De leukste Sinterklaasuitjes

5 oktober 2021

2021 - Sinterklaasuitjes genoeg voor kinderen in en om Utrecht! Van een sinterklaasvoorstelling tot een sinterklaasfilm, wij hebben de leukste sinterklaas-tips voor je verzameld!

In de Sinterklaastijd is het genieten van Sinterklaasuitjes!
2021 - Het allerbelangrijkste Sinterklaasuitje is natuurlijk heel simpel: de intocht van Sinterklaas in Nederland. Die kunnen we zaterdag 13 november 2021 gezellig vanuit huis bekijken. Met warme chocolademelk en pepernoten gezellig samen op de bank TV kijken!

sinterklaasuitjes uitjes utrecht

De info over de sinterklaasuitjes hieronder is niet actueel. Benieuwd naar alles wat er georganiseerd is rondom de verjaarag van de Goedheiligman? Klik door naar de Uitagenda voor een overzicht van alle sinterklaasactiviteiten in Utrecht.

Museum Speelklok

Bij Museum Speelklok zijn er in de Sinterklaastijd speciale kinderrondleidingen. Van 20 november 2021 tot aan de verjaardag van Sinterklaas krijgt de Muzikale Kinderrondleiding (op woensdag, zaterdag en zondag) een echt sinterklaastintje. Zing mee met de meest vrolijke sinterklaasliedjes en kom helemaal in de sferen voor pakjesavond!


 

Huis van Sinterklaas

Een sinterklaasuitje dat je ook niet wilt missen is het Huis van Sinterklaas. Ieder jaar staat er bij Museum Catharijneconvent een van de legendes rond Sint-Nicolaas en de bijbehorende tradities centraal. De editie van 2021 draait om graanwonderen. Waarom eten we eigenlijk speculaas, taaitaaipoppen en kruidnoten rond 5 december? Ontmoet de Sint en stel al je vragen!Sinterklaasfilms

Ook dit jaar draaien er weer superleuke Sinterklaasfilms. Bij Kinepolis Jaarbeurs Utrecht draait bijvoorbeeld De Grote Sinterklaasfilm: Trammelant in Spanje. Bekijk of het de Sint en zijn Pieten lukt om op tijd in Nederland te komen. Nog meer genieten van de Sint en zijn Pieten? Ook de Club van Sinterklaas is terug in de film De Club van Sinterklaas en Het Vergeten Pietje.Sinterklaas Concert

Van 'Sinterklaas kapoentje' tot 'Piet ging uit fietsen', ken jij alle Sinterklaasliedjes? Tijdens dit concert bij Bibliotheek Neude kun je ze vast goed oefenen. Het Kleine Theater zingt op 27 november de mooiste Sinterklaasliedjes in een sprookjesachtige setting. Daarnaast hebben ze de leukste scènes uit hun voorstellingen verzameld en in een swingend jasje gestoken. Kortom, een feestelijk en theatraal Sinterklaas concert.

 

Meer Sinterklaasuitjes

Hopelijk gaan jullie enorm genieten van deze gezellige weken voorafgaand aan de verjaardag van Sinterklaas! Zoek je nog meer tips voor leuke Sinterklaas uitjes? Bekijk dan zeker ook deze leuke Sinterklaas activiteiten.