TOP 11 Herfstvakantie uitjes met kinderen

28 september 2023
Op zoek naar leuke herfstvakantie-uitjes met je kinderen? Bekijk de allerleukste tips (onze top 11) in regio Utrecht op Kidsproof! Zo maak je er met het hele gezin een top herfstvakantie van.
De allerleukste herfstvakantie-uitjes met kinderen
Leuke dingen doen in de herfstvakantie 2023 met de kids? In de herfstvakantie zijn er in Utrecht (maar ook in De Bilt, Zeist, Nieuwegein en Houten) superveel leuke activiteiten voor kinderen en hun ouders georaganiseerd. Bekijk onze 11 allerleukste tips voor herfstvakantie-uitjes in de regio!

Top 11 Herfstvakantie-uitjes in regio Utrecht met kinderen 

Geniet in de herfstvakantie bij Museum Speelklok van de sprookjesvoorstelling 'Belle en het Beest'. Een muzikaal verhaal over een meisje dat wil ontsnappen en een Beest dat de liefde probeert te vinden. Een bewerking van het bekende sprookje met instrumenten uit het museum.Tijdens de herfstvakantie is er binnen én buiten van alles te doen in het Nationaal Militair Museum. Bereid je voor op een lasergame-missie, leer alles over camouflage, scheur een rondje in een minitank over het parcours of ontdek binnen de vernieuwde Xplore.Ontdek Kasteel de Haar deze vakantie tijdens de nieuwe speurtocht: de baron's beestenboel. Het kasteel zit vol met dieren die eigenlijk buiten in het park horen. Speur mee, los de opdrachten op en help de baron om de beestenboel weer buiten te krijgen!Deze herfstvakantie is er genoeg te doen voor de hele familie bij Museum Hoge Woerd! Reizen jullie mee naar het verleden? Met een Archeolab, 3D ontdekkingstocht, scheikundejuf en proefjes is er bijna iedere dag wel wat te beleven! Kom gezellig naar Bibliotheek Utrecht voor de mooiste familievoorstellingen tijdens Herfststukjes, meeslepende verhalen die worden voorgelezen, het Cinekid MediaLab en een voorproefje van Museumnacht Kids. Er is genoeg te beleven voor kinderen deze vakantie!Ze zijn er weer: De Herfststukjes! Verrassende, avontuurlijke, grappige en energieke dans- en muziektheaterproducties voor peuters en kleuters. Maar ook voor bijna-pubers, ouders, opa’s en oma’s. Te zien van 14 t/m 22 oktober in Stadsschouwburg Utrecht, Flint, De Lieve Vrouw, Aan de Slinger, Theater Kikker, Bibliotheek Utrecht, De Veerensmederij en Podium Hoge Woerd.In de herfstvakantie zijn er enorm veel activiteiten voor kids bij kasteel Ammersoyen. Je kunt het kasteel ontdekken met de Speuren & Spelen tocht, ontmoet échte mensen uit de middeleeuwen en je maakt je eigen Wapenschild. Leuk én leerzame dagje uit!

Er draaien weer te gekke familiefilms bij Kinepolis Jaarbeurs Utrecht. De herfst is het perfecte seizoen om lekker met een bakje popcorn weg te zakken in de heerlijke luxe stoelen van Kinepolis en te geniet van de toffe films!Van 14 t/m 29 oktober zijn er extra activiteiten in het Mediamuseum. Bezoek Nova & de Herinneringenmachine, check de smartphone goochelshow en kom alles te weten over 30 jaar gaming in de tijdelijke tentoonstelling. Benieuwd? Kijk snel!Ook Museum Sonnenborgh heeft voor deze herfstvakantie weer een mooi programma vol leuke activiteiten voor kinderen samengesteld. Verdwijn in de sterren tijdens de Kinderkijkavonden of kijk naar het heelal op klaarlichte dag tijdens de Planetariumvoorstellingen. Ook het museum is gewoon open!Wil je jullie vakantie-uitje gezellig afsluiten met een lekker drankje of een hapje eten? Bekijk dan ons overzicht met kindvriendelijke restaurants in Utrecht.

Op zoek naar nog meer inspiratie? Bekijk al onze tips voor herfstvakantie-uitjes in de Uitagenda.

Fijne herfstvakantie!

TOP 10 leuke herfstvakantie uitjes Utrecht