• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

27x kinderfeestjes thema’s voor thuis

2 juni 2024
Ben je op zoek naar een leuk thema voor het kinderfeestje van jouw kind? Voor deze verjaardagsfeestjes hoef je de deur niet uit. De leukste thema’s voor een thuisfeestje vind je hieronder op een rijtje.
kinderfeestjes thema's
Bekijk ook onze categorie kinderfeestjes voor thuis voor nóg veel meer leuke feestideeën!

1. Tie-dye is nog steeds populair. Tijd voor een tie-dye feestje dus! Laat de kinderen een shirt, tas of kussenhoes pimpen met vrolijke kleuren. En natuurlijk mag het eindresultaat mee naar huis. Wij hebben 3 handige stappenplannen voor het maken van een tie-dye shirt verzameld.

2. Geef een stoer piratenfeest voor jouw jarige. Tijdens het feest kunnen de kinderen op zoek naar de verborgen schatkist. Leuk: maak vooraf een schatkaart die naar de kist leidt.

3. Voor kleine influencers in de dop is een selfiefeestje het helemaal. Je kunt aan de slag met alle grappige filters op Instagram of Snapchat of laat de kinderen hun favoriete filters namaken… maar dan wel offline met schmink of knutselspullen!

4. Tijdens een prinsessenfeest mogen de jarige en vriendjes en vriendinnen natuurlijk verkleed in prachtige jurken. Taarttip: maak een taartje in de vorm van een halve bol en zet een Barbie in het midden. De taart is de prinsessenrok van de Barbie.

5. Wil jouw zoon of dochter later dokter worden? Dan is een ziekenhuisfeestje misschien wel wat. Speel bijvoorbeeld Dokter Bibber, laat de kinderen nep bloed brouwen óf daag ze uit voor een wedstrijdje pleisters plakken en verband rollen.

6. De meeste kinderen doen het maar al te graag; lekker comfy op de bank hangen en een film kijken. Een filmfeestje is leuk voor kinderen én heel makkelijk voor ouders. Vraag alle kinderen om in pyjama of huispak te komen en zet ze met een grote bak popcorn voor de tv.7. Ken je het spelletje sjoelen nog? Je probeert zoveel mogelijk houten schijven in de juiste vakken te schuiven. Hebben jullie thuis een sjoelbak staan of kun je er eentje lenen? Kies dan eens voor een sjoelfeestje, met natuurlijk een prijs voor de nieuwe sjoelkampioen!

8. Kan jouw jarige geen genoeg krijgen van eenhoorns? Dan is het tijd voor een unicornfeestje! Laat de kinderen hun mooiste eenhoorn knutselen. Tip: haal een heleboel glitter en glimmende versiering in huis voor het leukste resultaat!

9. Slijm, slijm en nog eens slijm. Laat alle slijmdromen van jouw kleine kliederaar uitkomen tijdens een heuse slijmparty. De kinderen kunnen zelf slijm maken of koop vooraf verschillende slijmvarianten waar ze mee kunnen spelen.

10. Haal de oordoppen maar in huis ;) Een slaapfeestje vinden veel kinderen súperleuk. Lekker lang opblijven en eindeloos met elkaar kletsen of gamen. Wat het helemaal tof maakt, is een tipitent! Deze kun je huren bij Tipizzzleen.

11. Of het nu winter is of niet, een winterwonderlandfeestje is altijd een feest. Bijvoorbeeld met een sneeuwballengevecht met watten, zelf sneeuw maken van maïzena en warme chocolademelk versieren met slagroom en lekkers. Bekijk onze ideeën voor het versieren van je warme choco!

12. Tijdens een ninjafeestje kunnen al die druktemakertjes hun energie wel kwijt. Laat ze bijvoorbeeld een ballon hooghouden met een schuimstaaf of een parcours afleggen langs gespannen touwen (zónder ze aan te raken).13. Grapjes maken als een clown, jongleren, trucjes oefenen en meer. Heb je al een keer een circusfeestje gevierd thuis? Een aanrader! Via Circusartiestenbureau Demiori kun je nu zelfs thuis leren vuurspuwen!

