• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

8x naar het fort in en rond Utrecht

24 april 2024
Hebben jullie alle forten in Utrecht al met de kinderen ontdekt? De meeste zijn dol op forten! Het is ook ontzettend leuk om alle hoeken en gaten van een oud vestingwerk te verkennen of je uit te leven in een nabij gelegen speeltuin of speelbos. We hebben een aantal mooie forten in en rond Utrecht voor je op een rijtje gezet die zeker de moeite waard zijn om een keer te bezoeken met je kinderen. Veel plezier!
Forten rondom Utrecht

Fort Hoofddijk

Op en rondom Fort Hoofddijk liggen de Botanische Tuinen. In deze tuinen vind je allerlei verschillende soorten planten. Spot de tropische vlinders of doe mee met een toffe speurtocht en leer alles over bloemen en insecten. Ook leuk, ze organiseren hier regelmatig extra activiteiten voor kinderen van 6 tot 12 jaar. 

Fort Ruigenhoek

Aan de rand van het Noorderpark vind je Fort Ruigenhoek. Kinderen kunnen lekker klimmen en klauteren in het nabij gelegen speelbos. Daarnaast organiseren ze hier regelmatig leuke rondleidingen. Dit fort is voor velen bekend als één van de locaties van Tweetakt, het jaarlijkse kunstenfestival voor alle leeftijden.Fort Rijnauwen

Fort Rijnauwen is het grootste waterlinie fort van ons land. Je vindt hier niet alleen een hoop zeldzame bloemen, planten en dieren, maar ze organiseren hier ook regelmatig leuke familiewandelingen. Tijdens zo'n ontdekkingstocht neemt een gids je mee naar de mooiste plekken van dit historische fort en kom je alles te weten over de rijke geschiedenis. Speciaal voor kinderen organiseren ze af en toe spannende vleermuissafari's. Cool!

GeoFort

Bij GeoFort in Herwijnen is ook een hoop te beleven. Op dit forteiland staat alles in het teken van kaarten en navigatie. Kinderen kunnen er speuren, klauteren en met water spelen in de Vleermuisspeurtuin of toffe experimenten doen. Ze hebben daarnaast een heel fijn terras en een 3D café waar je kunt genieten van een lekker kopje koffie of thee en allerlei zelfgemaak lekkers.Fort de Gagel

De gebouwen van Fort de Gagel zelf kan je helaas nog niet bezoeken, maar in dit mooie natuurgebied spot je wel allerlei verschillende vogels, zoals aalscholvers en ooievaars. Daarnaast vindt je hier een skate- en fietscrossbaan waar kinderen zich kunnen uitleven. 

Fort aan de Klop

Fort aan de Klop ligt op een rustig plekje, niet ver buiten het centrum van de stad Utrecht. Het bomvrije wachthuis van vroeger hebben ze omgetoverd tot sfeervolle brasserie, waar je geniet van allerlei kindvriendelijke gerechten. Ook leuk, in de zomer kan je met het hele gezin kamperen op de stadscamping van het fort! Fort bij Vechten

In het Waterliniemuseum Fort bij Vechten leer je hoe water vroeger gebruikt werd om Nederland te verdedigen. Kom erachter hoe de soldaten rond het fort leefden, doe mee met een speurtocht of maak een Virtual Reality-parachutesprong. Wist je al dat je hier ook je verjaardag kunt vieren? Lees meer over een kinderfeestje in het museum en op het terrein van Fort bij Vechten.

Fort de Batterijen

Wil je genieten op een historische plek midden in de prachtige natuur? Breng dan een bezoek aan Fort de Batterijen in Nieuwegein. Voor kinderen zijn er veel speelplekken en er is een kast vol buitenspeelgoed waar ze lekker mee kunnen spelen. Ook is er een groot terras aan het water met gezellige zitjes. Goed om te weten, ze zijn hier alleen in het weekend open.Let op! Niet alle forten zijn door de weeks open en in de winterperiode is een deel van de forten helemaal niet toegangelijk. Check voor je komst altijd even de actuele openingstijden.

PS: nieuw op onze site? Klik dan eerst even naar onze homepage om een goed beeld te krijgen van wat je hier allemaal vindt. Volg ons ook op Facebook en meld je aan voor onze nieuwsbrief: zo blijf je altijd op de hoogte van de leukste en nieuwste tips om eropuit te gaan met je kinderen!