke klim- en klautertoestellen, bijenbordjes én een waterpomp. Genoeg te spelen en te zien.

Hooge Esch (Buurse)

Een schitterende boerderij met een leuke binnen- en buitenspeeltuin. Ze serveren naast heerlijke pannekoeken, luxe belegde broodjes en ook de avondkaart is zeer smakelijk. Hou wel een plekje vrij voor het dessert, want de ijsjes maken ze zelf!

Landgasthof Haarmuehle (DE)

Restaurant en terras met speeltuin naast de historische watermolen. Hier kun je heerlijk genieten op het terras of, bij slechter weer, bij de open haard binnen. Voor de kinderen is er volop speelgelegenheid in de speeltuin. Ideale plek om te wandelen, roeien of ga mee met de huifkartocht.

Hof van Eckberge (Eibergen)

Kom naar dit grote, gezellige park met dierentuin, speeltuinen, bowling én restaurant. Met 25.000m2 wel groot, maar nog steeds sfeervol. Alles voor een complete dag uit! Binnen en buiten zijn volop activiteiten en plezier voor alle leeftijden. 

Hof 't Sprakel 

Bij Koffie en Theeschenkerij Hof 't Sprakel kun je niet alleen genieten van een lekker ontbijt, maar je kunt er ook terecht voor een heerlijke kop koffie of thee met een gebakje. Vanaf het terras kun je de kinderen in de gaten houden, die zich vermaken in de speelhoek en in de speeltuin op de skelters.

De Watermölle

Maak eerst een lekkere wandeling door de omgeving en neem plaats op het terras of binnen voor een lekker drankje of hapje. Er wonen heel veel kabouters rondom De Watermölle. De kinderen kunnen naar ze op zoek gaan tijdens een leuke Kaboutertocht. Verder ben je hier dichtbij de stapstenen van Lankheet, een erg leuke korte wandeling met kids. En ook leuk: je kunt hier hele handige ouder-kind tandems huren.

Zwembad de Wilder

Ga chillen in de bubbelbaden. Roetsj van de glijbaan van 80 meter. Dobber in de waterkreek en dein mee in het 25 meter golfslagbad. Zwembad Haaksbergen heeft het allemaal. Spetter met de kleintjes in de leuke peuter- en kleuterbaden en babyroom. Daarnaast vind je een complete sauna en kruidenbaden en een ligweide met speelvoorzieningen.

Tip: ga er ook eens op uit in Denekamp of Almelo!