6 boswandelingen met warme chocolademelk toe!

1 oktober 2017
Ben jij ook zo gek op de herfst? Lekker met de kinderen het bos in om te zoeken naar mooie herfstschatten. Van een kinderwandeling tot een dierenroute en een knapzak speurtocht; in en om Utrecht zijn zo veel leuke boswandelingen. Na deze wandelingen kun je een heerlijke kop warme chocolademelk drinken in een leuk restaurant!
Heerlijk, boswandelingen met kinderen in en om Utrecht - met chocolademelk toe!

De leukste boswandelingen met kinderen - mét chocolademelk! 

Een boswandeling is op zich al heerlijk, maar je maakt het feest helemaal compleet door daarna samen te genieten van een grote mok dampende chocolademelk, mét natuurlijk een gigantisch toef slagroom. Mmm! Wij vonden de zes allerleukste plekjes hiervoor:

Middenin het Zeisterbos vind je bezoekerscentrum De Boswerf. Hier is echt van alles te beleven, voor zowel groot als klein! Naast het maken van een ‘gewone’ boswandeling kun je hier namelijk ook een educatieve speurtocht volgen. Daarnaast worden er regelmatig extra activiteiten voor kinderen georganiseerd. Er is een knusse horecagelegenheid, dus met die warme choco komt het zeker goed!

boswandeling restaurant chocolademelk kinderen drinken utrecht

Op een ander plekje in Zeist kun je die chocolademelk gaan drinken bij 't Jagershuys. Dit fijne restaurant annex pannenkoekenhuis is het vertrekpunt van de leuke Dierenwandelroute. Informatie kun je ophalen bij het restaurant. De wandeling is zo’n 2,5 km lang en geschikt voor wandelwagens (handig!). Ook de hond kan zonder problemen mee, want die mag in dit bos lekker los rondrennen.

boswandeling restaurant chocolademelk kinderen drinken utrecht

Wil je een wat langere wandeling maken met je kinderen? Vertrek dan vanuit Klein Zwitserland in Driebergen-Rijsenburg. Bij dit restaurant zijn namelijk routes verkrijgbaar die variëren van 6,5 tot 14 km. Maar gewoon op eigen gelegenheid lekker rondstruinen en ravotten in het bos kan natuurlijk ook! Bijkomend voordeel: op deze plek kun je zelf rustig die heerlijke toef slagroom opslurpen, zonder dat je kids hem van jouw chocolademelk afsnoepen. Want terwijl jij geniet vermaken die zich namelijk opperbest in de fijne speelhoek of in de speeltuin.

boswandeling restaurant chocolademelk kinderen drinken utrecht

Aan de voet van de Amerongse Berg vind je ’t Berghuis. Dit restaurant (mét speeltuin!) ligt middenin de bossen en is dus een heerlijke plek om naartoe te gaan voor een rasecht herfstbezoekje. Extra leuk: maak een knapzakwandeling door het bos met het hele gezin! Tijdens deze boswandeling kun je onderweg picknicken met alle lekkere dingen die je in de knapzak vindt. Ook krijg je een bolderkar mee voor eventuele zware spullen of oververmoeide voetjes.

boswandeling restaurant chocolademelk kinderen drinken utrecht

In de Kaapse Bossen in Doorn kun je naar hartenlust een kindvriendelijke wandeling maken op de vele kronkelpaadjes. Wie weet spotten jullie zelfs een hert of een eekhoorntje! Er zijn vijf gemarkeerde wandelroutes, aangegeven met gekleurde paaltjes. Ook staat er een heuse uitkijktoren van meer dan 25 meter hoog. Wauw, superstoer! Nadat je die hebt getrotseerd is die warme choco echt wel verdiend, vind je ook niet? Je kunt hiervoor terecht bij Chalet Helenaheuvel. Gezellig!

boswandeling restaurant chocolademelk kinderen drinken utrecht

Tenslotte mag uiteraard ook Theehuis Rhijnauwen niet ontbreken op dit lijstje! Het theehuis ligt op een prachtige plek, aan het water én middenin het bos. Er starten verschillende wandelingen vanaf deze locatie, van heel kort tot iets langer (en allen geschikt voor wandelwagens!) en zeker ook geschikt als kinderwandeling. Routebeschrijvingen kun je ophalen in het restaurant of alvast downloaden vanaf hun website. Ook fijn: naast het theehuis ligt een speeltuin, heerlijk voor de kinderen!

boswandeling restaurant chocolademelk kinderen drinken utrecht

Zoals je ziet is er veel leuke horeca in de buurt van de bossen rondom Utrecht! Ben je benieuwd naar nog meer leuke wandelingen in de bossen? Lees dan verder over de leukste boswandelingen voor kinderen!