Herfststukjes - Jeugdtheater in de vakantie

22 september 2020

Ze zijn er weer! Bloedstollende avonturen, aangrijpende verhalen, grappige liedjes en verloren dingen. De mooiste jeugdtheatervoorstellingen in de herfstvakantie van vr 16 t/m zo 25 oktober in Theater Kikker, Podium Hoge Woerd, Aan de Slinger en Stadsschouwburg Utrecht. Wees erbij!

De voorstellingen in Stadsschouwburg Utrecht zijn geannuleerd, in de andere theaters gaan de voorstellingen wel door.

Herfststukjes - Jeugdtheater in de vakantie in en om Utrecht

Tori (6+)
HNTjong
‘Tori’ is een bloedstollend avontuur over moedige mensenkinderen. Hun vader, de reuzenschildpad Jean-Michel, is een echte ‘tori-man’, een verhalenverteller. Als hij vertelt valt de hele wereld stil en luistert. Met animatie en live DJ beats gebaseerd op het bekroonde boek van Brian Elstak.
wo 21 okt Podium Hoge Woerd
do 22 okt Stadsschouwburg Utrecht
vr 23 okt Aan de Slinger

Perenbomen bloeien wit (8+)
Kwatta
Klaas en Kees en hun jongere broer Gerson spelen heel vaak ‘zwart’. Een spel waarbij de belangrijkste regel is dat ze hun ogen niet mogen opendoen. Als op een zondagochtend de broers en de hond in het autootje van hun vader stappen, verandert alles in één klap. Naar het gelijknamige boek van Gerbrand Bakker.
wo 21 okt Theater KikkerDoe eens lief (2+)
Maas theater en dans
Twee spelers maken met live animaties een wereld vol liefde. Zo snel als ze rennen en struikelen, is die wereld ook weer weg. Gelukkig maken ze zo weer een nieuwe wereld waar ze verliefd op kunnen worden. Een brutale, beeldende en fysieke ode aan de ontdekking van de liefde.
ma 19 okt Theater Kikker
wo 21 okt Aan de Slinger
vr 23 okt Podium Hoge WoerdBaas in het Bos (4+)
Theatergroep Locals
Vandaag houden de dieren in het bos zich muisstil. Ze horen hoe zagen de bomen wegvreten en het bos langzaam verandert in een nieuwbouwwijk. Er moet iets gebeuren! Maar wie is eigenlijk de baas in het bos? Baas in het Bos is een muzikale voorstelling over de veranderende natuur.
zo 25 okt Theater Kikker

WIEDEEDHET (6+)
BonteHond
Een grappige, spannende en filosofische voorstelling over vragen stellen en proberen die zelf te beantwoorden. Over goed opletten en verder kijken dan je neus lang is. Want niets is uiteindelijk wat het lijkt!
do 22 & vr 23 okt Theater Kikker

De Grote Waarom Show (4+)
Tg. Winterberg
Waarom? Het is de vraag der vragen. Want in elk antwoord zit weer de volgende vraag. Een heerlijk pseudowetenschappelijke ode aan de nieuwsgierigheid. Want als je alles denkt te weten, dan heb je nog niet genoeg vragen gesteld.
zo 18 okt Podium Hoge Woerd
di 20 okt Theater Kikker

Wijzer (4+)
Maas theater en dans
Dansen tot de wekker gaat. Twee broertjes moeten naar bed, maar slapen lukt niet. Ze spelen liever op de iPad. Als die uitvalt, spelen de broers door en verzinnen ze hun eigen spel. Energieke voorstelling met een mix van acrobatiek, slapstick en dans.
do 22 okt Aan de Slinger
zo 25 okt Stadsschouwburg Utrecht

Verloren Dingen (7+)
Het Filiaal theatermakers
In een huis ergens in de stad woont een man samen met zijn hond. De man verzamelt spullen die nergens meer thuishoren. Deze vergeten dingen knapt hij op en ze krijgen allemaal een eigen plek in zijn huis. Totdat op een dag de man niet meer thuiskomt en de dingen echt verloren lijken…
zo 25 okt Podium Hoge WoerdHet verhaal van Anders (8+)
Danstheater AYA | Ryan Djojokarso
Anders en Ike waren onafscheidelijk. Dat dacht Ike in elk geval. Zijn gevoelens waren zo intens dat hij zich steeds gekker begon te voelen bij Anders. Maar voelde Anders dat ook? Over (on)geschreven regels en over dat je soms even anders moet kijken naar de dingen.
ma 19 okt Stadsschouwburg Utrecht

Straks komt er niemand op mijn feestje (7+)
Jasper Smit
Liedjesschrijver en cabaretier Jasper Smit maakt grote kleinkunst voor jonge mensen. Zijn liedjes gaan echt ergens over: die irritante zus waar je toch niet zonder kan, de vertwijfeling als je iemand hebt gepest. Jasper is gewapend met een piano, gitaar, energie en een hoofd vol liedjes. Wedden dat je die zo meezingt?!
vr 23 Stadsschouwburg UtrechtVeel plezier!