• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Museum Boerderij WendezoeleTerug naar het overzicht

Kom het boerenleven van toen ontdekken bij Museum Boerderij Wendezoele in Ambt-Delden!
Ontdek
Waar komt je eten eigenlijk vandaag? Van de boer! Een eeuwenoud beroep. Hoe was het leven in de landbouw en veeteelt in dit deel van Twente tussen 1900 en 1960? Bij Twickelboerderij Erve Brinkate uit 1895 maak je het echt mee.

Museumboerderij Wendezoele heeft een prachtig erf en authentieke gebouwen. Weet jij wat een Spieker is? Na je bezoek wel! Een kleine veestapel, een kruiden- en groentetuin, gras- en akkerland en wisselende exposities maken de ontdekkingstocht door het leven van toen compleet.

Weet
Iets nieuws leren is leuk, het aan anderen vertellen is de hobby van de vrijwilligers. Ze vertellen graag over de boerderij en laten het ook zien. Ambachten als weven en manden maken, graan oogsten met de hand, de betekenis van klederdracht en koken zoals toen. Een kleine greep uit het brede aanbod. Per seizoen zijn er diverse demonstraties en activiteiten.

Geniet
De biologische oogst is zeer smakelijk, te proeven én te koop. Nieuwe aardappels, jam en natuurlijk koud geslingerde honing. Daar hoort een kopje koffie en Twentse krentenwegge bij. Ze serveren het hier met een grote glimlach - net zoals toen!

Kom spelen zoals toen
In de vakanties worden leuke activiteiten georganiseerd. Een speelmiddag waarbij voor kinderen van 4 tot 12 jaar onder begeleiding van hun (groot)ouders kunnen komen spelen op het boerenerf. Net zoals kinderen dat aan het begin van de vorige eeuw ook deden. Houdt de Uitagenda in de gaten!

Kijk voor meer informatie over Museum Boerderij Wendezoele op de website via de roze button.

Tip: Meer leuke uitjes vind je in onze overzichtelijke Uitagenda.

Wendezoele

Twickelerlaan 14
7495 VG Ambt Delden
Openingstijden zie website Prijs zie website Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven?

We zijn altijd bezig met het verzamelen van de leukste uitjes en activiteiten in Twente! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste tips binnenkort in je mailbox.

Inschrijven!