De leukste Sinterklaasuitjes

2 november 2020

2020 - Sinterklaasuitjes genoeg voor kinderen in en om Utrecht! In verband met corona kunnen er helaas minder uitjes doorgaan dan andere jaren. Gelukkig is er toch genoeg leuks wat wél kan! Van een sinterklaasvoorstelling tot een sinterklaasfilm, wij hebben de leukste sinterklaas-tips voor je verzameld!

In de Sinterklaastijd is het genieten van Sinterklaasuitjes!
2020 - Het allerbelangrijkste Sinterklaasuitje is natuurlijk heel simpel: de intocht van Sinterklaas in Nederland. Die kunnen we zaterdag 14 november 2020 gezellig vanuit huis bekijken. Met warme chocolademelk en pepernoten gezellig samen op de bank TV kijken!

sinterklaasuitjes uitjes utrecht

Museum Speelklok

Bij Museum Speelklok zijn er in de Sinterklaastijd speciale kinderrondleidingen. Van 21 november 2020 tot aan de verjaardag van Sinterklaas krijgt de Muzikale Kinderrondleiding (op woensdag, zaterdag en zondag) een echt sinterklaastintje. Zing mee met de meest vrolijke sinterklaasliedjes en kom helemaal in de sferen voor pakjesavond!


 

Huis van Sinterklaas

Een sinterklaasuitje dat je ook niet wilt missen is het Huis van Sinterklaas. Ieder jaar staat er bij Museum Catharijneconvent een van de legendes rond Sint-Nicolaas en de bijbehorende tradities centraal. Omdat de Sint tot de risicogroep behoort is hij in 2020 niet in zijn tijdelijke huis in Museum Catharijneconvent te bezoeken. Je kunt hem wel bellen op zijn eigen telefoonnummer! De bijzondere editie van 2020 draait om de heerlijke gouden chocolademunten die rond 5 december worden gegeten. 


 

Sinterklaasvoorstelling

Er is ook een hele leuke Sinterklaasvoorstelling in theater De Toverknol! In Ik wil hulppiet worden hebben Polleke en Nolleke wel een hele bijzondere sinterklaaswens: ze willen hulppiet worden. Helaas kan dat niet zo maar. Van Sinterklaas moeten ze daarom eerst vijf opdrachten tot een goed einde brengen. Kunnen Polleke en Nolleke samen hun grootste wens in vervulling laten gaan?

Sinterklaasfilms

Ook dit jaar draaien er weer superleuke Sinterklaasfilms. Bij Kinepolis Jaarbeurs Utrecht draait bijvoorbeeld de film De Grote Sinterklaasfilm. Bekijk of het de Sint en zijn Pieten lukt om het kasteel van Sinterklaas te redden. Nog meer genieten van de Sint en zijn Pieten? Ook de Club van Sinterklaas is terug in de film De Club van Sinterklaas en het grote pietenfeest.Aadje Piraatje viert Sinterklaas

Kom verkleed als piraat naar de speciale Sinterklaasvoorstelling in Bibliotheek Neude en speel lekker mee met deze en andere Aadje-avonturen. Aadje Piraatje viert Sinterklaas is een vertelvoorstelling over de goedheiligman die zomaar op een piratenboot durft te stappen! Na afloop verdien je een pietendiploma in de pietenworkshop!

 

Meer Sinterklaasuitjes

Hopelijk gaan jullie enorm genieten van deze gezellige weken voorafgaand aan de verjaardag van Sinterklaas! Zoek je nog meer tips voor leuke Sinterklaas uitjes? Bekijk dan zeker ook deze leuke Sinterklaas activiteiten.