Koningsdag met kinderen, de leukste tips!Terug naar het overzicht

1 april
Oranje boven, oranje boven...! Koningsdag 2018 komt eraan, en er zijn zoveel gave dingen te doen voor en met de kids op deze feestelijke dag! Van verkleden, schminken, knutselen en bakken tot de allerleukste (kinder)vrijmarkten: wij verzamelden de tofste kindvriendelijke tips voor je.

Aubade op het Stadhuis
Oranjevereniging Binnenstad nodigt iedereen op Koningsdag uit om gratis mee te varen met een rondvaart vanaf de singels naar het Stadhuis. Bij het Stadhuis aangekomen word je welkom geheten door de altijd vrolijke Clown Juju! Na het luiden van de klokken van de Domtoren geeft de burgermeester van Utrecht het startsein voor vele superleuke activiteiten op Koningsdag. Samen met de Koninklijke Brassband Utrecht wordt het Wilhelmus gezongen én wordt er getoost op een feestelijke dag. Voor de kids ligt een lekkere verrassing klaar, mmm! Kom ook naar de Aubade!

Kindervrijmarkt in Park Lepelenburg (Koningskinderen)
Op Koningsdag wordt Park Lepelenburg omgetoverd tot een vrijmarkt voor kinderen. Op 27 april 2018 is het in dit mooie park in het centrum van Utrecht dus de hele dag feest! Alle kinderen in Utrecht zijn welkom om spulletjes te verkopen, een vette act te doen of op te treden met muziek, dans of iets anders waar jij supergoed in bent! Hoe leuk is dat? En het is er ook nog eens enorm kindvriendelijk! Wil je graag iets doen voor kinderen die wel wat extra hulp en steun kunnen gebruiken? Dan kun je van het geld dat je verdient op deze dag ook iets geven aan een goed doel.Schminken in Koningsdagstijl
Een feestdag als Koningsdag vraagt natuurlijk om een fantastische look! Wat is er nu leuker dan lekker schminken? Transformeer je dochter bijvoorbeeld in een kleine koningin voor één dag of verander je zoon in de Nederlandse vlag. Super leuk toch? Verkleden kan natuurlijk ook: trek alles wat oranje, rood, wit en blauw is uit de kast en stel de utlieme feestoutfit samen. Maak als finishings touch een paar mooie Koningsdag haarspeldjes. Ready to party!

Zelfgemaakt lekkers op Koningsdag
Is jouw zoon of dochter een echte keukenprins(es)? Maak dan samen iets lekkers voor op Koningsdag! Cupcakes zijn natuurlijk altijd om te smullen, maar echte Hollandse cupcakes zijn natuurlijk nóg lekkerder (en zo leuk om te zien!). Liever iets gezonders? Kies dan voor Mangokroontjes. Koninklijk lekker! Ook soepstengels met spikkels zijn een ideale traktatie met een Hollands tintje. Jammie! Gaan jullie zelf op een vrijmarkt staan? Dan is al dit lekkers natuurlijk ook superleuk om te koop aan te bieden!Koningsdag 't Zand Leidsche Rijn
In de wijk 't Zand wordt ieder jaar Koningsdag gevierd. Met een vrijmarkt, leuke activiteiten, optredens. En: 't Zand's got talent! Durf jij mee te doen of kom je liever kijken? Het wordt weer een feest! 

 

Spellenfestival Jagtlust de Bilt
Gek op Oud-Hollandse kinderspelletjes? Dan moet je dit jaar op Koningsdag een kijkje gaan nemen bij Spellenfestival Jagtlust in de Bilt. Er zijn ruim 20 spellen voor kids tot en met 5 jaar oud: een tijger pretcentrum, draaimolen fantasy, ballenbad huisje, kasteel met glijbaan en spingkussen kasteel. Heel gaaf! Ook voor kinderen tussen de 6 en 11 jaar is er een heleboel leuks te doen. Denk aan een bungee trampoline, stormbaan, klimrotswand en klimpiramide. Super stoer! Natuurlijk zijn er ook echt oud Hollandse spelen zoals zaklopen en koekhappen. Op vertoon van hun spelkaart mogen de kids een ritje maken in de trein over het terrein.

Uitrusten bij de Rechtbank
Op Koningsdag is restaurant De Rechtbank een heerlijk rustpunt om samen even bij te komen van alle drukte! Onder het genot van een drankje kun je hier gezellig kijken naar de voorbijtrekkende mensenmassa. Hebben de kids onverhoopt toch nog wat energie over? Dan kunnen ze zich hier volop uitleven op een groot springkussen. Joepie!Koningsdag knutselen
Een extra leuke tip voor degenen die hun kleedje uitspreiden op de vrijmarkt tijdens Koningsdag: maak zelf je eigen grabbelton! Scheur oude kranten in kleine reepjes, zoek klein speelgoed uit dat je wilt verkopen, pak het in en stop het tussen de krantenrepen in een grote ton of mand. Maak een bord met een aansprekende tekst, zodat iedereen straks bij jou wil komen grabbelen tegen een kleine vergoeding! Zo leuk! Je eigen huis versieren is natuurlijk ook hartstikke tof! Maak bijvoorbeeld een leuke vlaggetjesslinger in rood, wit, blauwe kleurtjes. In een mum van tijd helemaal klaar voor Koningsdag!

Koningsdag in Utrecht Oost
Zin in een spetterend Oranjefeest met bijzondere attracties (zoals een zweefmolen, een rodeoleeuw en nog veel meer!), een kindervrijmarkt én livemuziek? Dan moet je dit jaar op 27 april echt een kijkje gaan nemen in Utrecht Oost. Op en rond de Daltonschool Rijnsweerd aan de Jan Muschlaan is het vanaf 10.00 uur één groot festijn! Ook leuk: de kids kunnen met hun versierde fiets meedoen aan een kinderoptocht!

Koningsdag bij Kinderboerderij Otterspoor
Ook bij Kinderboerderij Otterspoor in Maarssen is het één groot feest op Koningsdag! Er is een gezellige vrijmarkt om heerlijk rond te snuffelen. Op het grote grasveld kan genoten worden van een lekker drankje of ijsje onder het genot van feestelijke muziek. Ook is er een groot springkussen voor de kinderen! Natuurlijk kun je daarnaast een kijkje nemen bij de dieren van de kinderboerderij, want zij vieren Koningsdag gewoon met ons allemaal mee.

Feest in Oog in Al
Ook in Oog in Al weten ze heel goed hoe je een feestje moet bouwen! Op Koningsdag is hier de hele dag een leuke vrijmarkt. Ga gauw, zodat je de mooiste koopjes kunt scoren! Ook is er live muziek en vind je er super leuke attracties, zoals een fijne draaimolen. Op en top genieten met het hele gezin!
Heel veel plezier!