14x herfstknutsels van eikeltjes en kastanjes

22 september 2022
Herfstknutselen met eikels, kastanjes en kleurige herfstbladeren is supertof om met je kinderen te doen. We hebben de leukste tips en ideetjes voor je verzameld zodat jullie thuis ook mooie herfstknutsels kunnen maken. Bekijk onze DIY, allemaal geknutseld door onze eigen Kidsproof collega's en hun kinderen. Zo maak je het thuis extra knus en herfstig!
14x herfstknutsels van eikeltjes en kastanjes

14x Herfstknutselen met eikeltjes en kastanjes

Heerlijk om op een lekkere herfstdag het bos in te gaan en prachtige herfstschatten te verzamelen. Glimmende kastanjes, eikeltjes en de meest mooie herfstbladeren; daar kun je van alles van maken. Er zit voor iedereen wel een leuk ideetje tussen, van kantanjepoppetjes tot vrolijke uiltjes. Laat je inspireren door onze herfstknutsels en ga zelf ook lekker aan de slag. Zo maak je het thuis extra knus en herfstig!

Kronkel rupsje

Wat kronkelt daar over de tafel? Maak dit leuke rupsje door een hele reeks kastanjes aan elkaar te maken. Dat kan met naald en (ijzer)draad. Met behulp van een dunne schroevendraaier maak je gaatjes in de kastanjes. Leg aan het einde van het draad een stevige knoop en rijg de kastanjes aan elkaar. Op de voorste kastanje plak je twee oogjes en de rups is klaar!

herfstknutsels eikels en kastanjes

Rood met witte stippen

Heb je ze al in het echt gezien? De rode paddenstoelen met witte stippen? Je maakt ze ook heel makkelijk zelf met verf en eikels. Het hoedje van het eikeltje verf je rood met witte stippen. Het eikeltje zelf is de steel en maak je wit.

herfstknutsels eikels en kastanjes

Hippe kastanjes

Het enige dat je nodig hebt zijn een paar mooie kastanjes en een witte marker of witte (krijt)verf. Teken mooie patronen, stipjes of kleine tekeningen op de kastanje. Je zal zien dat de witte verf mooi afsteekt tegen de bruine kastanje. Dat is nog eens een hippe kastanje!

herfstknutsels eikels en kastanjes

Rudolf het Rendier

Deze knutsel brengt je alvast in de kerststemming. Maak een klein rendierhoofd met een kastanje, 2 wiebeloogjes en een rode mini pompon als neus. Prik bovenin de kastanje twee gaatje voor de takjes die het gewei vormen.

herfstknutsels eikels en kastanjes

Harige spinnen

Brrr… je moet niet bang zijn voor grote spinnen als je met deze knutsel aan de slag gaat. Tover een kastanje om tot het lijfje van een dikke herfstspin. Op de kastanje plak of teken je twee oogjes en met zwart chenilledraad buig je de acht harige poten van de spin.

herfstknutsels eikels en kastanjes

Kleurrijk spinnenweb

De harige spin heeft natuurlijk ook een huis nodig. Met een kastanje, touw en een aantal satéprikkers weef je een prachtig web. Je prikt de satéprikkers rondom in de kastanje. Vervolgens weef je touw of chenilledraad om de prikkers heen tot je een kleurrijk web hebt.

herfstknutsels eikels en kastanjes

Sierlijke flamingo

Met drie kastanjes maak je vliegensvlug een herfstflamingo. Voor de basis gebruik je een kastanje als ondergrond, eentje als lijfje en eentje als hoofd. Daartussen steek je satéprikkers voor de dunne poten en nek. Nu hoef je de flamingo alleen nog te versieren met roze veertjes, oogjes en een snavel.

herfstknutsels eikels en kastanjes

Glitter eikeltjes

Elk seizoen kan wel wat glitter gebruiken toch? Laat de herfsttafel stralen met deze oogverblindende glitter eikeltjes. Smeer lijm op elk eikeltje en rol deze daarna door een bakje glitters. Even afkloppen, laten drogen en tadaa!

herfstknutsels eikels en kastanjes

Herfst poppetjes

Zijn het engeltjes? Zijn het Teletubbies? Deze grappige poppetjes van kastanjes kun je op ontelbaar veel manieren versieren met verf, oogjes, chenilledraad, stiften… Tip: ook leuk om poppenkast mee te spelen.

herfstknutsels eikels en kastanjes

Magische eenhoorn

Wist je dat er ook eenhoorns in het herfstbos leven? Je prikt vier satéprikkers in een kastanje voor de benen en eentje voor de hals. Op de hals prik je een tweede kastanje als hoofd. Met gekleurd touw maak je de staart en manen en met kralen de hoeven. En niet te vergeten, op het hoofd pronkt een magische hoorn.

herfstknutsels eikels en kastanjes

Gekleurde eikeltjes

Haal de nagellak maar uit de kast, want we gaan eikeltjes lakken. Van een laagje lak krijgen de eikeltjes een uniek kleurtje en gaan ze mooi glimmen. Heb je geen nagellak in huis? Natuurlijk kun je de eikeltjes ook met gewone verf versieren.

herfstknutsels eikels en kastanjes

Grappige vleermuis

De vleermuizen zijn uit hun schuilplaats gekropen en bij jou in huis beland. Voor deze griezelige kastanje knip je uit zwart papier twee vleugels die je aan een kastanje plakt. Met plakoogjes, een mond met tandjes én pootjes & oortjes van chenille is je vleermuis af.

herfstknutsels eikels en kastanjes

Vrolijke gezichtjes

Wat een blije eikeltjes! Met nagellak, kruitverf of Tipp-Ex maak je het eikeltje wit. Laat de eikeltjes even drogen zodat je daarna met een stift er een gezichtje op kunt tekenen. Tip: prik het eikeltje op een satéprikker, dan kun je ‘m makkelijk vasthouden tijdens het verven.

herfstknutsels eikels en kastanjes

Schattige uiltjes

Deze lieve uiltjes maak je met kastanjes en de hoedjes van eikeltjes. Knip uit gekleurd papier snaveltjes, vleugels en pootjes en plak ze aan de kastanjes. Teken oogjes in de hoedjes, plak deze ook aan de kastanjes en voilà!

herfstknutsels eikels en kastanjes

Fijne herfst!