En toen... was het Kinderboekenweek in de bieb

25 september 2020
De bieb is natuurlijk een supergoede plek om de Kinderboekenweek te vieren! Dit jaar is het thema ‘En toen’. De Kinderboekenreis start op 30 september 2020 met 70 keer voorlezen in de verschillende vestigingen van de bieb en bereikt op 10 oktober het eindstation met een Tijdgala in bieb Neude.
Kinderboekenweek in de bieb!
Tijdens deze Kinderboekenweek ga je terug in de tijd. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in de steentijd of kom van alles te weten over de Oudheid. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken werelden uit het verleden door het lezen van boeken!

70x voorlezen
Niks fijner dan een goed, spannend of zielig verhaal. En al helemaal als iemand het je voorleest. Heb jij even geluk! Tijdens de Kinderboekenweek kun je iedere dag op verschillende bieblocaties luisteren naar heel veel voorlezers. Helemaal gratis. Kom je luisteren naar Fenna van Zappelin? Of naar de burgemeester? Of juist naar juffen, meesters en kinderen van een school of buurt? Op sommige dagen zijn er na het voorlezen ook leuke workshops!

Kinderboekenweek bibliotheek Utrecht-voorlezen

Kraak de code
Speciaal voor iedereen die gek is op speuren, dubben, denken, doen en codes kraken: een speurtocht door Bibliotheek Neude voor het hele gezin! Tussen meer dan duizend boeken ga je op zoek naar de code om professor Eloi terug te halen naar het nu. Hij is in zijn zelfgemaakte tijdmachine blijven steken in het verleden en heeft hulp nodig om de code te kraken en weer terug te komen. Kun jij hem helpen?

Zondag 3 oktober, met tijdslots tussen 15.00 uur en 21.30 uur - Bibliotheek NeudeSprookjesparade
Er was eens… Lang lang geleden ... In een land hier ver vandaan … Wie kent ze niet? De zinnen waarmee sprookjes je naar verre oorden en tijden brengen. Tijdens de Sprookjesparade ga je op reis door de bieb. Onderweg kom je veel verhalen tegen! Zo begin je met de theatervoorstelling ‘Aladdin’. Dan ga je op sprookjestocht waarbij je onderweg figuren verzamelt op je kaart en een toverstok knutselt om de prinses wakker te maken. Heb je trek gekregen? Dan kun je het spoor van Klein Duimpje volgen naar het heerlijke snoephuisje van Hans en Grietje.

Zondag 4 oktober, 10.15 - 13.00 uur - Bibliotheek NeudeTijdgala
GEANNULEERD - Kom binnen over de rode loper voor een feestelijke avond met theater en workshops. Verkleed je als ridder, mummie of ander personage uit vroegere tijden of trek je feestelijkste outfit aan. Bewonder eerst de swingende theatervoorstelling ‘Yah Maashi Mon’. Daarna nemen de reisleiders je mee op een van de vier routes door verschillende tijdperken. Volg onderweg leuke workshops en ontmoet een van de kinderboekenweekschrijvers. Met swingende disco als afsluiter! 

Zondag 10 oktober, 19.00 - 21.15 uur - Bibliotheek Neude

Naar de website