Herfststukjes - Jeugdtheater in de vakantie

28 september 2023
Ze zijn er weer: De Herfststukjes! Verrassende, avontuurlijke, grappige en energieke dans- en muziektheaterproducties voor peuters en kleuters. Maar ook voor bijna-pubers, ouders, opa’s en oma’s. Te zien van 14 t/m 22 oktober in Stadsschouwburg Utrecht, Flint, De Lieve Vrouw, Aan de Slinger, Theater Kikker, Bibliotheek Utrecht, De Veerensmederij en Podium Hoge Woerd.
Herfststukjes

Juffrouw van Dale vertelt verhalen | 3+
Juffrouw Van Dale is een echte voorleesjuf. Ze woont in de bibliotheek en soms, heel soms komt ze tevoorschijn om zomaar een verhaaltje voor te lezen. Moet je wel eens niesen? Grote kans dat Juffrouw Van Dale dan in de buurt is. Want ze is een beetje stoffig! Een gezellige voorleesvoorstelling voor peuters en kleuters, met Babette van Veen en muziek van Reinout Douma en Babette.
do 19 okt Bibliotheek NeudeKoKeRS | 3+
DadoDans/Gaia Gonnelli
Hoe kun je een wereld opbouwen en afbreken? Bouw je samen of alleen? Welke spelletjes kun je spelen? En wie bepaalt de regels om het spel leuker te maken? In KoKeRS ontdekken twee dansers hoe je samen kunt spelen. Een beeldende voorstelling over plezier maken, uitdagen, troosten en er voor elkaar zijn.
za 21 en zo 22 okt Theater Kikker

King Bling Bling | 4+
Het NUT
‘King Bling Bling’ is een feestelijke familievoorstelling over hebben, hebben, hebben. Over blingbling, glitters en gouden appels die je niet kunt eten, en over de vraag: wat is echt goud waard? Want wat als je alles hebt, maar méér wilt? Als je honger hebt naar goud? Dan wens je alles van goud: je bed, je broodtrommel, je fiets. Toch? We zien Ruby die niet kan slapen. Morgen wordt ze vijf en krijgt ze cadeautjes. Ze kan niet wachten!
wo 18 okt Stadsschouwburg UtrechtDe Grote Gele Graafmachine | 4+
Het Laagland & SALLY Dansgezelschap Maastricht
Waarom zijn kleuters vaak geobsedeerd door graafmachines en hijskranen? Hoe komen die fascinaties tot stand? Biologisch bepaald of juist bijgebracht? Welke dingen leren we – soms al heel jong – aan? De Grote Gele Graafmachine is een aanstekelijke mix van dans en theater waarin alle regels en gewoontes vrolijk door de wc worden gespoeld.
di 17 okt Theater Kikker
wo 18 okt Aan de SlingerBe Kind | 0,5 +
Emilie Weisse
Be kind is een intieme theaterervaring voor baby’s van 6 tot 18 maanden en hun ouders of begeleiders. De kleintjes maken van heel dichtbij kennis met acrobatiek en jongleren. In deze vloeiende voorstelling van geluid, kleur en beweging nemen twee circusartiesten je mee op een zintuiglijke reis. De voorstelling volgt het ritme van de dag. Tijdens de voorstelling ontstaat een hartverwarmende dialoog tussen de artiesten en hun jonge publiek. Na de voorstelling nodigen de artiesten de kleintjes uit om het decor en de bijzondere materialen van dichtbij te verkennen.
di 17 okt Stadsschouwburg Utrecht
wo 18 okt Podium Hoge WoerdBrokkejok | 4+
Coupdeboule & Het Filiaal theatermakers
Leugens maken brokken. Dat wordt gezegd. Fantaseren is ook een beetje liegen, je verzint allerlei dingen die niet écht zijn, niet ‘waar’ zijn, niet bestaan. Fantaseren mag altijd. Maar wanneer ben je dan een jokkebrok? Met deze vraag gaat coupdeboule aan de haal. In een simpele en vindingrijke vormgeving ontvouwen en ontpoppen zich steeds meer vormen en kleuren. Met het decor wordt ook de muziek steeds gekker, wilder en daarmee vrolijker, tot het speellokaal een andere wereld wordt. Een wereld vol brokken fantasie, in alle soorten en maten.
zo 15 okt Bibliotheek UtrechtAlles leuk en aardig | 2+
Malou van Sluis Producties
Alles leuk en aardig gaat over elkaar beetnemen. Over stiekeme trucjes, elkaar uitdagen, grenzen verkennen en over ‘genoeg is genoeg’. Geintjes uithalen bij degene die je liefhebt, is misschien wel het allerleukste. Maar wat nou als iemand je grapje niet zo leuk vindt?
di 17 en wo 18 okt Theater KikkerWAS | 2+
Casier & Dies
Per week doen we in Nederland gemiddeld 3,6 keer de was. Arme papa’s en mama’s. Of is het maar net hoe je het bekijkt? Voor kinderen zit de was, de wasmand en de wasmachine vol leven! En zo ook in ‘WAS’; een non-verbale voorstelling vol verbeelding, over de schoonheid en het spel in het alledaagse. Na de voorstelling kunnen de kinderen zelf spelen in de theaterspeeltuin vol wasmachines, wasmanden, droogrekken en natuurlijk de was! In de foyers is van alles te beleven is rondom de thema’s die in de voorstelling terugkomen, zoals klimaatverandering, bijensterfte en zwerfafval.
za 14 okt Aan de SlingerDer Lauf | 8+
Vélocimanes Associés
Met een emmer op zijn hoofd gaat deze jongleur blindelings een reeks absurde experimenten aan. Jij bent zijn gids en niets zal de loop der dingen verhinderen…behalve jij misschien? Authentiek Belgisch surrealisme, halverwege tussen David Lynch en de legendarische Pak de Poen Show: vreemd en vreugdevol, absurd en jubelend, interactief en donker.
zo 15 okt en ma 16 okt Stadsschouwburg UtrechtMicro… de dingen komen in opstand | 7+
Sonja van Ojen & Hendrik Kegels | STIP
In Micro… de dingen komen in opstand vertolken niet acteurs, maar dingen de heldenrollen. Kleine spullen, die gewoonlijk tijdens familiedrama’s en liefdesverhalen naar de achtergrond verdwijnen, pakken in deze voorstelling hun ‘moment of fame’. Een bruisende objecttheaterslapstick waarbij jong en oud zich kan verplaatsen in de harten van de dingen.
za 21 en zo 22 okt Theater KikkerMeester Kikker | 5+
De Grote Haay
‘Soms ben ik een kikker. Dat is mijn geheim. Niemand mag het weten, behalve jullie.’ Wanneer de meester met waterkroos in zijn haar en kleren vol scheuren de klas binnenkomt heeft hij duidelijk iets uit te leggen. En waarom kijkt de directrice zo verlekkerd als iemand een spreekbeurt houdt over kikkers? Een gloednieuwe musical voor iedereen vanaf 6 jaar, naar het boek van Paul van Loon.
zo 22 okt Stadsschouwburg UtrechtHet lammetje dat een varken is | 4+
Het Filiaal theatermakers
De verhalen van Pim Lammers verrassen jong en oud met zijn originele en grappige kijk op hoe we omgaan met elkaar. Mooie, liefdevolle verhalen over jezelf zijn en hoe belangrijk vriendschap is. In deze voorstelling komen meerdere prentenboeken samen in één muzikale voorstelling.

