• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

3x dagje Heuvelrug, wat je gedaan moet hebben!

24 mei 2024

Zin om er even tussenuit te gaan? Ga dan eens een dagje weg of op (mini)vakantie naar de Utrechtse Heuvelrug. Ontdek dit prachtige gebied tussen Amersfoort en Utrecht met heuvelachtige bossen, indrukwekkende kastelen, unieke musea en natuurlijk hele leuke restaurantjes. We inspireren je graag met 3x een dagje op de Heuvelrug.

Dit moet je gedaan hebben! 3x een dagje op de Heuvelrug

Dagje Grebbelinie

Terwijl de kinderen spelen in het speeltuintje voor jullie safaritent op recreatiepark de Lucht, maak jij het ontbijt. Stap daarna op de fiets en binnen mum van tijd ben je bij Museum Grebbelinie in ’t Vizier, waar jullie alles kunnen leren over deze waterlinie door er zelf doorheen te lopen.Nog niet uitgeleerd? Ga dan verder naar het Grebbelinie bezoekerscentrum.

De verhalen die je hier spelenderwijs ontdekt zijn onvergetelijk. Daarna kunnen jullie zelf creatief aan de slag met kwasten, schildersezels en verf in en om het bezoekerscentrum. Hoe bijzonder is dat?

Van al die indrukken en activiteiten krijg je trek. Op zoek naar een leuk restaurant voor lunch of diner? Restaurant Grebbelounge is gevestigd bij het bezoekerscentrum, lekker makkelijk. Hier wordt Nederlands eten echt gewaardeerd, en dat proef je.Dagje de natuur in

's Ochtends, bij het wakker worden in de prachtige lodge op vakantiepark De Krakeling hoor je de vogeltjes fluiten en hoor je af en toe geritsel van een eekhoorn of ander dier dat in het aangrenzende Nationaal Park rondloopt.

Bij Bezoekerscentrum de Boswerf mogen – nee, moeten – de kleren vies worden! En de voeten trouwens ook, maar dat komt wel goed op het speciale blotevoetenpad. Verder is het omliggende Zeisterbos prachtig om boompje wisselen te spelen en rond te rennen. Stop ook even bij het hertenkamp om de dieren daar een lekkere wortel te geven.Bij Schaapskooi Heidestein leer je van alles en nog wat over de natuur, met allerlei leuke quizvragen langs de mooie wandelroute over de heide.

Mocht je nog zin hebben in een kleine klim, met een prachtig uitzicht over de prachtige natuur als beloning? Dan raden we je aan om de Uitkijktoren in de Kaapse Bossen te bezoeken en beklimmen. Het uitzicht zal je niet teleurstellen!Stevige trek gekregen van al die buitenlucht? Dan is er niks lekkerder dan een goede pannenkoek! Dat weten ze maar al te goed bij Restaurant Klein Zwitserland.

Dagje naar het water

Bij RCN Het Grote Bos kan je zo vanuit je huisje het waterspeelparadijs in rennen! Elk van de spannende glijbanen moet natuurlijk uitgeprobeerd worden. Willen jullie meer van de wateren in de buurt zien? Stap dan op de fiets, neem de route langs het bijzondere Zwerfsteneneiland en fiets daarna door naar het Henschotermeer.Meer dan een mooi meer! Hier kan je naar hartenlust zwemmen, zandkastelen bouwen, rondrennen over het eiland... En lunchen kan lekker makkelijk bij het Oude Strandhuis.Iets verderop vind je Pyramide Austerlitz zijn. Naast dit indrukwekkende monument staat namelijk een heel leuk zelfbedieningsrestaurant. En de kids die nog genoeg energie hebben kunnen heerlijk spelen in het Lunapark!

Deze tips moet je echt gedaan hebben!

Veel plezier! Naar de website