TOP 11 Herfstvakantie uitjes met kinderen

11 oktober 2021
Op zoek naar leuke herfstvakantie-uitjes met je kinderen? Bekijk de allerleukste tips (onze top 11) in regio Utrecht op Kidsproof! Zo maak je er met het hele gezin een top herfstvakantie van.
De allerleukste herfstvakantie-uitjes met kinderen
Leuke dingen doen in de herfstvakantie 2021 met de kids? In de herfstvakantie zijn er in Utrecht (maar ook in De Bilt, Zeist, Nieuwegein en Houten) superveel leuke activiteiten voor kinderen en hun ouders georaganiseerd. Bekijk onze 11 allerleukste tips voor herfstvakantie-uitjes!

Top 11 Herfstvakantie-uitjes in regio Utrecht met kinderen - coronaproof

Ga deze herfstvakantien als detective aan de slag in Kasteel de Haar. De Chefkok heeft het geheime recept van de Chester Cake verstopt, oh nee! De barones doet daarom een oproep aan kinderen met een goede speurneus om te helpen. Volg de aanwijzingen in dit prachtige kasteel en vind het recept!

Geniet in de herfstvakantie bij Museum Speelklok van de muzikale familievoorstelling 'De verdraaide Orgelman'. Een geestig verhaal over een koppige straatmuzikant en zijn gladde broer. Met live gemaakte tekeningen, het nodige gooi- en smijtwerk en vette geluiden!3. Tijdens de herfstvakantie is er binnen én buiten van alles te doen in het Nationaal Militair Museum. Maak je eigen buskruit of stap in de mini-tank of de F-16 simulator. Ook staan er buiten stoere militaire voertuigen om van dichtbij te bekijken!Geofort is in de herfstvakantie iedere dag open! Speel het energietransitiespel, dwaal rond in het doolhof, reis naar de kern van de aarde of doe een toffe Minecraft workshop bij dit interactieve museum!

Ze zijn er weer: De Herfststukjes! Met buitenaardse wezens, bloedstollende avonturen, fantasierijke verhalen en prachtige muziek. De mooiste jeugdtheatervoorstellingen in de herfstvakantie van za 16 t/m zo 24 oktober in Theater Kikker, Podium Hoge Woerd, Aan de Slinger, Bibliotheek Neude en Stadsschouwburg Utrecht.Spannende waterprojecties, performance art, lichtprojecties, interactieve installaties en meer. Een interactieve lichtkunstroute leidt je langs de mooiste plekken van Fort bij 't Hemeltje in Houten. Bezoek het lichtkunstfestival VONK, kindvriendelijk én interactief!Zak op een herfstachtige dag lekker onderuit in je bioscoopstoel met een leuke film bij Kinepolis Jaarbeurs Utrecht. Breng een bezoekje aan deze megabioscoop en geniet van superleuke kinder- en familiefilms!

Op naar het verleden! In de herfstvakantie heeft Castellum Hoge Woerd een speciaal programma vol activiteiten voor de hele familie! Met te gekke workshops, een Romeins schip en een echte soldatentraining wordt een bezoek aan dit archeologiemuseum onvergetelijk!Een enorme bomentuin van 58 voetbalvelden groot! Bezoek deze herfstvakantie het Nationaal Bomenmuseum in Doorn. Je kunt er eindeloos rondbanjeren en genieten van duizenden bijzondere bomen: de levende museumstukken, een coole boomhut en uitdagende speurtochten. Ook de grote natuurspeeltuin staat klaar om te worden ontdekt.

De sterren lijken zo ver weg, maar met de enorme telescopen van Sonnenborgh komen ze heel dichtbij! Zo kun je als je goed kijkt zonnevlammen aan de rand van de zon zien. In de herfstvakantie zijn er ook extra veel Kinderkijkavonden. Beklim de trappen naar de koepels en kijk door de telescopen naar de sterren. Met spannende, interactieve kinderlezing!Nu bij De Vrijstaat: het creatieve gezinsuitje Flower Bomb. Kunstenaar Jolanda Schouten neemt je mee op ontdekkingstocht door de Tuin en in de werkplaatsen kun je zelf aan de slag. De creatieve werkplaats verandert per seizoen. Nu dus prachtige bloemen in de herfstvakantie!

Er is zóóó veel leuks deze vakantie bij Bibliotheek Utrecht! Kom naar de mooiste familievoorstellingen tijdens Herfststukjes en workshops in het lab. Bekijk ook films tijdens het Cinekid Festival en onderzoek samen met het Universiteitsmuseum botten in de bieb!
Wil je jullie vakantie-uitje gezellig afsluiten met een lekker drankje of een hapje eten? Bekijk dan ons overzicht met kindvriendelijke restaurants in Utrecht.

Op zoek naar nog meer inspiratie? Bekijk al onze tips voor herfstvakantie-uitjes in de Uitagenda.

Fijne herfstvakantie!

TOP 10 leuke herfstvakantie uitjes Utrecht