De leukste fotograpjes om zelf te maken!

11 juli 2021
Fotograpjes met optische illusie of gezichtsbedrog zijn echt superleuk om zelf te maken! Collega Maud is dol op fotograferen. Ze probeert soms ook leuke grapjes in beeld te brengen. Bij de fotograpjes maakt ze gebruik van het bedrog van de diepte. Bekijk de voorbeelden en doe het zelf maar eens!
De leukste fotograpjes om zelf te maken!

Leuke fotograpjes met gezichtsbedrog

Foto's maken en daar leuke trucjes mee uithalen is écht supertof. Vooral als je er diepte in aanbrengt krijgt je de leukste effecten door het gezichtsbedrog. Gegarandeerd de grootste lol met je kinderen!

Haring happen, maar dan anders!

Door een kind ver weg te plaatsen en een ander juist dichtbij, kun je spelen met de diepte. Zo kun je laten lijken of een van hen de ander als klein object vasthoudt. Een 'heerlijk' fotograpje dit!Pas jij in een strandemmertje?

En nog zo'n leuke fotograp met gezichtsbedrog! Probeer je kind eens te vangen in een strandemmertje. Lukt je nooit zou je zeggen...! Maar met een camera en een paar vrolijke kinderen kun je een heel eind komen.

foto met gezichtsbedrog - grappig

Kun jij je eigen hoofd onder je arm meenemen?

Ok, deze is niet eenvoudig en voorop staat dat je kinderen het vooral heel graag moeten willen. Bij mij was dat het geval. Zij vonden dit leuker dan ik ;) Gebruik een handdoek, die je over het gezicht doet, voordat je het zand gaat strooien. Zorg dat alles klaar is en de camera op scherp staat .... let wel: haast is geboden! Enne, lijkt me beetje overbodig om te zeggen dat dit vooral geschikt is voor oudere kinderen en volwassenen, misschien wil papa wel model staan :-) Let bij deze fototruck dus goed op!

foto met gezichtsbedrog - grappig

Gigantische fles

Het strand is een leuke plek om je uit te leven met dit soort gezichtsbedrog. Je hebt hier lekker de ruimte. Hieronder twee voorbeelden wat je kunt doen met een fles.... waaaaaaaaahhh......

foto met gezichtsbedrog - grappig

Lukt het die reuze fles om de jongen te vangen? Door het gezichtsbedrog / de illusie krijg je een heel grappig foto-effect!

foto met gezichtsbedrog - grappig

Vang een reuzenrad!

Is er een groot object in de verte, dan is een gekke foto gauw genoeg gemaakt. Zo kun je zelf iets vangen, in plaats van gevangen worden! Vang bijvoorbeeld eens een reuzenrad of til een toren met één hand op...

foto met gezichtsbedrog - grappig

Spierballen.....!

foto met gezichtsbedrog - grappig

Waterval uit een flesje

Op vakantie maak je altijd net even meer foto's dan anders, althans de meeste mensen. Je hebt meer tijd, bent op een andere plek en ziet ook vaak andere dingen. Probeer ook eens anders te kijken! Zo kun je je eigen waterval maken, of toch niet...

foto met gezichtsbedrog - grappig

Til de Eiffeltoren op

De toren van Pisa en de Eiffeltoren doen het ook altijd goed voor dit soort foto-momentjes. Hoe groot de Eiffeltoren ook is, op deze foto lijkt het toch of je 'm op kunt pakken, niet?

foto met gezichtsbedrog - grappig


Mama mag ik de zon meenemen?

Dit is wel de meest bekende denk ik. De zon pakken, het kan... met een camera! Je kunt de zon ook op je hand leggen, tussen je vingers pakken of opeten. Met een ondergaande zon kun je heerlijk spelen.foto met gezichtsbedrog - grappig

Wow, mijn voeten zijn gegroeid mama!

Je hoeft niet altijd een object in de verte te gebruiken voor je foto. Je kunt er ook voor kiezen om juist een voorwerp dichtbij te plaatsen. Zo kun je jezelf juist klein maken :-)

foto met gezichtsbedrog - grappig

Zelf grappige foto's maken met gezichtsbedrog

Enthousiast geworden door deze 12 leuke voorbeelden en zelf ook zin om grappige foto's te maken met gezichtsbedrog? Mail je resultaten naar info@kidsproof.nl. Veel plezier bij het maken van jullie grappige foto's!

Tip: bekijk hier nog meer inspiratie blogs