Gratis op pad met een eigen NS Kids Vrij abonnement!

1 januari 2024

Een dagje uit met de trein is voor ons altijd een “dagje uit met een extraatje”! Want een trip met de trein is een belevenis op zich en wel net zo relaxt voor iedereen, geen files én geen parkeergeld! Met het Kids Vrij abonnement wordt het nog aantrekkelijker want waar kinderen tot 4 jaar sowieso gratis meereizen, reizen kinderen van 4 tot en met 11 jaar hiermee ook gratis mee! Superhandig! Lees hier hoe je hem aanschaft.

Kids Vrij abonnement
Kids Vrij aanvragen via internet
Daarom vlug achter de computer gekropen om er voor mijn 5 jarige één aan te vragen! Het abonnement is in een paar stappen aangevraagd! Heeft je kind nog geen eigen OV-chipkaart dan moet je die wel eerst aanvragen, de kosten hiervan zijn éénmalig € 7,50.
Tip: Handig om te weten als je aan de slag gaat met het aanvragen van de kaart, overal waar je “U” leest heeft de NS het al over jouw kind! Zo voorkom je dat je net zoals wij overal voor niks je eigen gegevens invoert! 
 
Via vijf stappen maak je het abonnement en indien jouw kind hem nog niet heeft, ook de OV-kaart, aan.
Een pasfoto van je kind voor op de kaart is noodzakelijk, maar die maak je heel handig even zelf met je mobiel! Bij het noemen van het doel, een eigen kaart voor de trein, was bij ons die pasfoto mét keurig kapsel zo gefixt!
 
Betalen doe je met iDeal en klaar is je bestelling! Via de mail ontvang je een bevestiging. Heb je al een OV-kaart dan kun je binnen één dag je bestelling ophalen bij de kaart-automaat. Heb je een nieuwe kaart aangevraagd, dan ligt deze binnen een week in je brievenbus, met heel fijn het abonnement er al op!

Yes! Kaart in de bus!


En dan gaan we op zoek naar leuke uitjes waar je lekker heen kunt treinen! Die vind je natuurlijk volop op de verschillende sites van Kidsproof!

Op stap!
Uitje gekozen, op naar het station. En dan het magische moment…zou de Kids Vrij kaart het doen? Trots loopt hij met de kaart in de hand naar binnen. En jawel, natuurlijk, hij doet het! Je kind hoeft op het station alleen de OV-kaart voor het schermpje bij de ingang te houden en die herkent de kaart als Kids Vrij en doet het poortje voor je kind open. Geweldig!

 


Als de conducteur in de trein naar zijn kaartje vraagt, laat hij graag zijn eigen persoonlijk kaart zien. Trots dat ie is! En de conducteur ook, op zo’n jonge ‘professionele’ treinreiziger. De wereld ligt voor hem open. En onze reis is nu al geslaagd!

Het aanvragen kost even moeite, maar daarna is het gemak wel heel erg groot!  
Psst En natuurlijk kun je de OV kaart ook gebruiken in de tram, metro en bus als je er saldo op zet...

Fijne reis!

Meer informatie over het NS Kids Vrij abonnement en hoe je hem aanvraagt  lees je hier.