• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Kidsproof test het Blote Voeten Pad van Nieuwegein

29 april 2023
TIJDELIJK IN ONDERHOUD!

Tijdens een mooi weekend maakten wij een heerlijke wandeling over het Blote Voeten Pad van Natuurkwartier Nieuwegein. De zon schijnt, de jassen kunnen uit en de schoenen dus ook! Ik ben alleen met Meneertje Vijf en die vindt het maar wat leuk om buiten op zijn blote voeten te mogen lopen.
Het Blote Voeten Pad - Nieuwegein
TIJDELIJK IN ONDERHOUD!

Je kunt aan de balie voor een klein bedrag een rugzak huren waarin onder andere een plattegrond zit en een boekje vol leuke tips, opdrachten en spelletjes die je onderweg kan doen. Deze rugzak nemen we dus mee.In het begin is het echt even raar om op je blote voeten te lopen. Vooral de wat vochtige koude grond tussen de bomen voelt in het begin erg gek, maar het went wel snel. Er zijn over het hele pad verschillende ondergronden waaronder takken, stenen, pitten, zand en gras. De pitten voelen niet zo fijn, maar we moeten er wel heel hard om lachen als we au-au-au-roepend over de pitten heen hupsen.Onderweg doen we wat van de opdrachten. We doen ze niet allemaal en ook niet in de juiste volgorde want Meneertje Vijf ziet steeds nieuwe dingen die direct zijn aandacht opeisen en waar hij zo snel mogelijk naartoe moet rennen. We kietelen elkaar onder de voeten met lange blaadjes, zoeken naar kikkers, we kijken naar het bladerdak via een spiegel, plukken bloemen (ja dat mag echt!), we doen 'ik zie ik zie wat jij niet ziet' en ontdekken een boel van de omgeving.

Wij zijn met zijn tweetjes, maar ik denk dat de meeste opdrachten nog leuker zijn als je wat meer kinderen bij je hebt om de spelletjes mee te doen.

Tegen het einde van de route is er een plas water met wat speeltoestellen waar we lang blijven plakken. Ik zit lekker in de zon en er zijn voor Meneertje Vijf genoeg kinderen om mee te spelen. Ze klimmen over water, spelen met de waterpomp, balanceren over bruggetjes, struinen tussen de planten en rennen heel wat rond. Welke opdracht uit het boekje bij dit onderdeel hoort zou ik niet weten, maar ik denk dat genieten van deze plek en de natuur wel echt de bedoeling is van het Blote Voeten Pad.

Wil je dit pad ook een keer ontdekken? Klik door naar de site voor meer info over het Blote Voeten Pad in Nieuwegein!

Dit pad is te bewandelen tijdens de openingstijden van het Natuurkwartier, tot ongeveer oktober/november.

Het rugzakje zorgt voor een extra beleving, dit is een aanvulling op de wandeling. Het rugzakje is vooraf te reserveren via de site van het Natuurkwartier. Hierna is deze af te halen in het Milieu Educatie Centrum, of wordt hij buiten openingstijden van het centrum voor je klaargelegd. De kosten voor het huren zijn €5.


Door Inge Linnebank, samen met Geoffrey, moeder van Tyler (5), woont in Utrecht, Transwijk.

Lees ook onze andere blogs met leuke tips!