Kidsproof blogTerug

Leuke kinderactiviteiten in de voorjaarsvakantie!

15 januari
Lees onze tips voor leuke kinderactiviteiten en uitjes in de voorjaarsvakantie 2020 in en om Utrecht! De krokusvakantie is een heerlijke tijd om eropuit te gaan met het gezin.
Tips voor de voorjaarsvakantie in en om Utrecht

Leuke kinderactiviteiten in de voorjaarsvakantie!


Het is (bijna) voorjaarsvakantie in en om Utrecht! Een fijne tijd om er samen met je kinderen op uit te trekken. Op Kidsproof vind je heel veel leuke tips om er een heerlijke vakantie van te maken! Hieronder zie je vast een aantal van onze favoriete vakantie-uitjes met kinderen. 

Museum Speelklok
Laat je in de voorjaarsvakantie meevoeren in het muzikale en droomachtige sprookje de Prinses op de erwt. De muzikale prins Laurens zoekt een prinses om mee te trouwen. Een koninklijk verhaal met een groen randje, waarin ook de instrumenten van Museum Speelklok een rol spelen. Zelf aan de slag gaan met muziek kan ook in het museum. Knutsel en fantaseer er op los en maak het mooiste muziekdoosje dat echt geluid maakt!

Voorjaarsvakantie kinderen Utrecht

Universiteitsmuseum Utrecht
De hele voorjaarsvakantie kun je met de kinderen terecht bij het Universiteitsmuseum Utrecht. Het vakantieprogramma is nog uitgebreider dan in de overige vakantieweken. Dit jaar staat de vakantie in het teken van sterke wetenschap. Ontdek en onderzoek hoe sterk lucht en water is. Kom daarnaast luisteren naar de sterke verhalen in het Rariteitenkabinet.  

voorjaarsvakantie museum kinderen tips utrecht

De Vrijstaat
Reportages maken, verslaggeving, interviewen en presenteren… het komt allemaal aan bod bij het radioprogramma Berichten uit De Vrijstaat. Leer alle kneepjes van het radiovak! RADIO VRIJSTAAT heeft alles wat een jonge radiomaker nodig heeft: twee opnamestudio’s, twee redactiekamers, een radiomuseum en een radiokantine. Verover de wereld van de podcast en laat je stem horen!

Kinepolis Jaarbeurs Utrecht
Zin om op een regenachtige dag in de vakantie lekker binnen te blijven? Breng dan een bezoek aan de bioscoop! Kinepolis Jaarbeurs Utrecht is met 14 zalen en 3.010 stoelen de grootste bioscoop van Utrecht, en één van de grootste bioscopen van Nederland. Deze voorjaarsvakantie kun je weer kiezen uit superleuke familiefilms, zoals Sonic, De Grote Slijmfilm, Kruimeltje en nog veel meer. Bewonder het nieuwe kijkvoer en laat je helemaal meeslepen!

Skate Days
Zin in een stoer uitje tijdens de voorjaarsvakantie? Dan is de Skateweek echt iets voor jou. Iedere dag kan je in Skatepark Utrecht terecht om coole tricks te leren van echte professionals. Ook als je nog geen ervaring hebt ben je van harte welkom!

voorjaarsvakantie skateles utrecht

Bibliotheek Utrecht
Bibliotheek Utrecht heeft veel meer te bieden dan alleen boeken! Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum heeft deze voorjaarsvakantie veel activiteiten voor jou in petto. Hier kun je robotjes programmeren, theatervoorstellingen bekijken en je eigen handpop maken. Voor jou geen verveelvoorjaar! Op zondag 16 februari is de Centrale Bibliotheek Utrecht vooral heel leuk. Help jij dan mee bij de grote Utrechtse boekverhuizing? In het kader van de verhuizing vinden er ook de hele dag activiteiten plaats op de Neude en in de bibliotheek.

Nationaal Militair Museum
Het NMM is voor veel kids een van de leukste musea van Nederland. Zo spannend en zoveel te zien. Maar in de voorjaarsvakantie wordt het extra leuk! Altijd al eens in een mini-tank of mini-jeep willen rijden? De voertuigen worden speciaal voor de voorjaarsvakantie naar buiten gehaald zodat jij een rit kunt maken!

voorjaarsvakantie uitje NMM

Sonnenborgh
Op Sonnenborgh komt ver weg dichterbij! Bewonder deze voorjaarsvakantie het heelal vanaf de grond. Bekijk de sterren, planeten, maan en sterrennevels op één van de Kinderkijkavonden of op klaarlichte dag in het planetarium. Overdag kun je het museum en de sterrenwacht ook verkennen in de tentoonstelling 'Ver weg komt dichterbij', een reis door het heelal en de monumentale gebouwen van Sonnenborgh. 

Festival Lente-Uitjes
Tijdens de voorjaarsvakantie openen verschillende theaters in de regio Utrecht de grootste theatersnoeptrommel van Nederland. Het programma is tot aan de rand gevuld met kwalitatief, avontuurlijk en smakelijk jeugdtheater. Mollen, Rovers, juffen die fikkie stoken met je huiswerk, een diva-moeder en een Gruffalo. Stap het theater in, ontmoet deze personages en geef je ogen de kost!

Meer tips om eropuit te gaan in de vakantie? In onze Uitagenda hebben we nog veel leuke kinderuitjes en kinderactiviteiten voor de voorjaarsvakantie voor je op een rijtje gezet! Daar kun je alle vakantie-uitjes voor kinderen/gezinnen in en om Utrecht per dag bekijken.

Fijne vakantie!

PS: nieuw op onze site? Klik dan eerst even naar onze homepage om een goed beeld te krijgen van wat je hier allemaal vindt. Volg ons ook op Facebook en Twitter en meld je aan voor onze nieuwsbrief: zo blijf je altijd op de hoogte van de leukste en nieuwste tips om eropuit te gaan met je kinderen!