Herfststukjes - Jeugdtheater in de vakantie

27 september 2021

Ze zijn er weer: de Herfststukjes! Met buitenaardse wezens, bijzondere uitvindingen, bloedstollende avonturen, grappige anekdotes, fantasierijke verhalen en aangrijpende verhalen, prachtige muziek en energieke dans. De mooiste jeugdtheatervoorstellingen in de herfstvakantie, te zien van za 16 t/m zo 24 oktober in Theater Kikker, Podium Hoge Woerd, Aan de Slinger, Bibliotheek Neude en Stadsschouwburg Utrecht.

Herfststukjes

2021: Een ruimtereis (4+)
Het Laagland
Bedtijd. Tanden poetsen, verhaaltje lezen, een laatste kus. En dan … gaat het licht uit. Welke avonturen wachten op je in de dromen van vannacht? In 2021: Een Ruimtereis laten twee astronautjes in spé hun fantasie sneller reizen dan het licht.
za 16 en zo 17 okt Theater Kikker
vr 22 okt Aan de Slinger
za 23 okt Podium Hoge Woerd

TUSSEN TIJD (8+)
coupdeboule
Stel je voor dat de tijd doet wat jij wilt. Zou je de tijd terugspoelen? Stukken tijd overslaan? De tijd versnellen of alvast even kijken naar over heel veel jaar? Coupdeboule laat je nadenken over de rekbaarheid en de kleibaarheid van tijd.
za 16 en zo 17 okt Theater Kikker

De hond die licht gaf (6+)
Kim van Zeben
Fantasierijke griezelkomedie over de avonturen van Victoria en haar hondje Tosti. Op haar zolderkamer doet Victoria spannende proefjes met rook en elektriciteit, net als haar vader. Op een dag krijgt hondje Tosti een ongeluk…
ma 18 okt Stadsschouwburg Utrecht
do 21 okt Aan de Slinger
vr 22 okt Podium Hoge WoerdDe Vos, de Raaf en het Meisje (6+)
Holland Opera ism MuziekSmederij
Muzikale voorstelling, gebaseerd op de fabel van La Fontaine. Vos organiseert een surpriseparty voor de jarige Muis en vraagt het Meisje hem te helpen bij de uitnodigingen. Maar waarom mag ze de Raaf niet uitnodigen? En is de Vos wel helemaal eerlijk?
do 21 okt Bibliotheek Neude

De Stille Kletsmajoor (3+)
Tg. Winterberg
Beeldende voorstelling over de kracht van woorden. Flo woont in een land waar bijna niet gesproken wordt. De mensen zijn er zuinig op, want ze kosten handenvol geld. Je woorden moet je kopen in een fabriek en héél voorzichtig inslikken. Pas dan kun je ze proeven en uitspreken.
wo 20 okt Podium Hoge Woerd
zo 24 okt Stadsschouwburg UtrechtHet Prinsensprookje: Het Hele Verhaal (6+)
Dear T
Harrie is een prins en moet trouwen, zoals een behoorlijke prins dat doet. Trouwen met Rosa welteverstaan. Maar Rosa ruikt niet lekker en houdt alleen van meisjesdingen. Dat kan anders, denkt Harrie. Hij start een zoektocht naar De Liefde
ma 18 en di 19 okt Theater Kikker

Superslow (2,5+)
BonteHond
Waarom ben je ergens bang voor, terwijl je het helemaal niet kent? En als je nooit met iets onbekends in aanraking komt, hoe leer je dan nieuwe dingen kennen? Een fysieke voorstelling met theatrale hiphop, waaruit blijkt dat peuters veel stoerder zijn dan hun ouders ooit hadden verwacht.
ma 18 en di 19 okt Theater Kikker
wo 20 okt Aan de Slinger

Vergeten Dieren en Verloren Zaken (6+)
Duda Paiva Company
Welkom in de winkel van mijnheer Ut, waar bijzondere planten en dieren tot leven komen. Maak kennis met de laatste Dodo en de magische Buidelwolf, de nieuwsgierige Rinoceros en de gretige vleesetende plant. Mijnheer Ut houdt van álles in zijn winkel. Daarom verkoopt hij liever niks.
zo 17 okt Podium Hoge Woerd
wo 20 okt Theater KikkerHet Astronautje (4+)
Klein Amsterdam Producties
Het Astronautje is een theatrale vertaling van Kuipers’ boek André het Astronautje, waarin hij laat zien hoe wondermooi de aarde is, dat techniek en wetenschap superleuk zijn en hoe gaaf het is om dromen waar te maken. Een kleine jongen bereidt zich voor op zijn reis naar de maan.
vr 22 okt Bibliotheek Neude

Heb je mijn zusje gezien? (2.5+)
Hoge Fronten / Lieke Benders
Heb je mijn zusje gezien? is gebaseerd op het succesvolle gelijknamige prentenboek van Joke van Leeuwen. Het ‘stapelverhaal’ wordt door Hoge Fronten bewerkt tot een beeldende, muzikale en grappige familievoorstelling voor de allerkleinsten.
do 21 en vr 22 okt Theater Kikker

Hans en Griet (7+)
De Toneelmakerij en Silbersee
In dit Grimmige sprookje verdwalen Hans en Griet niet in het bos. Door hun ouders op straat gezet, zwerven ze door de stad. Gaan ze ooit nog terug naar hun ouders of rooien ze het liever zelf? Een bitterzoete mix van opera, spel, zang, hiphop en dans.
zo 24 okt Stadsschouwburg UtrechtVeel plezier!