Leuke kinderactiviteiten in de voorjaarsvakantie!

8 februari 2024
Check onze tips voor leuke kinderactiviteiten en uitjes in de voorjaarsvakantie 2024 in regio Utrecht! De krokusvakantie is een heerlijke tijd om eropuit te gaan met het gezin.
Tips voor kinderactiviteiten in de voorjaarsvakantie | regio Utrecht

Leuke kinderactiviteiten in de voorjaarsvakantie!


Het is (bijna) voorjaarsvakantie in en om Utrecht! Een fijne tijd om er samen met je kinderen op uit te trekken. Op Kidsproof vind je heel veel leuke tips om er een heerlijke vakantie van te maken! Hieronder zie je vast een aantal van onze favoriete voorjaarsvakantie-uitjes met kinderen. 

Naar een Romeins Fort
Reis mee naar het verleden bij Museum Hoge Woerd! Het museum opent deze vakantie weer haar deuren voor een avontuurlijk uitje voor de hele familie. Er is een Middeleeuwse apotheek, een molaspel van de Romeinen, een 3D reis en een ArcheoLab vol proefjes!



Nationaal Bomenmuseum
Een enorme bomentuin van maar liefst 58 voetbalvelden groot, een speeltuin en de prachtigste bomen vind je in dit levende bomentheater. Gratis entree voor kinderen onder de 12. Een fantastisch uitje voor het hele gezin!



Museum Speelklok
De zelfspelende muziekinstrumenten laten weer van zich horen in Museum Speelklok! Met een bouwpakketje kun je zelf aan de slag om een mooi muziekdoosje te maken met een vrolijke melodie. Nieuw is de tentoonstelling 'Maak ’t Even' en ook de Speelklok Escape Game is er weer. Lukt het jullie om de tijdmachine weer te laten werken?



Kinepolis Jaarbeurs Utrecht
Zin om op een regenachtige dag in de vakantie lekker binnen te blijven? Breng dan een bezoek aan de bioscoop! Kinepolis Jaarbeurs Utrecht is met 14 zalen en 3.010 stoelen de grootste bioscoop van Utrecht, en één van de grootste bioscopen van Nederland. In de voorjaarsvakantie draaien er weer nieuwe pareltjes! Don vlucht weg uit het theater, Fien en Teun maken een circus, Issam moet de wereld redden van AI en meer. Popcorn op schoot en genieten maar!



Vakantie Skateweek | 6+
Vrienden maken, grenzen verleggen én plezier hebben. Dat is skateboarden! Doe deze vakantie mee met de Skateweek van Skate Days! Iedere ochtend les in een groepje van je eigen niveau en kies zelf hoeveel dagen je meedoet.



BROKKEJOK | 4+
Fantaseren of liegen; wanneer ben je een jokkebrok? Met deze vraag gaat coupdeboule aan de haal. In de vakantie is deze voorstelling vol met vormen, kleuren en muziek te zien bij het Filiaaltheater en theater Kikker.



Doe-expositie FEEST | 6+
Welke feesten vieren jullie thuis? In de nieuwe Doe-expositie van De Vrijstaat ontdek je samen met vier kunstenaars de kunst van het feestvieren. Je kijkt hier niet alleen naar kunst, maar gaat ook zelf aan de slag in de creatieve workshops!



GeoFort
Ontdek de aarde bij GeoFort! De GeoExperience zit vol met spellen, doolhoven, speurtochten en quizzen. In de Expedition Earth lift maak je een spannende reis naar het middelpunt van de aarde. Vergeet ook zeker de Minicraft workshops en het GeoLab niet!



Adellijke vakantie
Bij Kasteel de Haar leer je deze vakantie hoe het is om van adel te zijn. Bedenk een eigen adellijke naam, ontwerp een familiewapen en verdien een adellijk diploma. 'Typisch Adel' is van 10 t/m 25 februari gratis verkrijgbaar bij een ticket!



Tijd voor actie bij Play-In
Kies voor de Kids Paradise, de Climb Walls, het Trampolinepark, VR of de Arcadehal. Of combineer van alles met het combinatieticket. Bij Play-in kunnen kinderen van alle leeftijden zich een hele dag vermaken! Deze voorjaarsvakantie zijn er veel te gekke extra acties! Met de jumpdeal spring je de laatste 30 minuten gratis op alle trampolines, de VR vakantiedeal laat je nieuwe werelden betreden en op 19 februari is er weer een Okkiedag!



Bibliotheek Utrecht
Brrr, het is nog koud. En toch…hier en daar piept de lente tevoorschijn. Nieuwe verhalen, toffe workshops, de leukste theatervoorstellingen en de start van de Kinderjury 2024. Deze voorjaarsvakantie is er genoeg te doen in de bieb!



Fort de Gagel
In dit kindvriendlijke restaurant vier je het voorjaar middenin de natuur! In de vakantie zijn er extra activiteiten voor kinderen. Op 21 en 22 februari neemt de Polderwachter families mee op een boeiende ontdekkingsreis door de polders aan de noordkant van Utrecht. Combineer de tour met een lunch of diner bij het sfeervolle fort!



Nationaal Militair Museum
Het NMM is voor veel kids een van de leukste musea van Nederland. Zo spannend en zoveel te zien. Maar in de voorjaarsvakantie wordt het extra leuk! Met speciale speurmissies, tijdens een rondleiding van de vrijwilligers of vanuit een mini-tank. Vergeet ook de speelruimte Xplore niet!



Festival Lente-Uitjes
Tijdens de voorjaarsvakantie spelen er verrassende, grappige en fantasierijke voorstellingen voor kinderen van 2 tot 12 jaar! En natuurlijk ook voor hun ouders, opa’s en oma’s. Theaters in Utrecht, Leidsche Rijn, Houten en Amersfoort bieden een programma met theater, dans en muziek. Kom je ook?



Het Natuurkwartier
De lente komt eraan en dat wordt gevierd bij het Natuurkwartier! Van 1 t/m 3 maart is De Buitenbalie open om toffe spullen te lenen, kun je het kabouterpad ontdekken met een knapzak en staat het kampvuur aan voor het bereiden van verse snacks!

Op zoek naar meer vakantie-uitjes en tips om eropuit te gaan? In onze Uitagenda hebben we nog veel meer leuke kinderuitjes en kinderactiviteiten voor de voorjaarsvakantie voor je op een rijtje gezet! Daar kun je alle vakantie-uitjes voor kinderen/gezinnen in en om Utrecht per dag bekijken.

Fijne vakantie!

PS: nieuw op onze site? Klik dan eerst even naar onze homepage om een goed beeld te krijgen van wat je hier allemaal vindt. Volg ons ook op Facebook en Twitter en meld je aan voor onze nieuwsbrief: zo blijf je altijd op de hoogte van de leukste en nieuwste tips om eropuit te gaan met je kinderen!