Herfststukjes - Jeugdtheater in de vakantie

7 oktober 2019
Tijdens de herfstvakantie openen vijf theaters in de regio Utrecht ook dit jaar weer de grootste theatersnoeptrommel van Nederland. Festival Herfststukjes is tot aan de rand gevuld met kwalitatief, avontuurlijk en smakelijk jeugdtheater. Neem een greep uit het programma, stap het theater in en geef je ogen de kost!
Herfststukjes - Jeugdtheater in de vakantie in en om Utrecht

Zwijnenstal 8+
Theater Sonnevanck / Nederlandse Reisopera
Een muzikale en humoristische vertelling over leiders en volgers én over de moed die nodig is om nee te zeggen als iedereen zijn mond houdt.
Vr 18 okt Stadsschouwburg Utrecht

Hip Hop Hoera The Remix 4+
Don't Hit Mama / Frontaal Theaterbureau
Drie urban dansers shaken en grooven in een hiphopvoorstelling over ik, jij en wij. Wie ben ik, wie ben jij en zullen we samen in een groepje? 
Zo 20 okt Stadsschouwburg Utrecht

Apollo 11 8+
Unieke Zaken
Energieke en visuele voorstelling over de missie naar de maan, met als stuwraket een liveband met dampende jaren 60 rock. 
Zo 20 okt Podium Hoge Woerd

Boef 4+
Maas theater en dans
Snelheid, een zwarte schaduw, krakende schoenen, een gillend alarm dat alles verraadt. Boef is een boevenavontuur voor kleuters. Wie is de echte boef? Wat is de juiste sluiptechniek en hoe kan je de politie helpen? Twee houtje-touwtje-detectives geven een masterclass ‘boef’. 
Zo 20 okt Aan de Slinger, do 24 okt en vr 25 okt Theater Kikker, zo 27 okt Podium Hoge Woerd

KLaNK 2+
Dadodans / Gaia Gonnelli Klank
Klank, wat is dat eigenlijk? Een trilling die op reis gaat en uiteindelijk muziek wordt, of zang, of brabbeltaal. Beweging dus!
Zo 20 okt en ma 21 okt Theater Kikker

Trollenjong 4+
SPEELbos / Sanne Zweije
Nom Nom is een trol. Hij wil dansen maar van zijn vader mag dat niet. Maar Nom Nom is anders, hij houdt van glitter, giechelt en wil dolgraag een tutu. Niemand begrijpt hem. Tot hij mensenmeisje Guusje ontmoet.
Zo 20 okt en ma 21 okt Theater Kikker

Vreemde Eend 4+
SALLY / Het Laagland
Alles is netjes, rustig en onder controle in de straat van Buuf en Buur. Totdat er een nieuweling naast hen komt wonen, waardoor de straat op zijn kop wordt gezet en de buurt wordt getest. Staan zij open voor deze nieuweling?
Di 22 okt Podium Hoge Woerd

Hands up! 3+
Lejo
Vrolijke familievoorstelling met het beroemde poppetje. Een stoere hond, tapdansers, een koe met een eetprobleem, een heel kinderkoor en vele anderen passeren de revue.
Di 22 okt en wo 23 okt Theater Kikker

De Nachtwaker 6+
Het Filiaal theatermakers
Iedere dag weer, stipt op tijd, installeert de nachtwaker zich achter zijn bureau. Hij houdt alles in de gaten. Als blijkt dat er één deur is die niet sluiten wil, kan hij zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen…
Di 22 okt en wo 23 okt Theater Kikker

En de winnaar is… 10+
BonteHond
Een vechtscheiding in een boksring, vol rake klappen, stekende grappen en dikke knuffels. Een troost voor iedereen die zich weleens onnodig schuldig heeft gevoeld.
Wo 23 okt Stadsschouwburg Utrecht, vr 25 okt Aan de Slinger

Ayse en de Verliefde Wolk 6+
reART Ensemble / René Groothof en Esra Dalfidan
Ays¸e is gelukkig in haar prachtige tuin, tot een hebberige man verschijnt. In dit iconische Turkse sprookje komt Ays¸e samen met haar vrienden in opstand.
Wo 23 okt Podium Hoge Woerd

Wie niet weg is, is gezien! 6+
Ryan Djojokarso / Korzo producties
Een dansend sprookje over anders zijn en dat het helemaal oké is om jezelf te zijn. Ryan Djojokarso maakt ontroerende voorstellingen waarin hij dans vermengt met sport en spel. Ditmaal spelen ze verstoppertje.
Do 24 okt Stadsschouwburg Utrecht

Oorlog 6+
Theater Artemis
Sorry, we zouden zo graag iets zinnigs zeggen. Maar een oorlog is ook voor ons te groot. Wij maken een theatrale oorlog met een decor waarin dingen omvallen en klein vuurwerk ontploft.
Do 24 okt Aan de Slinger, zo 27 okt Stadsschouwburg Utrecht

MEIS! 6+
Boeschoten & Guthman
De kleine Meis dwaalt in haar eentje door het bos als ze plots oog in oog staat met een muis op een rood fietsje. Hij verklapt haar het grote geheim: alle dieren kunnen praten! En zo begint het avontuur van haar leven.
Do 24 okt en vr 25 okt Theater Kikker

Veel plezier!

Benieuwd naar meer tips van Kidsproof? Lees onze andere blogs!