• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Pasen met kinderen in en om Utrecht

27 februari 2024
Bijna Pasen! Lees onze paastips voor leuke paasactiviteiten en paasuitjes met kinderen in en om Utrecht en ga er gezellig met het gezin of de hele familie op uit!
Leuke paasactiviteiten en paasuitjes met kinderen in en om Utrecht

Tips voor leuke paasuitjes en paasactiviteiten met kinderen

Het is bijna zover: Pasen 2024! Het paasweekend is een mooi weekend om samen met je kinderen leuke dingen te ondernemen. Wij vinden Pasen ieder jaar zo gezellig! Het begint altijd met het versieren van paaseieren en een lekker ontbijt aan een mooi versierde paastafel. Zin om eropuit te gaan? Er is weer veel leuks te doen. Bekijk hieronder onze tips voor Pasen.

Leuke uit- en thuistips voor Pasen 2024

We verzamelen hieronder allemaal leuke tips voor Pasen voor je.

Kasteel de Haar
In het Paasweekend kan jij op jacht naar het gouden ei bij Kasteel de Haar! Zoek de gekleurde paaseieren in het doolhof, verzamel de letters en ontdek waar de paashaas het gouden ei verstopt heeft. Voor iedereen die dit lukt, is er een lekkere beloning.
Geertjes Hoeve
Geertjes Hoeve is een recreatieve biologische boerderij in het mooie Haarzuilens. Op zowel Eerste als Tweede Paasdag is de boerderij open en kun je hier de ultieme paassfeer op komen snuiven. Knuffel met de talloze lieve lammetjes die je ook zelf een flesje mag geven. Speur samen met de boer door het weiland en doe een wedstrijdje wie de meeste paaseieren vindt. Een super leuk paasuitje voor het hele gezin!

Fort & Food
Dit foodfestival is terug met een speciale Paaseditie! Op 31 maart en 1 april is op Fort bij Vechten van alles te proeven en te beleven voor jong en oud: van saté en pizza's tot suikerspinnen en burgers. Ook is er volop kindervertier: schminken, disco, er staan springkussens en natuurlijk kun je eieren zoeken!

Werkspoorfestival
Met Pasen wordt de Werkspoorkathedraal omgetoverd tot een fantastisch festival. Bezoekers kunnen lekker meeswingen met de muziek en in stoere foodtrucks vind je genoeg lekkers voor volwassenen én kinderen. Het Werkspoorfestival heeft ook een hoop kindervertier! Wat dacht je van een enorm Reuzenrad in de kathedraal, meedoen aan een Breakdance workshop, poseren op de Photobooth, een gave kindervoorstelling of heerlijk knutselen? Schaapskooi Heidestein
De schaapskooi van Utrechts Landschap op Landgoed Heidestein is beide paasdagen geopend! Op 31 maart kunnen kinderen in het bos op zoek naar vier zoogdieren die zich in het bos hebben verstopt tijdens de Vossenjacht. Op Tweede Paasdag staat De schapenroute klaar voor kinderen en het beestenbos voor de allerkleinsten.

Molen de Ster
De Paashaas is langsgeweest bij Molen de Ster. Hij heeft sporen achtergelaten in de vorm van paaseitjes. Kinderen kunnen op zoek naar alle stuks nadat ze hebben gesmikkeld van de heerlijke Paasbrunch in de monumentale houtzagerij. Ook tijdens de brunch hebben ze nog genoeg te doen. Met een puzzeltocht over het erf, knutselen en kleuren op het molenerf moeten de kinderen alle hapjes niet vergeten!De Moestuin

Eitjes zoeken, lekker brunchen en gezellig samenzijn kan in de mooie kas van De Moestuin! Zondag 31 maart worden bezoekers verwelkomt met voorjaarssoep, verschillende soorten brood en beleg, American Pancakes en een voorjaarssalade. Natuurlijk inclusief koffie, thee, sap, water en limonade! En hoeveel paaseitjes kunnen jullie ondertussen vinden?

Lentefeest
De lente is begonnen en dat vieren ze graag op zondag 31 maart bij Griftsteede! Kom je ook een kijkje nemen op de kleedjesmarkt, genieten van een voorstelling, een kijkje nemen in de Natuurbioscoop of meedoen met een van de workshops? Ook de stadsboerderij, dierenweides, speeltuin, huiskamer en horeca zijn gewoon geopend die dag. Er is voor iedereen wat leuks te doen, veelal gratis!

Feest op Stadstuin Klopvaart en Gagelsteede
Ook op deze stadsboerderijen wordt het begin van de lente gevierd. De lammetjes mogen op 1 april worden geknuffeld en de nieuwe konijnenweide wordt voor het eerst geopend! Geniet erop los met heerlijke pannenkoeken, een workshop jongleren of versier jezelf met schmink tot een paasei.Nog meer leuke tips voor paasuitjes in Utrecht
Kijk verder op onze site als je op zoek bent naar nog meer leuke paastips in en om Utrecht! En er zijn ook volop leuke adresjes voor de paasbrunch, paaslunch of paasdiner te vinden.

PS: nieuw op onze site? Klik dan eerst even naar onze homepagina om een goed beeld te krijgen van wat je hier allemaal vindt. Volg ons ook op Facebook en Twitter en meld je aan voor onze nieuwsbrief: zo blijf je altijd op de hoogte van de leukste en nieuwste tips om eropuit te gaan met je kinderen!