• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitjes in Denekamp

23 april 2024
Denekamp bruist van de kidsproof activiteiten! Wij hebben de 12 leukste uitjes op een rijtje gezet. Hoeven jullie alleen nog maar te kiezen (best lastig!). Ga er lekker samen op uit. Veel plezier!
leuke activiteiten in Denekamp!

Kano varen

Ga kanovaren met de hele familie over het kanaaltje tussen Denekamp en Lattrop. Het water is kraakhelder en stroomt tussen de weilanden. Er wordt gevaren met driepersoons Canadese kano’s. De tocht duurt ongeveer anderhalf uur en na afloop worden de chauffeurs teruggebracht naar de auto’s die bij het startpunt zijn blijven staan.

Natura Docet

Doe, zie en leer bij Museum Natura Docet. Elke ruimte in het belevingsmuseum vertelt een eigen verhaal. Zo kom je alles te weten over de fossielen uit de Oertijd. Of van de bijzondere dieren en planten die al honderden jaren in Twente leven.

Dorper Esch zwembad

Dit is een echt familiebad. Ze hebben maar liefst 3 verwarmde binnenbaden. Gezellig en veilig zwemmen voor de allerkleinsten kan in het peuterbadje met mini-glijbaantje. Bij mooi weer kun je heerlijk vertoeven op het buitenterras en ligweide. Voor de kleintjes is er buiten een peuterbad.

Molens

De Molenstichting Lattrop-Tilligte beheert met veel liefde 4 molens in de regio. Iedere zaterdag van 12:00-13:00 kun je de molens bezoeken. Bij genoeg wind zullen ze ook draaien. Bij veel wind kan er zelfs echt gemalen worden!

Stal de Meyboom

Dit is dé plek om te leren paardrijden. Probeer hier maar eens niet besmet te raken met het paardenvirus. Dressuur en springen kunnen ze hier heel goed, en er worden ook wedstrijden georganiseerd. Ook zijn er workshops, cursussen en buitenritten - en altijd een hoop gezelligheid.

Actief Twente

Actief Twente, dat is waar de pret begint. Uitjes voor elke leeftijd en voor ieder kind geschikt. Houd je van speurtochten dan is "het mysterie van de schatkist" of "Pukje Piraat" een topper. Is het weer iets minder goed? Kijk dan eens bij de autopuzzeltochten! Daar zit ook een hele leuke kidsbijlage bij. 

Cosmos Sterrenwacht

Het bezoekerscentrum Cosmos Sterrenwacht is een lekker kleinschalig museum. Er is hier genoeg te zien, te leren en te doen. In het Planetarium staat een speciale projector. Waardoor het net lijkt alsof je onder een echte sterrenhemel staat. Kijk naar de hemel door een grote telescoop, en knutsel in de doe-zaal.

Bonanza

Een lasergame kinderfeestje bij Bonanza in Denekamp is onvergetelijk. Het spel wordt in het speciaal ingerichte bos gespeeld. Rennen, bukken en schieten - heerlijk in de buitenlucht!

DIJK59

Gelegen in het mooie natuurgebied tussen Losser en De Lutte. Een gezellig restaurant met gevarieerde menukaart inclusief kindermenu. Buiten staat een gave speeltuin. Compleet met kabelbaan, klimtoren met glijbaan, grote trampoline, voetbalkooi en mega springkussen! Voor de allerkleinste is er een grote zandbak naast het terras.

De IJskuip

Schep- en softijs en eigengemaakte koffie op het boerenerf bij De IJskuip in Denekamp! Dat wil je toch na een heerlijk fietstochtje langs het kanaal Almelo-Nordhorn.Binnen kun je gezellig zitten, maar bij mooi weer is het nog lekkerder om op het terras je ijsje te eten, met uitzicht op het water en de koeien.

Restaurant Fox

Naast heerlijke buffetten, waar de kinderen zelf hun eten mogen opscheppen, kunnen ze zich ook super uitleven in de grote, overdekte speeltuin. Geschikt voor kinderen van 2 tot 10 jaar.  Buiten kan er naar hartenlust gespeelt worden in het speeltorentje met glij- en spelattributen.

Pannekoekenhuis Bolle Jan

Bij Bolle Jan kun je kiezen uit wel 80 verschillende soorten pannenkoeken! Binnen is er een leuke speelhoek, waar je zelf 'eten' kunt maken in het leuke keukentje of je theedoeken kunt wassen in de kinderwasmachine.

Tip: ga er ook eens op uit in Nijverdal, of ontdek Haaksbergen!