14. Het perfecte excuus om alle verkleedkleren weer uit de kist te halen: een verkleedfeestje. Tip: hou een grappige fotoshoot of modeshow als alle kinderen zijn verkleed. Heb je niet zoveel in huis? Kies dan eens uit een van de themakisten van Studio Live.

15. Voor alle kleine professoren is een science feestje reuze interessant. Online kun je allerlei grappige proefjes vinden die je thuis kunt uitproberen. Nu alleen nog een witte jas aan.

16. Of hou een high tea party. Duik samen met de kinderen de keuken in om allemaal lekkers te maken. En daarna moet alles natuurlijk ook geproefd worden. Leuk: geef alle kids een to-go pakketje mee naar huis met de baksels die over zijn.

17. De jarige krijgt natuurlijk de hoofdrol tijdens een vrolijk theaterfeestje. Start eerst samen met het bedenken van een script, daarna even goed oefenen en aan het einde de grote voorstelling. Tip: film het eindresultaat voor de ouders van alle kinderen.

18. Pannenkoeken, patatjes… Pizza!! Tijdens een smulfeestje draait alles om het favoriete eten van de jarige. Maak bijvoorbeeld zelf pizza’s, bak je eigen frietjes of versier heerlijke pannenkoeken, bijvoorbeeld als dieren19. Verwen de jarige met een beautyfeestje. Bouw de woonkamer om tot een beautysalon met maskertjes, voetenbadjes, een nagelstudio en een plek om make-up en haar te doen.

20. Van wie is die vingerafdruk en wat staat er op die geheimzinnige foto? Een detective feestje is helemaal af met een spannende speurtocht door het huis of de buurt.

21. Als jij een echte gamer in huis hebt, dan valt een game feestje vast in de smaak. Tip: maak er een competitie van met verschillende rondes. Nu nog kiezen welk spel!

22. Nog zo’n favoriet bij kinderen: LEGO. Ga voor het ultieme LEGO feestje en geef de kinderen verschillende bouwopdrachten. Handig: als je zelf niet genoeg LEGO in huis hebt, kun je ook een box huren.

23. Laat de kinderen een prachtig kunstwerk maken tijdens een museumfeestje of kunstfeestje. Aan het eind vormen alle kunstwerken een prachtige tentoonstelling. Om het af te maken kun je een digitale rondleiding opnemen met de kinderen. Leuk om te laten zien aan alle ouders!24. Wie kan het verste… meeste… langste… hoogste… Geef een challenge party vol toffe uitdagingen. De kinderen nemen het steeds op tegen elkaar. Dat wordt vast lachen!

25. Lekker dansen en swingen! Geef een echt discofeest in huis. Tover de woonkamer om tot club met gave lampen en versiering. En dan om en om een leuk liedje kiezen om op te dansen. Of kies voor een silent disco als je de buren niet wil storen.

26. Spelletjes en nog eens spelletjes. Vier een spelletjesverjaardag met een middag vol leuke bordspellen of juist met oud-Hollandse spelletjes zoals koekhappen, spijkerpoepen en zaklopen.

27. Wie weet wat de hoogste berg van de wereld is? En wat is het grootste zoogdier? Verdeel de kinderen in teams en hou een quizfeest met grappige pubquizvragen.


Ben je op zoek naar een leuk kinderfeestje voor een kind van 5 jaar, 6 jaar, 7 jaar, 8 jaar of ouder? Deze kinderfeestjes vier je gewoon thuis. We hebben hier de leukste thema’s voor verjaardagsfeestjes voor je verzameld, Met leuke activiteiten voor tijdens een kinderfeestje en meer ideeën voor een feestelijke middag vol taart, cadeautjes en blije kinderen.

Fijne verjaardag!

~ Lotte ~