Racend het (levens)jaar uit!

3 juli 2023
Nieuw! The Team Building heeft nu ook electrisch karten voor kinderen. Bij het zoeken naar een kinderfeestje voor dochter Sophie was de keuze dan ook snel gemaakt. We gaan karten bij House of Karts, supergaaf!
House of Karts
Met 9 kinderen in de leeftijd van 11 tot 13 jaar op de fiets vertrok ik om het feestje van mijn dochter te vieren. Gelukkig kunnen de kinderen zelfstandig fietsen en is de feestlocatie bij ons om de hoek! Karten stond al heel lang op het verlanglijstje van Sophie, maar vaak is de minimale leeftijd twaalf jaar. Bij House of Karts kun je nu al vanaf 10 jaar karten, hoe tof! Ben je jonger dan 10 jaar maar > 135 cm? Dan kun je ook lekker meedoen. Verder zijn de karts hier electrisch, geen last dus van veel herrie en rookdampen. Ze zijn hiermee een voorloper in Nederland, met dit feestje ga je dan ook echt iets unieks met de kinderen doen! 

Nickname kiezen
De kinderen worden ontvangen in de ruime bar. Ze mogen hier eerst hun nickname bedenken waarmee ze straks de baan op gaan. Door het bedenken van de mooiste namen zat de sfeer er gelijk al goed in. Vooraf krijgen ze een heldere uitleg hoe de karts werken en hoe ze het beste het spel kunnen beleven. Het gaat niet om de snelste tijd, maar om het verzamelen van de meeste punten. De kinderen bespraken direct hun tactiek. Hoe kunnen ze de meeste punten halen? Dat wordt spannend.

Racen maar….

Hoe gaaf, zelf rijden en gamen tegelijk. En dat gamen gaat de jongens en meiden wel goed af, want ze hebben voldoende ervaring opgebouwd. De spanning is van de koppies af te lezen voordat ze mogen vertrekken. Opgewonden gaan ze, op naar de eerste game!

Power-up up up!
Het doel van het spel is om zoveel mogelijk punten te verzamelen. Dit doe je door onder meer power-ups te verzamelen en in het zetten. Power-ups zijn stickers op de baan die je tegenkomt, opletten geblazen dat je er niet een mist! Het gaat dus niet om de snelste rondetijd, maar om de beste tactiek. En oppassen voor de slowdown, want dan gaat je kart opeens een tikkie langzamer! Met de hendels aan je stuur geef je supermakkelijk gas en rem je.
 

Cadeautjes en limo
Natuurlijk is er tussendoor tijd voor pauze. Even bijtanken met limo. Wij kozen ervoor om het cadeautjes-festijn ook tijdens de pauze te doen. De kinderen raakten niet uitgepraat over hun eerste ‘drift’. Niet alleen de jongens waren enthousiast, ook de meiden deelden hun tips en tricks met elkaar. De tweede ronde waren de uitslagen weer heel anders dan de eerste ronde. Je kunt je tactiek dus snel verbeteren!

Na de laatste ronde was er tijd voor een mooi moment op het podium en een medaille. En niet te vergeten een fles feestelijke kinderchampagne! Om de verjaardag helemaal compleet te maken was er als afsluiting taart voor iedereen. Helaas was het feestje hierna voorbij. Maar vol enthousiasme en verhalen gingen we naar huis naar de friettafel en lekker lang nagenieten!

Kosten feestje
Dat hang er vanaf hoeveel rondjes jullie willen karten. Wij kozen voor twee rondes, dat is voor een kinderfeestje een populaire optie. Dit feestje was bij ons echt een schot in de roos. Wie wil zich nou niet even Max Verstappen voelen?

Waar kun je House of Karts vinden?
The Team Building
Admiraal Helfrichlaan 6
3527 KV Utrecht

Parkeren 
Je kunt gratis op het terrein parkeren, hier zijn slechts een paar plekken beschikbaar. Ik vond de fiets een fijne optie, zo konden de kids gelijk wat van hun tomeloze energie kwijtraken. :) Kom je van buiten Utrecht? Vanaf Utrecht CS kun je ook prima naar de locatie lopen.

Pssst: Wist je dat het karten ook superleuk is als gezinsuitje, vriendenuitje of bedrijfsuitje?

Klik voor meer info over de toffe kinderfeestjes en de andere activiteiten bij House of Karts op de roze button!

Kidsproofblogger Mandy woont samen met Martijn en haar drie dochters in de wijk Oog in Al in Utrecht. Haar dochters Merel, Sophie en Jasmijn zijn dol op het ondernemen van activiteiten. De weekenden zijn naast hockey en zwemles, dan ook altijd gevuld met gezelligheid. Mandy ervaart het soms als een uitdaging om voor alle meiden iets leuks te organiseren, omdat de leeftijden toch wel uiteen liggen. Daarom bezoekt ze regelmatig Kidsproof locaties, om zo te ontdekken wat geschikt is voor andere gezinnen.

Naar de website