De allerleukste tips voor de kerstvakantie met kinderen in Utrecht

10 december 2020
Kerstvakantie en corona? Op Kidsproof vind je de leukste tips voor kerstvakantie uitjes en kinderuitjes die coronaproof zijn. Check onze tips en maak er samen met je kinderen een mooie vakantie van!
Lekker genieten van de kerstvakantie met de kinderen!
Wat is er deze kerstvakantie te doen in en om Utrecht? Met deze tips voor kerstvakantie uitjes, kerst-uitjes en familie-activiteiten wordt het een hele leuke vakantie met de kinderen!

Kerstvakantie: de allerleukste tips voor kinderen 

Wat waren er veel leuke kinderactiviteiten gepland voor de kerstvakantie! Door de lockdown kunnen de meeste uitjes niet meer doorgaan. Gelukkig hebben wij veel tips voor uitjes en activiteiten die nog wél kunnen. Bekijk hier het overzicht met leuke tips voor de kerstvakantie 2020 -2021.


De tips voor uitjes die je hieronder vindt zijn door de lockdown niet meer mogelijk.

Kasteel De Haar in Haarzuilens is in de kersperiode helemaal in de kerstsfeer. Het kasteel is van binnen prachtig gedecoreerd. Mét 8 meter grote kerstboom in de Main Hall! Of bewonder de Engelse en Franse stijltuinen en lommerrijke bruggetjes tijdens een lekkere winterse wandeling over het park. Van 18 december t/m 23 december is het park alleen geopend in de avonduren waar je je kunt laten leiden door de lichtjes in het park naar het prachtig verlichte kasteel.

Ook Museum Speelklok is helemaal in de kerststemming! Kom in de koude wintermaanden samen naar Museum Speelklok en beleef een magische wereld met een Muzikale Kerstrondleiding en een speciale tentoonstelling. Zing mee met verschillende kerstliedjes en laat je helemaal onderdompelen in een magische wereld vol muziek.Deze kerstvakantie organiseren ze bij museum Sonnenborgh weer allerlei leuke activiteiten die te maken hebben met ons sterrenstelsel. Zo luister je naar het kerstverhaal tijdens de Familie-Kerstkijkavond en kun je elke zondag en tijdens de Extra kinderkijkavond de ruimte in kijken. Check snel wat er nog meer te doen en te beleven is! 

Nieuw bij Boerderij de Boerinn: een heuse schaatsbaan middenin de koeienstal! Haal je schaatsen uit de kast of huur een paar bij de Boerderij en draai zoveel rondjes als je kunt. Je kunt heerlijk vrij schaatsen of meedoen aan een curlingwedstrijd aan het einde van de dag!Betreed een wereld met meer dan tachtig levensechte, bewegende dino’s die op ware grote tentoongesteld zijn. Met daarnaast toffe speurtochten, een bioscoop en een speciale kidszone is dit uitje fantastisch voor het hele gezin. En deze kerstvakantie: Tickets voor World of Dinos met hoge korting via Kidsproof! Wroah, wilde actie!

Iedere kerstvakantie ondergaat het Spoorwegmuseum een complete metamorfose. Het hele museum hult zich in winterse sferen met kerstbomen, guirlandes, honderden lampjes en mooie muziek. Dit jaar is extra bijzonder, want de grote museumhal staat vol met bijzondere (internationale) restauratierijtuigen die onderdeel uitmaken van de eersteklas tentoonstelling ‘Tosti’s Truffels Treinen’, over eten en drinken rond het spoor.Ga je mee naar een bijzonder onderzeeland? Bij Theater de Toverknol speelt in en om kerstvakantie de nieuwe voorstelling 'Diep in de zee'. Denk jij dat een haai en een inktvis vriendje en vriendinnetje met elkaar kunnen zijn?

Breng deze kerstvakantie een bezoek aan de Stadsschouwburg Utrecht en geniet van de voorstelling 'De Waanzinnige Boomhut van 13 Verdiepingen'. In deze nieuwe grote kerstvoorstelling wordt het bekende verhaal omgetoverd tot nét zo waanzinnige theatervoorstelling, vol krankzinnige humor en magische theatertovenarij.De bieb is zoveel meer dan boeken! Vier dit najaar kerstvakantie bij verschillende bibliotheken in Utrecht. Ga lekker creatief aan de slag met je eigen kerstversiering of zelfgemaakte stopmotionfilm! Liever andermans creaties bewonderen? Bekijk mooie kerstfilms en theatervoorstellingen als de Sneeuwman, Alexander en de draad en Het boompje.

Speciaal voor de kerstvakantie zijn er bij GeoFort allemaal nieuwe activiteiten te doen! Fiets op de turbo hometrainer om stroom op te wekken of speel het mega spel Rush Hour! Natuurlijk is het hele fort ook gehuld in kerstsferen. Geniet van de winter tijdens het roosteren van de Marshmallows of tijdens een winterse Minecraftworkshop.Natuurlijk heb je ook je vaste vakantie-uitjes. Zoals een keertje naar de bioscoop. Ga je voor een spannende film over de Expeditie van de familie Vos of liever de nieuwe K3 film! Kijk voor het programma bij Kinepolis, in deze megabioscoop pal naast het station draait van alles voor kinderen.

En een vakantie is ook niet compleet zonder een keertje zwemmen! Ga lekker een keer zwemmen met de hele familie in een van de mooie zwembaden in en om Utrecht

Fijne kerstvakantie!