• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Yeah, met de kids naar FC Utrecht!

16 mei 2024
Onlangs speelde FC Utrecht een spannende pot tegen Vitesse. Daar móesten Kidsproofblogger Anne-Liese en haar kids bij zijn! De jongens mochten zelfs hand in hand met de spelers het veld op. Een te gekke ervaring voor deze Junior Tigers! Benieuwd wat ze ervan vonden? Mama Anne-Liese vertelt over hun ervaring.

Daar gingen we dan, klaar om de spelers van Utrecht en Vitesse in actie te zien!

Gezonde spanning
Met enige gezonde spanning gingen wij op weg naar het grote FC Utrecht stadion in Utrecht. Spanning? Ja, want dit zou onze eerste live voetbal wedstrijd worden. En onze jongens mochten die middag zelfs met de spelers hand in hand het veld oplopen, hoe bijzonder en stoer! Een ‘Line up’ heet dat.

Aankomst
Eindelijk aangekomen was het even zoeken naar de andere Junior Tigers (fan kids). De 'fanshop' was het verzamelpunt voor de dag. Hier werden Ivar en Fedde, na duidelijk uitleg over het verloop van deze line up aan ouders, onder lieve begeleiding meegenomen. In kleine groepjes bewogen ze naar de kleedkamers van het stadion om zich om te kleden in het professionele FC Utrecht tenue. Een half uur daarna zouden ze hand in hand met een FC Utrecht speler als groep op het veld verschijnen!

Ook als ouders waren we best excited, zoveel mensen in zo’n groot stadion! Hoe zouden onze jongens daarop reageren?High Five
Een bekende radio DJ draaide opzwepende muziek om de mensen te vermaken in het stadion. Ondertussen werd er in de kleedkamer uitgeleg gegeven aan de kids. Nadat zij omgekleed waren in het rood-witte tenue, moesten zij zich in een rij van klein naar groot verzamelen in de spelersgang. Op weg naar het veld mochten ze dan een high five aan alle trainers en spelers geven.

Na de warming-up kwamen de spelers naast de kids staan en liepen zij hand in hand het veld op. Bij opkomst was er luid gejuich voor iedereen! De tv camera’s vlogen langs de kinderen die aan het vlaggen waren en langs alle line up kinderen. Wat een bijzondere ervaring en wat waren wij trots! Op de gezichten van alle kinderen verschenen grote glimlachen!Onze jongste wilde graag met de keeper opkomen, en ja hoor, dat was gelukt! Daar stonden ze dan, alle Tiger-kids zo tussen alle spelers op het grote voetbalveld. Er waren zelfs flinke confettikanonnen om de wedstrijd te openen.Wij namen plaats op de tribune op onze gereserveerde plaatsen, wachtend op de kids die, nadat ze weer omgekleed waren in hun eigen kleding, netjes door de begeleiding naar alle ouders werden teruggebracht.Diploma
Beide jongens kregen nog een diploma omdat zij mee hadden gelopen in de Line-up. Met z’n vieren konden wij de wedstrijd bekijken en oei wat was t spannend… Er schalmde OEI!, JAAAA!, NEE!, gejuich en Boeh geroep door het stadion, maarrrr uiteindelijk gewonnen met 1-0!

In de pauze hadden we trek gekregen, en dan hoort een broodje (vega)kroket er natuurlijk toch wel bij. Gelukkig was er een afhaalcorner dichtbij en stonden er geen lange rijen. Het was allemaal erg goed georganiseerd.

Na 3 uur verblijf in het stadion gingen we voldaan naar huis, met alle duizenden supporters vrolijk richting auto, bus of fiets. Alleen de Vitesse aanhang was wat minder blij.Parkeren
Het makkelijkste is om met de fiets te komen, want het staat in de hele omgeving van het stadion meer dan vol met geparkeerde auto's.

We hebben het de hele avond nog gehad over de ervaring bij FC Utrecht. De Line up en de wedstrijd hebben grote indruk op de jongens (en toch ook wel bij ons) achtergelaten…. We kijken alweer uit naar de volgende pot!

Groet Anne-Liese

Noot van de redactie
Wil jij ook een wedstrijd van FC Utrecht in Stadion Galgenwaard bijwonen en kans maken om een keer mee te lopen aan de hand van een speler? Als lid van de Junior Tigers Kidsclub maak je hier kans op! Daarnaast kun je bij veel wedstrijden kaartjes met korting bestellen. Ook organiseert de Junior Tigers Kidsclub ongeveer 8 gratis activiteiten per jaar, afwisselend van een voetbalclinic tot Sinterklaas vieren. Lees hier meer over de kidsclub van FC Utrecht met jonge voetbalfans!’ 

Kidsproofblogger Anne-Liese woont samen met haar man en twee kinderen in Houten. Allen fan van buiten zijn, creativiteit opzoeken en nieuwe dingen ontdekken. Wandelen in de natuur, musea bezoeken, city trips. Vrijwel elke vakantie, zaterdag of zondag op pad om te ontdekken en leren. Er is altijd wel iets leuks te doen en de camera gaat standaard mee.

Naar de website