• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

De 12 állerleukste speeltuinen van Utrecht en omgeving!

10 april 2024
Op zoek naar een leuke speeltuin in en om Utrecht (incl. Leidsche Rijn)? We hebben onze favoriete speeltuinen in de regio op een rijtje gezet. Bekijk onze tips om je kinderen lekker buiten te laten spelen!
De leukste speeltuinen in Utrecht!
We klommen, gleden en draaiden heel wat af, tot we uiteindelijk tot deze top 12 kwamen. Speeltuinen waar kinderen hun eindeloze energie kwijt kunnen. Dus urenlang speelplezier gegarandeerd in de buitenlucht!

1.    De Bosspeeltuin: verreweg de stoerste speeltuin van heel Utrecht. Voor jong en oud is er genoeg te beleven: alleen al de glijbanen variëren van ieniemienie tot torenhoog. Ook de gigantische ijzeren uitkijktoren is een aanrader. Durf jij helemaal naar boven?2.    Griftsteede: hier zouden we elke dag wel naartoe willen. Van giga glijbanen tot wiebelige touwbruggetjes, je vindt het er allemaal!3.    De Torteltuin: voor kinderen tot zeven jaar is dit een prachtige plek. De allerkleinsten kunnen veilig terecht in de babyspeelhoek en voor de iets grotere kindjes is er een geweldige boomhut! Hartstikke leuk!4.    ZOMO Houten: Een kinderboerderij en een mooie speeltuin in één. De kabelbaan is bij veel kinderen favoriet! Bij mooi weer is de waterpomp een echte hit.

5.    Speeltuin de Kleine Dom: alle kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen hier terecht. Het klimfort, de voetbalkooi, de schommels én de binnenruimte zorgen voor volop vermaak!

6.    Gagelsteede: favoriet in deze speeltuin zijn de fietsjes, die je aan elkaar kunt koppelen tot er een soort treintje ontstaat. Racen maar! Daarnaast zijn er talloze andere speeltoestellen te vinden waarop ieder kind zich naar harte lust uit kan leven.

7.    Speelbos Gagelbos: houden je kids van ravotten in de natuur? Dan móet je hier een kijkje gaan nemen. Doe laarzen aan en wees niet bang om vies te worden. De kabelbaan over het water is fantastisch!


Foto: Speelbos Gagelbos (Staatsbosbeheer)

8.    Speeltuin Anansi: deze speeltuin is echt een verrassing! Ruim, groen en gezellig, en een waar walhalla voor klauteraars. Ook fijn: bij slecht weer is er binnen een activiteit.

9.    Speeltuin de Bloesem: Ook hier voor elk wat wils: van schommelen tot voetballen, het kán bij de Bloesem. Bij mooi weer is er zelfs een zwembad open, joepie!

10.   De Piramide van Austerlitz: Deze speeltuin mag ook niet in het lijstje ontbreken, want met de vele speeltoestellen kan iedereen zich hier op en top vermaken! Daarnaast zijn er voor de liefhebbers een aantal attracties (betaald) te vinden.

11.   Speeltuin Blik & Burgers (ook wel Blikkenburg) in Zeist. Met toffe speeltoestellen én een loungeterras waar je kunt genieten van al het lekkers dat op de kaart staat is dit echt een topper onder de speeltuinen!


Foto: Speeltuin Blik & Burgers


12.   Iets verder weg maar zo'n fijn plekje: de nieuwe speeltuin van Boerderij de Boerinn. Kom je lekker buiten ravotten? Er is een gigantische tractor geparkeerd naast het klimparcours. Aan de speeltuin grenst het terras, waar je heerlijk kan genieten van een hapje en drankje. Vergeet je niet de dieren even te voeren en de uitkijktoren te beklimmen?!

Bekijk de Uitagenda voor meer leuke uitjes met je kinderen in en om Utrecht!