icon-closeLandelijk Verzetsmuseum wk 19
icon-closeLandelijk Verzetsmuseum wk 19

Geertjes hoeve; een boerderij met gretige geitjes en een hoop gezelligheid!

24 februari 2016
Het is een druilerige zondagmiddag en eigenlijk wil ik maar één ding: in bed liggen met de dekens zo ver mogelijk over me heen getrokken.
Afgelopen week werden we hier thuis één voor één geveld door een hardnekkig griepvirus en ik ben moe van al het gehoest, gesnotter en natuurlijk van de bijbehorende gebroken nachten. Thomas is echter weer volledig hersteld en heeft energie voor tien. Na een aantal dagen bed- en bankhangen is hij toe aan een flinke dosis frisse lucht. Tijd dus om eropuit te trekken!

We besluiten met zijn tweetjes naar Geertjes Hoeve te gaan, een biologische beleefboerderij in Haarzuilens. We komen er regelmatig en Thomas weet inmiddels dus goed de weg op, zoals hij het zelf noemt, deze “geitjesboerderij”. Er is van alles te doen: ponyrijden, spelen op de diverse speeltoestellen, rondcrossen op één van de vele fietsjes of traptractoren die er klaarstaan en natuurlijk kunnen ook de geitjes gevoerd worden.

Het miezert en dus kiest Thomas voor de overdekte glijbanen, gemaakt op hoge stapels hooibalen. Hij kan zijn lol niet op als een brutale kip achter hem aan klimt, helemaal tot bovenaan de glijbaan! Daarna is het tijd om de geiten eten te gaan geven. In de ruime boerderijwinkel, waar allerlei lekkere kazen en leuke cadeautjes verkocht worden, kopen we een klein bakje brokjes. In het voorjaar kan aan de jonge geitjes een flesje melk gegeven worden, maar daarvoor zijn de beestjes inmiddels natuurlijk veel te groot geworden. Ik doe Thomas voor hoe het werkt: wat brokjes op een platte hand, en de geiten slobberen ze meteen gretig naar binnen. Hij probeert het zelf ook, oei, dat kriebelt zeg! In een vloek en een zucht is het bakje leeg. Gelukkig komt daar de boer met een kruiwagen vol vers hooi. Er is hilariteit alom als hij het hoog in de lucht tussen de zichtbaar enthousiaste dieren gooit.Zelf hebben we nu ook wel trek gekregen in iets lekkers. In het landelijk ingerichte restaurant kiezen we een dikke plak boerencake. Thomas neemt een flesje biologische appelsap erbij en ikzelf bestel een cappuccino, natuurlijk bereid met échte geitenmelk. Het smaakt me goed. Terwijl Thomas zich vermaakt in de speelhoek, bestel ik er nog eentje. In bed blijven liggen zat er vandaag weliswaar niet in, maar zo kan ik toch even heerlijk ontspannen. En ik moet eerlijk toegeven: de frisse lucht op deze gezellige boerderij heeft niet alleen Thomas, maar eigenlijk ook mijzelf, heel erg goed gedaan!
Door Krissie van den Broek (34), getrouwd en pleegmoeder van Vera (7) en Thomas (6). Meer van Krissie’s blogs zijn te lezen op pleegmamakloek.blogspot.nl

Ben je benieuwd naar andere ervaringen van Kidsproof? Kijk dan eens bij alle blogs!