• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Stedelijk Museum ZutphenTerug naar het overzicht

Heel heel leuke kinderactiviteiten bij het Stedelijk Museum Zutphen!
Het Stedelijk Museum Zutphen is een cultuurhistorische museum dat de geschiedenis van Zutphen en van de huidige Achterhoek verzamelt en op originele wijze in beeld brengt.

Voor kinderen is hier ook genoeg te ontdekken en te beleven! Bijvoorbeeld de speurtocht "Kruip in de huis van de archeoloog": Je krijgt bij de balie een oude scherf, die echt door een archeoloog in Zutphen is gevonden. Een boekje met allerlei vragen en weetjes helpt je om meer te weten te komen over jouw scherf. Ook leer je over het werk van de archeoloog en lees je allerlei weetjes over archeologische vondsten in Zutphen. De scherf en het boekje mogen mee naar huis.

Zoeken jullie nog meer spanning? Speel dan de tabletgame Family Challenge! Deze tabletgame daagt je uit om het ‘Verhaal van Zutphen’ te ontrafelen en de pronkstukken van het museum in een nieuw licht te zien. Vind je weg uit een ‘Doolhof van Zutphen’, maak een puzzel en ‘Raak het wapen van Zutphen’. Verdien digitale dukaten en speel jezelf vrij!

In de vakanties en weekenden organiseren ze ook regelmatig leuke activiteiten. Deze vind je in onze Uitagenda!

Wil je meer weten het museum en de activiteiten? Klik dan op de roze websitebutton!

P.s. op zoek naar een leuk plekje in Zutphen om met de kinderen een hapje te eten? Je vindt de adresjes in de rubriek Uiteten in Zutphen!

Stedelijk Museum Zutphen

's-Gravenhof 4
7201 DN Zutphen
Openingstijden di-zo: 11.00-17.00 uur
Maandag gesloten
Prijs Kinderen tot 12 jaar hebben vrij entree Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven?

We zijn altijd bezig met het verzamelen van de leukste uitjes en activiteiten in Twente! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste tips binnenkort in je mailbox.

Inschrijven!