In Het Lammetje dat een varken is ontmoet je een lammetje dat heel graag in de modder rolt en een varkentje blijkt te zijn. In De Boer en de Dierenarts doen de dieren net alsof ze allerlei gekke ziektes hebben, zodat die leuke dierenarts wel móet langskomen. En in Kamiel de Kameel zijn de dieren in rep en roer, omdat er een nieuw dier komt wonen op de boerderij. Die vreemde kameel geeft een feestje voor iedereen.
zo 22 okt Podium Hoge WoerdDe grote ik heb hier geen zin in show | 4+
Theater Artemis
In deze woordloze kleutervoorstelling zie je hoe nietsvermoedende mensen plotseling in de spotlights komen te staan. Juist op een moment dat ze zich onbespied wanen, realiseren ze zich opeens dat ze vol in beeld zijn. Vluchten kan niet, dus ja… dan moet je iets… show, entertainment… maar hoe?
zo 15 okt Podium Hoge Woerd
do 19 okt en vr 20 okt Theater Kikkernijntje de musical | 2+
Senf Theaterproducties
Als nijntje naar het theater komt, is het altijd feest voor peuters én ouders. Beleef de avonturen en geniet van de verhalen van het beroemdste konijntje van de wereld, haar familie Pluis en haar vriendjes. Neem je nijntje-knuffel mee en zing en dans mee met de liedjes. Geïnspireerd door de boeken van Dick Bruna schreef tekstdichter en woordkunstenaar Ivo de Wijs een spiksplinternieuw verhaal vol vrolijke liedjes.
za 14 okt Stadsschouwburg UtrechtDe Geheime Club 2.0 | 6+
BonteHond
De Geheime Club: niemand weet nog wat het is, en het kan van alles zijn. Niets is zeker, behalve dat vier nieuwe makers samenkomen in De Geheime Club en zij het wel weten. Het zijn spelers, performers, zangers, rappers, hiphoppers, spoken word- en circusartiesten. Misschien heb je nog niet van ze gehoord, maar zij zijn meer dan klaar om zich aan jou voor te stellen. De Geheime Club, één groot mysterie maar wellicht straks niet meer voor jou! Dit wil je niet missen.
di 17 okt Aan de Slinger
do 19 okt en vr 20 okt Theater KikkerDe Dingen Die We Niet Zien | 8+
Dear T
Wat zie je niet? Maar is er wel? Marsmannetjes, je hart, dromen, de wind, onderzeeërs, goden, stilte, liefde, eenhoorns: Allemaal dingen die je niet ziet, maar waarvan je wel weet, hoopt, gelooft, denkt of verwacht dat ze bestaan. In deze show probeert Tim, samen met zijn assistent Marnix, van die dingen te laten zien die je normaal niet ziet. Voor je ogen, zal dit alles gebeuren. Gaat het Tim en Marnix lukken om daadwerkelijk alles te laten zien? Of gaan ze strijdend ten onder?
vr 20 okt Podium Hoge WoerdDe Vos, de Raaf en het Meisje | 6+
Holland Opera i.s.m. MuziekSmederij
Bij een wandeling in het bos ontmoet het Meisje een pratende Vos! Deze Vos organiseert een surpriseparty voor Muis en omdat hij zelf niet goed kan schrijven vraagt hij of het Meisje hem wil helpen. Op de uitnodiging moet staan dat Muis alleen kaas wil en geen andere cadeautjes hoeft. De Vos wil dat het Meisje iedereen uit het bos uitnodigt behalve, de Raaf. De Raaf zou het feest maar verpesten met haar vreemde gekraai. Maar is de Vos wel helemaal eerlijk? Is dit echt de verjaardag van de Muis?
wo 18 okt Bibliotheek UtrechtVeel plezier!

Naar de website