De leukste kerstmarkten voor kinderen in en om Utrecht

8 november 2023
Kerstmarkten zorgen voor de ultieme kerstbeleving! In en om Utrecht vind je veel kerstmarkten die leuk zijn voor het hele gezin. Wij hebben de leukste kerstmarkten voor kinderen in 2023 op een rijtje gezet!
Met het gezin genieten van de kerstsfeer op de kerstmarkten in en om Utrecht!

Kerstmarkten maken de weken rond kerst en oud en nieuw altijd extra sfeervol! En ze zijn zo gezellig om met het gezin te bezoeken. Even wat lekkers drinken, de kraampjes langs... maar de kinderen willen meer! Daarom hebben we de leukste kerstmarkten voor kinderen in en om Utrecht voor je op een rijtje gezet.

Kom heerlijk Kerstshoppen met héél veel lichtjes en warme gezelligheid! Tijdens Kerstfair Huis Doorn van 2 t/m 5 november staan ruim 100 smaakmakers, sfeermakers en vakmensen klaar! Ga heerlijk flaneren en laat je inspireren. En na het ’shop till you drop’ is er natuurlijk warme glühwein of chocolademelk met slagroom met heerlijke home made appeltaart.De Country & Christmas Fair zit weer vol met gezellige, weelderige kerstbomen, lichtjes, zilverslingers en glimmerballen. Bewonder het stemmige Dickens-koor en de vrolijke belletjes van Jingle Bells en kom in de kerststemming. De 25ste editie vindt plaats van dinsdag 21 t/m zondag 26 november met als decor Slot Zeist.

Bij de gezellige Kerstmarkt bij Molen de Ster is er op 9 en 10 december 2023 muziek en een gezellige binnenmarkt met de leukste Utrechtse spulletjes voor de feestdagen. Ook de molenaars laten zien wat ze als ambachtelijke houtzagers in huis hebben en geven een rondleiding in de molen. Buiten is het koud, maar gelukkig is er snert en warme chocolademelk!

Op 10 en 17 december vinden de Kerstsfeerdagen plaats bij Geertje's Hoeve. De boerderij is helemaal in winterthema en er zijn extra activiteiten als: winterknutsels, ponyrijden, marshmallows roosteren, kerststukjes maken en meer!

Het oude dorp van Amerongen wordt op 25 november weer omgetoverd tot sfeervolle Winterfair! Er staan weer kraampjes klaar en de Lampionnentocht gaat om 18.00 uur van start. Uiteraard kun je hier ook terecht voor een lekker hapje, een drankje en een heerlijke warme chocomel.

Op 10 december vier je bij het Bomenmuseum de winter. Tijdens de Winterfair staan er op het terrein allerlei kramen met leuke en lekkere winterse producten voor in de feestmaand. Op het horecaplein kun je genieten van allerlei lekkers zoals warme chocolademelk met slagroom, koffie, thee, poffertjes, stroopwafels en hartige snacks terwijl je geniet van sfeervolle muziek.

kerstmarkten kinderen

Kom thuis helemaal in de kerstsferen met een vrolijke kerstboom. Bij Buitengoed de Boomgaard kun je hem zelf omhakken. Een spannende zoektocht naar het mooiste pareltje. Niet echt een kerstmarkt, maar wel een heel sfeervol kerstuitje!

Schaats een rondje, bezoek de kerstmarkt en geniet in het winterse paradijs van Winter Wonderland Zeist. Vanaf 24 november verrijst in het centrum een fantastisch kerstdorp met een grote ijsbaan en gezellig café. Vergeet niet om ook een kijkje nemen bij Ameezing Zeist of de Glow in the dark Silent Disco on Ice! En wist je dat je de kerstman kunt ontmoeten?

Op 10 december staan de kraampjes klaar, hangen de lampjes te schitteren en hebben de ondernemers hun winterse producten uitgestald. Het is tijd voor Kerstmarkt Breukelen! Op het vermaak plein is genoeg te doen voor de kids. Er is een snowboard simulator, een Santa springkussen, kerstmutsen werpen, pinguïns voeren, ijspegels vangen en meer!

Gezellig, de lichtjesavond in Maarssen op 15 december. Het hele dorp wordt versierd met lichtjes, alle kramen zijn verlicht en er zijn veel leuke activiteiten voor kinderen. Leuk om naartoe te gaan! Ook de Kerstman is aanwezig en er zijn 2 prachtige engelen op stelten helemaal verlicht in kerstsfeer. Voor lekkere hapjes staan de foodtrucks klaar.
Er is nog veel meer leuks te doen rondom de feestdagen! Kijk ook eens naar onze állerleukste tips voor de kerstvakantie met kinderen in en om Utrecht

Fijne feestdagen!

Kerstvakantie-uitjes in Utrecht


Vast op zoek naar leuke tips voor de vakantie? Er is weer heel veel leuks te doen voor kinderen: van creatieve uitjes en sportieve activiteiten tot een bezoekje aan een museum. Er is voor ieder wat wils! Onze Uitagenda staat bomvol leuke kerstvakantie-uitjes in Utrecht, kijk snel!