Leuke kinderactiviteiten in de voorjaarsvakantie!Terug naar het overzicht

5 februari
Lees onze tips voor leuke kinderactiviteiten en uitjes in de voorjaarsvakantie 2018 in en om Utrecht! De krokusvakantie is een heerlijke tijd om eropuit te gaan met het gezin.
Tips voor de voorjaarsvakantie in en om Utrecht Het is (bijna) voorjaarsvakantie in en om Utrecht! Een fijne tijd om er samen met je kinderen op uit te trekken. Op Kidsproof vind je heel veel leuke tips om er een heerlijke vakantie van te maken! Hieronder zie je vast een aantal van onze favoriete vakantie-uitjes met kinderen. 

Museum Speelklok
In de voorjaarsvakantie voor de regio Zuid kun je mee op draaiorgelavontuur met de orgelman! Tijdens de rondleiding leer je van alles over de draaiorgels en kun je zelf ervaren hoe het is om een echte orgelman of orgelvrouw te zijn. In de voorjaarsvakantie voor Midden en Noord kun je je laten meevoeren met het spannende liefdesavontuur Belle en het Beest. Het verhaal van deze familievoorstelling is een bewerking van het bekende 18de-eeuwse sprookje en neemt je mee naar een magische wereld, waarin ook de muziekinstrumenten van het museum klinken. Allebei leuke kinderactiviteiten in de voorjaarsvakantie!

voorjaarsvakantie kinderactiviteiten kinderen tips utrecht

Universiteitsmuseum Utrecht
De hele voorjaarsvakantie kun je met de kinderen terecht bij het Universiteitsmuseum Utrecht. Omdat het museum na de vakantie gaat verbouwen, heeft het Universiteitsmuseum nu echt alles uit de kast getrokken voor een fantastisch vakantieprogramma! De FamilieMuseumnacht is maar een van de vele leuke activiteiten.

De Vrijstaat
Het ROBO-lab bij De Vrijstaat is van februari tot april geopend in de weekenden - maar in de vakantie komen daar een aantal dagen bij! In de digitale werkplaats van De Vrijstaat kun je ontdekken wat robots voor jou kunnen doen, nu en in de toekomst. Kom robot-knuffelen, verander je smartphone in een echte vriend of ontleed robots: het kan allemaal in de digitale werkplaats ROBOTS van De Vrijstaat. Check de exacte openingsdata van het ROBO-lab

voorjaarsvakantie kinderactiviteiten kinderen tips

Lente-Uitjes
Druilerige doperwtjes, onmogelijke ouders, een knuffelkoe, een nachtwaker en binnenbeesten. Ze zijn erbij in de dertien verschillende voorstellingen van Lente-Uitjes. Voor iedereen vanaf 1,5 jaar in de regio Utrecht in de voorjaarsvakantie. Maak van je vakantie een groot feest met de leukste voorstellingen én veel extra activiteiten! Kijk snel welke voorstellingen er allemaal te zien zijn deze vakantie.

voorjaarsvakantie kinderactiviteiten kinderen tips utrecht

Kasteel de Haar
Kasteel de Haar organiseert altijd iets extra leuks in de vakanties. Deze voorjaarsvakantie zijn ze op zoek naar een Junior fotograaf. Wie maakt de mooiste foto van het kasteel, de tuinen of het park? Doe mee met de spannende speurtocht en aan de wedstrijd. Je kunt een echte Polaroid camera winnen!

GeoFort
Een mooi begin van de vakantie: op 23 februari kun je meedoen aan de Sterrentocht bij forteiland GeoFort! Ooit weleens de kraters op de maan willen zien, de ringen van de planeet Saturnus of Jupiter met zijn maantjes? Dat kan hier in een gevarieerd avondvullend programma. Ga je mee op reis door het heelal?

voorjaarsvakantie kinderactiviteiten kinderen tips utrecht

Nationaal Militair Museum
Het NMM is voor veel kids een van de leukste musea van Nederland. Zo spannend en zoveel te zien. Maar in de voorjaarsvakantie wordt het extra leuk! Want heb jij altijd al de cockpit van een vliegtuig van binnen willen zien of zelf in een échte tank willen zitten? Grijp dan nu je kans!

Meer tips om eropuit te gaan in de vakantie? In onze Uitagenda hebben we nog veel leuke kinderuitjes en kinderactiviteiten voor de voorjaarsvakantie voor je op een rijtje gezet! Daar kun je alle vakantie-uitjes voor kinderen/gezinnen in en om Utrecht per dag bekijken.

Fijne vakantie!

PS: nieuw op onze site? Klik dan eerst even naar onze homepage om een goed beeld te krijgen van wat je hier allemaal vindt. Volg ons ook op Facebook en Twitter en meld je aan voor onze nieuwsbrief: zo blijf je altijd op de hoogte van de leukste en nieuwste tips om eropuit te gaan met je kinderen!