icon-closeLandelijk Natuurmonumenten Oerrr 2
icon-closeLandelijk Natuurmonumenten Oerrr 2

Vogelvoederfles maken - IVN

27 december 2020
Brrr wat is het koud! En dat vinden de vogels ook. Het kost hen veel meer energie om warm te blijven in de winter. Help je mee om de lichaamstemperatuur van de vogels op pijl te houden. Tover een plastic fles om tot een prachtig voederhuisje!
IVN Natuureducatie geeft bijna elke dag een nieuwe #groenomtedoen tip zodat je creatief aan de slag kunt met de natuur. Deze vogelvoederfles is niet alleen heel leuk om te maken, je maakt de vogeltjes ook ontzettend blij!

Wat heb je nodig?
- Een gebruikte plastic fles met dop
- Touw
- 2 Lange takjes of pollepels
- Een schroef met oogje (optie)
- Punaise
- Vogelvoer (voedertafelmix)
- Schaar
- Trechter


Aan de slag!
1. Maak je fles goed schoon als er iets anders in je fles heeft gezeten.

2.
De takjes of pollepels moeten door de fles heen gestoken worden. Maak op de plek waar het gat moet komen een gaatje met de punaise. Herhaal dit aan de andere kant van de fles. Twee takjes of pollepels door de fles? Herhaal dan nog een keer.

3. Maak de gaatjes iets groter met een schaar. De takjes of pollepel moeten straks door het gat passen, let op dat je ze niet te groot maakt.

4. Duw de takjes of pollepels door de fles.

5.
Markeer ongeveer 4 cm boven het gat van het takje/ de pollepel weer met de punaise. Maak met de schaar het rondje iets groter, ongeveer 3 cm. Let op dat dit gat niet te groot wordt, anders valt het vogelvoer eruit.

6. Schroef het oogje in de dop van de fles of maak net onder de hals twee gaatjes aan weerszijde van de fles om het touwtje doorheen te halen. Vul met behulp van de trechter de fles, dop erop en ophangen maar!


Veel plezier! Naar de website