• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Een avontuurlijk feestje in het klimbos!

20 juni 2024

Een verjaardag organiseren voor een groep jongens van 8 is best een uitdagende taak! Waar moeten zij al hun energie kwijt? Wij kwamen uit op het Klimbos. En zo trokken we met alle koters richting Zeist om de avontuurlijke middag te laten beginnen!

Vanaf de parkeerplek naar het klimbos is het al een heel doolhof, de jongens zaten gelijk in de stemming. Eenmaal aangekomen bij de open ruimte was er een mooie picknicktafel voor ons gedekt met limonade en donuts. Mijn zoon en zijn zeven vrienden begonnen gelijk te smullen!De bomen in!
Voordat de kinderen begonnen met klimmen, kregen ze informatie van een instructeur. Hierna kregen ze een klimgordel om en werd alles gecheckt. Tijd voor een proefrit! De instructeur bleef dichtbij de kinderen die de hoogte wat eng vonden en wist ze op een rustige manier toch over te halen voor de proefrit. Het klimmen kon beginnen!In Klimbos Zeist zijn twee verschillende klimroutes met ziplines ertussen. Een hele uitdaging! De kinderen zijn ongeveer 1,5 uur zoet geweest met klimmen. De kinderen die al ervaring hadden, hebben de route zelfs twee keer geklommen.Meer speelplezier
Voor de vriendjes die de hoogte niet fijn vonden was er ook genoeg te doen. Op het terrein ligt een vlooienparcours waarbij kinderen op verschillenden plateaus konden springen. Ook is er een reuze springkussen en een speelnet tussen de bomen.Na het eten van de frietjes, uitpakken van cadeaus en luid zingen, zijn alle kinderen het speelnet ingegaan. Hier zitten zelfs reuzeballen in! We hebben de dag afgesloten met een verkoelend waterijsje, heeerlijk!We hebben genoten
Het was absoluut een geslaagd feestje waar de kinderen heerlijk buiten konden zijn en werden uitgedaagd. Fijn voor mij als moeder was dat het personeel met je meedenkt en de instructeurs goed op de kinderen letten. Je kunt als volwassene meeklimmen of ervoor kiezen om een kopje koffie te drinken. Door de vrolijk gedekte tafel zag je gelijk dat het een feestje was. Het enige probleem was dat de kinderen na drie uur spelen niet naar huis wilden! :)Belangrijk om te weten is dat kinderen minimaal 1.30 m moeten zijn, anders is het lastig om de zekering te verplaatsen tijdens het klimmen. Op de website staan de mogelijkheden om het feestje aan te vullen met eten, drinken of een ijsje. Honden zijn niet toegestaan.

Mamablogger Aysegul Kursuncu woont samen met haar partner en twee kinderen. Ze ontdekken graag nieuwe dingen met elkaar! Het liefst gevarieerde uitjes; creatief, actief, leerzaam maar ook rustgevend. De weekenden zijn altijd lekker druk met leuke dingen en de schoolvakanties gebruiken ze voor buitenlandse tripjes. 

Veel plezier in het klimbos met je koters! Klik voor meer info door naar de site van Klimbos Zeist via de roze button.

Naar de website