Wandelen over het Heksenpad bij Landgoed Oostbroek

14 juni 2023
Weinig kinderen zullen direct staan te springen wanneer je voorstelt gezellig een eindje te gaan wandelen. Vertel je echter dat ze mee op ontdekkingstocht mogen op een echt Heksenpad, dan kun je op heel wat meer enthousiasme rekenen!
Wandelen met kinderen over het Heksenpad van Landgoed Oostbroek
Op landgoed Oostbroek in de Bilt vind je zo’n leuke wandelroute. Nog geen anderhalve kilometer lang, dus zelfs voor de allerkleinsten prima vol te houden.

De route begint bij ’t Winkeltje van Oostbroek, waar je voor één euro een plattegrond plus opdrachten kunt aanschaffen. Extra leuk: de kinderen krijgen een heuse heksenbezem te leen om mee te nemen tijdens de wandeling! Zou het lukken om ermee te vliegen? Bij het startpunt lees je het verhaal van de heks van Oostbroek, die heel goed was in het maken van allerlei geneeskrachtige brouwsels en gek was op perengelei.Daarna leidt het pad je langs de prachtigste plekjes van het landgoedbos. Onderweg tref je vijf keer een paaltje met een kompas erop: tijd voor een opdracht! Ontdek samen van welke spreuk de bomen harder gaan groeien en welke diertjes er allemaal in het bos te vinden zijn. Superleuk en ook nog eens reuze leerzaam! Vervolg je weg en loop over de stoere stalen loopbrug dwars over het moeras.Tot slot wijst het kompas naar de favoriete waterplek van de heks. Bij ’t Winkeltje mag je een schepnetje, emmer en loepje halen, waarmee je haar lievelingsbeestjes eens goed kunt gaan bekijken. Op deze manier wordt een middagje naar het bos ineens een te gekke activiteit voor jong en oud. Veel wandelplezier!
Door Krissie van den Broek (34), getrouwd en pleegmoeder van Vera en Thomas. Meer van Krissie’s blogs zijn te lezen op pleegmamakloek.blogspot.nl en zusterschrijft.blogspot.nl.

Ben je benieuwd naar andere ervaringen van Kidsproof? Kijk dan eens bij alle blogs!