Start kindercursussen

4 november 2022
Er gaan weer nieuwe cursussen van start bij DUMS (De Utrechtse Muziekschool). Van de allerkleinsten tot ervaren tieners; alle kinderen zijn welkom om hun muzikale skills te verbeteren. Er zijn nog wat plekjes vrij!

Muziek maken is leuk… en maakt slim! De Utrechtse Muziekschool DUMS heeft een leerlijn gemaakt voor kinderen van 0 tot 12. Voor elke leeftijd en voor elk niveau bieden ze muzieklessen aan die passen bij de behoeftes van het kind. In november starten weer een hoop nieuwe cursussen!

Muziek voor de Allerkleinsten

DUMS biedt bijna elke dag muzieklessen aan voor dreumesen en peuters en hun (groot)ouders. Want je kunt niet vroeg genoeg beginnen met genieten van muziek en zelf muziek maken!

De dreumeslessen Muziek voor de Allerkleinsten van Anja Oosterbeek op zaterdag in Leidsche Rijn zijn al vol, maar bij Marie-Paule, Mariken Hanke, Miranda en Douwe is nog plek! De cursussen starten in de week van 14 november.

Voor kinderen van 1 tot en met 3 jaar met 1 volwassen begeleider.Kinderen ontdekken Klassiek/Popmuziek

Ken je de cursussen Kinderen Ontdekken Klassiek of Kinderen Ontdekken Popmuziek al? In een reeks van 9 lessen + een optreden verkent je kind instrumenten die algemeen gebruikt worden in de klassieke of popmuziek.

Start van de cursus is in de week van 21 november. Voor kinderen in groep 5-8.

Speelklas

Twijfelt je kind nog over het juiste instrument? Kies dan voor DUMS Speelklas. In deze 10-weekse cursus kiezen kinderen voor een specifiek instrument dat gratis van DUMS kan worden geleend. Kinderen krijgen les in een groep.

Is er een twijfel tussen meerdere instrumenten? Dan kunnen kids ook voor een blaas, strijk, tokkel, toets of percussiecursus gaan. Deze duurt 12 weken waarbij de techniek op 3 verschillende instrumenten van de gewenste discipline wordt aangeleerd.

Samen leren, samen spelen, samen presenteren, dat is waar DUMS voor staat

De &SEMBLE- en B&ND-lessen gaan starten voor beginnende spelers (1e, 2e jaars)! Vanaf 31 oktober, direct na de herfstvakantie, gaan de groepen van start in de vestiging van DUMS op het Domplein. 

In de &SEMBLE- en B&ND-lessen spelen kinderen samen met verschillende instrumenten. De les is wekelijks, waar mogelijk aansluitend aan de gewone instrumentale les. Hier spelen kinderen samen met verschillende instrumenten. Met zang, beweging, improvisatie en gekke spelletjes wordt er echt een feestje gemaakt. Zo ontstaan allround muzikanten en worden muziekvriendschappen gevormd.

Klik via de roze button door naar site van DUMS voor meer info over alle activiteiten die zij aanbieden.

Naar de website