Kinderboekenweek in de bieb

18 september 2021
De bieb is natuurlijk een supergoede plek om de Kinderboekenweek te vieren! Dit jaar is het thema ‘Worden wat je wil’. De Kinderboekenweek start op 6 oktober met toffe talentenworkshops en activiteiten in de verschillende vestigingen van de bieb in Utrecht en eindigt op 16 oktober met een knallend talenfeest in Bibliotheek Neude.
Kinderboekenweek in de bieb!
Tijdens deze Kinderboekenweek kunnen kinderen uitvinden waar ze goed in zijn. Door te luisteren naar de deskundigen, te experimenteren in het Laboratorium en zich te laten inspireren door alle boeken uit de bieb!

Hieronder vind je een aantal te gekke tips om door te nemen met je kind(eren). Laat je kind één of meer van de leuke activiteiten kiezen en plan jullie uitje

Talentenworkshops (6+)
Weet je al waar je goed in bent of nog niet? Ontdek in de bieb welk talent je hebt! Tijdens de Kinderboekenweek zijn er bij verschillende bibliotheken in Utrecht speciale talentenworkshops gepland. Ontmoet een geldwolf, een talenwonder en een dingenzoeker, en vind jouw passie. Naast alle workshops is er ook een kinderboekenruil en een speurtocht. Vergeet je boek dus niet.

Woensdag 6 oktober - Bibliotheek Kanaleneiland en Overvecht
Zaterdag 9 oktober - Bibliotheek Zuilen
Zondag 10 oktober - Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum
Woensdag 13 oktober - Bibliotheek Hoograven en Vleuterweide
Voorstelling Dromer (4+)
Er zijn denkers, doeners en … dromers. Ze worden muzikant of uitvinder en geven de wereld kleur. ‘Dromer’ is een vrolijke, poëtische muziektheatervoorstelling gebaseerd op het prentenboek dat Mark Janssen speciaal voor deze Kinderboekenweek schreef.

Woensdag 6 oktober, 15.30 - 16.15 uur - Bibliotheek NeudeMark Janssen leest voor (4-6 jaar)
Schrijver en illustrator van het prentenboek ‘Dromer’, dat hij speciaal voor de Kinderboekenweek schreef, is te gast! Hij leest voor, gaat tekenen en natuurlijk mag jij met hem meedoen. 
Droom weg bij dit speciale verhaal en ga aan de slag!

Zaterdag 16 oktober, 11.00 - 12.00 uur - Bibliotheek NeudeTalentenfeest (6+)
Van talenwonder tot dingenzoeker, welk talent past bij jou? Kom naar het grote Talentenfeest in bieb Neude en probeer het uit. Wat dacht je van Dagoberts’ bankbiljetten tekenen? Of de beste ninja-technieken leren? Er zijn toffe workshops, die worden gegeven door bekende kinderboekenschrijvers en stoere workshopgevers. Zoals schrijver Tosca Menten (bekend van ‘Dummie de Mummie’) en sterrenexpert Govert Schilling of natuurdetective Jacco de Struiner.

Daarnaast is er nog veel meer te doen, zoals dansen in de silent disco, neerstrijken in restaurant Noda of stadscafé Meneer Potter en een kraam van de Utrechtse Kinderboekwinkel. Neem vooral je eigen gelezen kinderboek mee voor de kinderboekenruil.

Zaterdag 16 oktober, 16.00 - 20.00 uur - Bibliotheek Neude
Verhaalatelier 'De Stip' (3-6 jaar)
Floor denkt dat ze niet kan tekenen, maar als de juf haar leert beginnen met een stip, merkt ze dat ze veel meer kan dan ze dacht. Kom luisteren naar de klassieker ‘De Stip’ van Peter Reynolds en ga daarna zelf aan de slag in stippentaal. Of kies jij voor lijnen? Je mag je uitleven op een wit schort, en het kleurrijke resultaat mee naar huis nemen. Na afloop staat er limonade voor je klaar.

Zaterdag 9 oktober, 13.00 – 14.00 uur en 15.00 - 16.00 uur – Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum
Zondag 10 oktober, 11.00 - 12.00 uur en 13.00 - 14.00 uur – Bibliotheek NeudeBouw een kettingreactie in het Lab (8-12 jaar)
Wil jij uitvinder worden? Kom dan samen een kettingreactie bouwen in het Laboratorium van de bieb. Gebruik robots, warmte, zwaartekracht – alles om te zorgen voor actie, reactie én een tof filmpje.

Woensdag 6 oktober, 15.00 - 16.30 uur - Bibliotheek Neude 
Vrijdag 8 oktober, 15.30 - 17.00 uur - Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum
Fotoshop jezelf de toekomst in (8-12 jaar)
Ga aan de slag met een Green Screen en fotoshop, en maak een foto van wat jij worden wil. Deze activiteit vindt plaats in het Laboratorium van de bieb.

Woensdag 13 oktober, 15.00 - 16.30 uur - Bibliotheek Neude
Vrijdag 15 oktober, 15.30 - 17.00 uur - Leidsche Rijn Centrum
Veel plezier! Naar de website