Kinderboekenweek in de bieb

25 september 2023
De bieb is natuurlijk een supergoede plek om de Kinderboekenweek te vieren. Dit jaar is het thema ‘Bij mij thuis’. Leen toffe boeken en lees hoe het bij anderen thuis is. Of ontdek het in mooie theatervoorstellingen en een speurtocht. De opening is op woensdag 4 oktober met de première van de voorstelling ‘Mijn huis is jouw huis'. Mis het niet!
Hieronder vind je een aantal te gekke tips om door te nemen met je kind(eren). Laat je kind één of meer van de leuke activiteiten kiezen en plan jullie uitje!

Voorstelling 'Mijn huis is jouw huis' (4+) - première
De moeder van Pats woonde alleen in een huisje. Als ze verliefd wordt komt er een man bij, maar dan komt ook tante Kee en daarna Berend Botje in huis! Het huis wordt steeds groter. Waar houdt dit op? Kom naar de voorstelling om te zien hoe dit afloopt.

'Mijn huis is jouw huis' is het prentenboek van de Kinderboekenweek 2023, gemaakt door tweevoudig Gouden Penseelwinnaar Yvonne Jagtenberg. De voorstelling van Klein Amsterdam Producties gaat deze dag in première, het belooft dus een feestelijke middag te worden.

Yvonne Jagtenberg zal ook aanwezig zijn én signeren. Woensdag 4 oktober om 15.30 uurBibliotheek Neude, TheaterSpeurtocht in de bieb
Tijdens de hele Kinderboekenweek kun je zelf de speurtocht ‘THUIS IN DE BIEB’ doen. Hou je van humor, griezelen of dieren? Zoek in jouw bibliotheek naar de stickers en ontdek de bijbehorende boeken. Gelukt? Dan ontvang je een superstoere plaktattoo!

Woensdag 4 t/m zondag 15 oktober · tijdens openingstijden
Alle bibliotheken van Utrecht behalve Waterwin


Het open huis (4+) = UITVERKOCHT
Vinny heeft een prachtig huisje, neemt dat overal mee naar toe en woont waar dat nodig is. Iedereen is welkom, met open armen verwelkomt die alle vermoeide, hongerige of zelfs griezelige reizigers. Het kleine hart van Vinny is net als het huis, groot genoeg voor iedereen. Op een dag komt er een vreemde reiziger aan, met een koffer... Iedereen is razend nieuwsgierig.

Een voorstelling over je thuis voelen. Geïnspireerd op de boeken ‘De koffer’ van Chris Naylor-Ballesteros en ‘De muis met het open huis’ van Jonathan Stutzman. Gespeeld en gemaakt door tweedejaars studenten van HKU Theater.

Vrijdag 6 oktober · Bibliotheek Overvecht · 16.00 uur
Woensdag 11 oktober · Bibliotheek Hoograven · 16.00 uurGozert (8+) = UITVERKOCHT
Gozert is een fantasievolle, ontroerende en grappige voorstelling over buiten de lijntjes kleuren en over mogen zijn wie je bent. Geïnspireerd op het gelijknamige boek van Pieter Koolwijk. Gespeeld en gemaakt door tweedejaars studenten van HKU Theater.

Vrijdag 6 oktober · Bibliotheek Kanaleneiland · 16.00 uurWoensdag 11 oktober · Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum · 16.00 uurVerhaalatelier Harrie's Hol (3-6 jaar)
Papier, steen, scheur! Luister naar het verhaal Harrie's Hol van Frann Preston-Gannon en ga daarna zelf aan de slag.Dit is Harrie. Holbewoner Harrie.Harrie woont in hol.Harrie’s hol perfect.Maar Harrie niet blij.Harrie wil nieuw Hol.Na het verhaal speel je met papier en stenen en ga je scheuren. Zo ontdek je wat Harrie ook weet. Je eigen holletje maken is het fijnst.Zondag 8 oktober · 10.30 – 11.30 en 12.00 – 13.00 uurBibliotheek NeudeVoorlezen
Ook tijdens de Kinderboekenweek wordt er volop voorgelezen in alle bibliotheken van Utrecht. Luister naar ‘Mijn huis is jouw huis’ van Yvonne Jagtenberg en andere verhalen in het thema ‘Bij mij thuis’.Veel plezier!

Naar de website