Herfstvakantie uitjes met kinderen

9 oktober 2018
Op zoek naar herfstvakantie-uitjes met je kinderen? Bekijk de allerleukste tips (onze top 10) in regio Utrecht op Kidsproof! Zo maak je er met het hele gezin een top herfstvakantie van.
De allerleukste herfstvakantie-uitjes met kinderen
De blaadjes vallen van de bomen, de dagen worden korter... het is tijd voor de herfstvakantie! In de herfstvakantie zijn er in Utrecht (maar ook De Bilt, Zeist, Nieuwegein en Houten) superveel leuke activiteiten voor kinderen en hun ouders georaganiseerd. Bekijk onze 10 allerleukste tips!

Top 10 Herfstvakantie-uitjes in regio Utrecht met kinderen


1. Deze herfstvakantie (27 okt) organiseert het Nationaal Bomenmuseum een creatieve knutselmiddag voor kids. Maak je eigen herfstknutsel of doe mee met een leerzame herfstwandeling. P.S. Bij slecht weer knutsel je binnen. Ook op andere dagen is dit echt een leuk natuuruitje!

2. Geniet in de herfstvakantie bij Museum Speelklok van de muzikale familievoorstelling Museumvlieg. Ervaar hoe twee museummedewerkers onder begeleiding van live muziek en cartoongeluiden de strijd aan gaan met dit harige insect! (4+)

Herfstvakantie uitje kinderen top 10

3. Nu bij De Vrijstaat: de interactieve expo BEEST. Waarom maken wij gebruik van zoveel dierlijke elementen in onze kleding? Kidsproofblogger Mandy onderzocht dit samen met haar dochters en ze hadden een geweldige middag!

4. Zak op een herfstachtige dag lekker onderuit in je bioscoopstoel met een leuke film bij Kinepolis Jaarbeurs Utrecht. Ga mee op avontuur met het hondje Trouble of leef mee met Everest, die herenigd wil worden met zijn familie.

5. Leer bij het Universiteitsmuseum Utrecht deze vakantie alles over botten én doe mee met toffe experimenten. Ook leuk, help een paleontoloog en onderzoek bijzondere fossielen. Vroege vogels krijgen 50% korting op de entreeprijs!

Herfstvakantie uitje top 10

6. Creatieve kids opgelet! Bij de Botanische Tuinen in Utrecht organiseren ze op 22 oktober een gezellige herfstknutseldag. Maak je eigen creatie van zaden, bladeren en vruchten uit de natuur. Een leuke activiteit voor creatieve kinderen van 4 t/m 12 jaar oud!

7. Dol op tekenen? Bibliotheek Utrecht organiseert deze herfstvakantie activiteiten voor échte tekenfanaten. Maak een tekenrobot, teken met chocolade of bezoek een toffe tentoonstelling. Vergeet niet om vooraf te reserveren!

8. In de herfstvakantie openen theaters in de regio Utrecht de grootste theatersnoeptrommel van Nederland. Festival Herfststukjes is tot aan de rand gevuld met kwalitatief, avontuurlijk en smakelijk jeugdtheater. Welke voorstelling kiezen jullie?

Top 10 herfstvakantie uitjes

9. Ook dit jaar valt er in de herfstvakantie veel te beleven bij het Natuurkwartier in Nieuwegein. Doe mee aan speurtochten, maak brandnetelpesto of vlieg met je zelfgemaakte heksenbezem een rondje over het terrein!

10. Tijdens de herfstvakantie is er binnen én buiten van alles te doen in het Nationaal Militair Museum. Binnen maak je geheimtaal en ontmantel je een bom. En buiten stap je zelf in een mini-tank of mini-jeep. En er is nog veel meer!

Herfstvakantie uitje kinderen

Wil je jullie vakantie-uitje gezellig afsluiten met een lekker drankje of een hapje eten? Bekijk dan ons overzicht met kindvriendelijke restaurants in Utrecht.

Op zoek naar nog meer inspiratie? Bekijk al onze tips voor herfstvakantie-uitjes in de Uitagenda.

Fijne herfstvakantie!

Herfstvakantie uitje